Annonsørinnhold

Hverdagsburgerne med en sunn vri

Det høye fiskeinnholdet gjør dem til et førstevalg enten det er hverdag eller helg!

HVERDAGSBURGER: Nei,burgere er ikke forbeholdt helgene! Dersom du velger de riktige ingrediensene kan du spise dem med god samvittighet når som helst.
 Foto:Lofoten
HVERDAGSBURGER: Nei,burgere er ikke forbeholdt helgene! Dersom du velger de riktige ingrediensene kan du spise dem med god samvittighet når som helst.  Foto:Lofoten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De fleste forbinder en saftig og god burger med helgens utskeielser - men slik må det ikke være! Tvert i mot kan du unne deg en smakfull burger når som helst, enten der er hverdag eller helg, dersom du velger den riktige burgeren med det rette tilbehøret.

Fiskeburgerne i Lofoten 86%-serien kan du spise med god samvittighet! Takket være en sterk Lofoten-tradisjon, ekte kjærlighet til mat og god kunnskap om fiskeforedling, er det kun ren fiskefilet og naturlige råvarer som blir brukt i oppskriften. Derfor kan du til enhver tid «skeie ut» med en saftig burger.

Enten du liker burgeren din enkel i smak eller ekstra krydret vil du finne din favoritt, og for å gjøre valget litt enklere har vi funnet frem våre favorittoppskrifter. Men til syvende og sist er det kun fantasien som setter grenser når du har en fiskeburger av hele 86% fisk!

Gode grunner til å bytte ut hamburger med fiskeburger!

Cheezy Cruizin burger.
Cheezy Cruizin burger. Vis mer

Cheezy Cruizin`Vestfjor`n

4 porsjoner / 10 minutter

Ingredienser:

- 4 stk. Lofoten 86 % Grove fiskeburgere med torsk og hyse

- Hjemmelaget burgerbrød

- Hvitløkssmør

- Crispi salat

- Cheddarost

- Bacon

- Timian

Fremgangsmåte:

Før steking: Klargjør tilbehør. Stek burgeren ca. 2 minutter på hver side, ta på cheddarost rett før burgeren er ferdig. Legg så burgeren på et brød smurt med hvitløkssmør og med salat oppå. Hvitløkssmør kan kjøpes i butikken, eller lages enkelt ved å blande 100 g mykt smør med 1 båt finhakket hvitløk og litt salt og pepper. Topp deretter med sprøstekt bacon og fersk timian.

HVERDAGSBURGER: Nei,burgere er ikke forbeholdt helgene! Dersom du velger de riktige ingrediensene kan du spise dem med god samvittighet når som helst.Lofoten
HVERDAGSBURGER: Nei,burgere er ikke forbeholdt helgene! Dersom du velger de riktige ingrediensene kan du spise dem med god samvittighet når som helst.Lofoten Vis mer

Steike fin

4 porsjoner / 10 minutter

Ingredienser:

- 4 stk. Lofoten 86% Grove fiskeburgere med ørret og kveite

- Lofoten Røkelaks

- Landbrød

- Pepperrotkrem (kjøpes ferdig eller lages på forhånd) eller remulade

- Hjertesalat

- Vårløk

- Krepsehaler (fås i de fleste store matbutikker).

Fremgangsmåte:

Før steking: Klargjør tilbehør. Stek burgeren ca. 2 minutter på hver side. Legg den på et brød smurt med pepperrotkrem (eller remulade) og med hjertesalat oppå. Topp deretter med vårløk, krepsehaler og røkelaks.

TGW-burger.
TGW-burger. Vis mer

TGW burger-Thank god it´s weekday

3-4 porsjoner / 15 minutter

Ingredienser:

4 stk. Lofoten 86% Grove fiskeburgere med torsk og hyse

4 stk. hamburgerbrød

½ stk. rødløk

2 stk. plommetomater

1 pk. trippelsalat

400 gr. pommes frites

1 ts. salt

100 gr. ketchup.

100 gr. favorittdressing.

Favorittdressing:

8 ss. majones

2 ss. rømme

1 ts. lime- eller sitronsaft

½ stk. hvitløksfedd

6 stk. sylteagurkskiver (finhakket)

4 ss. hakket gressløk

Fremgangsmåte:

Tilbered pommes frites etter anvisning på pakken. Fiskeburgerne stekes på hver sin side til de har fått en fin skorpe. Dette tar ca. 2-3 minutter per side på medium varme. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten skål og smak til med salt og grov svart pepper. Har du litt gressløk i er det også kjempegodt.

Smør det varme hamburgerbrødet med dressingen, legg salat og tomat oppå og topp med fiskeburgeren og litt mer dressing.

Hverdagsburgerne med en sunn vri

Fiskeburger med stekt løk og remulade

3-4 porsjoner / 15 minutter

Ingredienser:

4 stk. Lofoten 86% Grove fiskeburgere med torsk og sei

4 stk. hamburgerbrød

8 ss. remulade

1 stk. hjertesalat, evt. en halv isbergsalat

1 stk. plommetomat

8 stk. kokte poteter til steking

salt og pepper

1 ts. grillkrydder (kan sløyfes)

Saftig søt, stekt løk:

2 stk. løk

2 ss. smør

1 ts. salt

Fremgangsmåte:

Start med å skjære løken i ringer på 5 mm. Stek disse i 10 minutter i smør og salt i en stekepanne til løken blir lys brun og søt. Varm burgeren i stekepanne med smør, og legg løken oppå burgeren, toppet med tomat, salat og remulade. Stek de kokte potetene i olje i en stekepanne til de får en fin og gylden skorpe. Krydre med salt og pepper og eventuelt grillkrydder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer