
De fleste forbinder en saftig og god burger med helgens utskeielser - men slik må det ikke være! Tvert i mot kan du unne deg en smakfull burger når som helst, enten der er hverdag eller helg, dersom du velger den riktige burgeren med det rette tilbehøret.
Fiskeburgerne i Lofoten 86%-serien kan du spise med god samvittighet! Takket være en sterk Lofoten-tradisjon, ekte kjærlighet til mat og god kunnskap om fiskeforedling, er det kun ren fiskefilet og naturlige råvarer som blir brukt i oppskriften. Derfor kan du til enhver tid «skeie ut» med en saftig burger.
Enten du liker burgeren din enkel i smak eller ekstra krydret vil du finne din favoritt, og for å gjøre valget litt enklere har vi funnet frem våre favorittoppskrifter. Men til syvende og sist er det kun fantasien som setter grenser når du har en fiskeburger av hele 86% fisk!
Gode grunner til å bytte ut hamburger med fiskeburger!

Cheezy Cruizin`Vestfjor`n
4 porsjoner / 10 minutter
Ingredienser:
- 4 stk. Lofoten 86 % Grove fiskeburgere med torsk og hyse
- Hjemmelaget burgerbrød
- Hvitløkssmør
- Crispi salat
- Cheddarost
- Bacon
- Timian
Fremgangsmåte:
Før steking: Klargjør tilbehør. Stek burgeren ca. 2 minutter på hver side, ta på cheddarost rett før burgeren er ferdig. Legg så burgeren på et brød smurt med hvitløkssmør og med salat oppå. Hvitløkssmør kan kjøpes i butikken, eller lages enkelt ved å blande 100 g mykt smør med 1 båt finhakket hvitløk og litt salt og pepper. Topp deretter med sprøstekt bacon og fersk timian.

Steike fin
4 porsjoner / 10 minutter
Ingredienser:
- 4 stk. Lofoten 86% Grove fiskeburgere med ørret og kveite
- Lofoten Røkelaks
- Landbrød
- Pepperrotkrem (kjøpes ferdig eller lages på forhånd) eller remulade
- Hjertesalat
- Vårløk
- Krepsehaler (fås i de fleste store matbutikker).
Fremgangsmåte:
Før steking: Klargjør tilbehør. Stek burgeren ca. 2 minutter på hver side. Legg den på et brød smurt med pepperrotkrem (eller remulade) og med hjertesalat oppå. Topp deretter med vårløk, krepsehaler og røkelaks.

TGW burger-Thank god it´s weekday
3-4 porsjoner / 15 minutter
Ingredienser:
4 stk. Lofoten 86% Grove fiskeburgere med torsk og hyse
4 stk. hamburgerbrød
½ stk. rødløk
2 stk. plommetomater
1 pk. trippelsalat
400 gr. pommes frites
1 ts. salt
100 gr. ketchup.
100 gr. favorittdressing.
Favorittdressing:
8 ss. majones
2 ss. rømme
1 ts. lime- eller sitronsaft
½ stk. hvitløksfedd
6 stk. sylteagurkskiver (finhakket)
4 ss. hakket gressløk
Fremgangsmåte:
Tilbered pommes frites etter anvisning på pakken. Fiskeburgerne stekes på hver sin side til de har fått en fin skorpe. Dette tar ca. 2-3 minutter per side på medium varme. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten skål og smak til med salt og grov svart pepper. Har du litt gressløk i er det også kjempegodt.
Smør det varme hamburgerbrødet med dressingen, legg salat og tomat oppå og topp med fiskeburgeren og litt mer dressing.

Fiskeburger med stekt løk og remulade
3-4 porsjoner / 15 minutter
Ingredienser:
4 stk. Lofoten 86% Grove fiskeburgere med torsk og sei
4 stk. hamburgerbrød
8 ss. remulade
1 stk. hjertesalat, evt. en halv isbergsalat
1 stk. plommetomat
8 stk. kokte poteter til steking
salt og pepper
1 ts. grillkrydder (kan sløyfes)
Saftig søt, stekt løk:
2 stk. løk
2 ss. smør
1 ts. salt
Fremgangsmåte:
Start med å skjære løken i ringer på 5 mm. Stek disse i 10 minutter i smør og salt i en stekepanne til løken blir lys brun og søt. Varm burgeren i stekepanne med smør, og legg løken oppå burgeren, toppet med tomat, salat og remulade. Stek de kokte potetene i olje i en stekepanne til de får en fin og gylden skorpe. Krydre med salt og pepper og eventuelt grillkrydder.