Annonsørinnhold

SOMMERGLØD: Hva hører vel sommeren mer til enn en jevn, langvarig brunfarge? For influenser Lene Angelica er utseendet en viktig del av jobben. Hun tar betakaroten-kosttilskuddet Royal Tan for å få gyllen brunfarge - og for å ta vare på huden.
SOMMERGLØD: Hva hører vel sommeren mer til enn en jevn, langvarig brunfarge? For influenser Lene Angelica er utseendet en viktig del av jobben. Hun tar betakaroten-kosttilskuddet Royal Tan for å få gyllen brunfarge - og for å ta vare på huden. Vis mer

Influenser Lene Angelicas beste sommerknep

Lene Angelica jobber som influenser, modell og DJ. Og hun vet akkurat hva som skal til for å få den perfekte sommergløden i huden.

Da influenser, DJ og modell Lene Angelica gikk inn i hudpleiebransjen for fem år siden, bestemte hun seg for å sjekke ståa med egen hud som det aller første. Hun fikk foretatt en hudscanning – og avdekket at hun hadde veldig solskadd hud. Det fikk henne til å legge om solvanene fullstendig. Utseendet er definitivt et viktig element i jobben hennes, uansett om hun jobber i Oslo eller utlandet.

Når hun nyter solstrålene nå, er det med beskyttelse. Og så har hun et annet skjønnhetstriks i ermet.

BESKYTTELSE: Lene Angelica bruker solfaktor året rundt - og betakaroten når hun soler seg.
BESKYTTELSE: Lene Angelica bruker solfaktor året rundt - og betakaroten når hun soler seg. Vis mer

- Jeg bruker faktor året rundt, og så bruker jeg betakaroten!

Et av Lene Angelicas triks er å bruke betakarottilskudd året rundt – og spesielt i perioder der sola skinner ekstra mye. Men det er ikke tilfeldig hvilket betakarotentilskudd hun bruker.

- Jeg prøvde betakaroten for første gang for ni år siden. Siden den gang har jeg prøvd meg fram med forskellige merker, for dessverre opplevde jeg at jeg ble oransje av flere av kosttilskuddene med betakaroten.

"Black carrot" for balansens skyld

Et sånt oransjefilter som Lene Angelica snakker om, ville ikke se særlig kult ut på Insta for å si det slik.

- Da jeg leste om Royal Tan på Instagram fanget det oppmerksomheten min med én gang. Det sto at det inneholdt «black carrot» - som skulle sørge for at man nettopp ikke blir oransje.

BLACK CARROT: Det mørke fargestoffet black carrot motvirker at betakarotenet forvandler deg til en oransje gulrot, en risiko som er til stede ved andre betakaroten-produkter.
BLACK CARROT: Det mørke fargestoffet black carrot motvirker at betakarotenet forvandler deg til en oransje gulrot, en risiko som er til stede ved andre betakaroten-produkter. Vis mer

- Og det funka?

- Ja, jeg har ikke fått noen oransjetone i huden, tvert imot har jeg fått en dypere brunfarge. Det er også flere andre faktorer som spiller inn på hvorfor jeg heretter bare kommer til å bruke Royal Tan. Designet er viktig, smaken på produktet, hvordan det virker – og hva slags ingredienser det har.

- Smaken, sier du?

- Jeg har opplevd at andre kosttilskudd har gitt meg vond ettersmak, men det har ikke Royal Tan. Det er selvfølgelig et stort pluss! Vond ettersmak har gjort at jeg har sluttet på andre kosttilskudd tidligere.

Hun fremhever også at Royal Tan, som andre av Vita Puras kosttilskudd, blir levert kjapt. Den tilgjengeligheten setter hun høyt.

- En annen ting er at jeg har opplevd at Royal Tan har hjulpet med soleksemproblemet mitt. Tidligere var jeg plaget av soleksem på brystet etter soling. Men i år, etter at jeg har brukt Royal Tan, har jeg ikke det problemet lenger.

LANGVARIG: Ved å bruke Royal Tan-kosttilskuddet har Lene Angelica eliminert risikoen for å bli oransje. Tvert imot varer brunfargen lengre, og den er mer gyllen.
LANGVARIG: Ved å bruke Royal Tan-kosttilskuddet har Lene Angelica eliminert risikoen for å bli oransje. Tvert imot varer brunfargen lengre, og den er mer gyllen. Vis mer

- Og så er det én ting til, sier Lene Angelica.

- Ja?

- Jeg liker designet på forpakningen! Det passer fint inn på den sorte kjøkkenbenken min som har gulldetaljer!

Og hun har rett, Lene Angelica. Betakaroten, som etter hvert er blitt et godt kjent virkestoff i kremer og kosttilskudd for å skape sommerglød i huden, er faktisk et så kraftig fargestoff at det kan gi huden en gulaktig farge.

I det norskutviklede kosttilskuddet Royal Tan – som Lene Angelica er fan av – er det tatt i bruk et nytt, unikt fargestoff som heter «Black carrot».

Det kommer fra anthocyaniner – og er er med på å gi blomster, bær og frukter sin rød-blå farge. Rødkål og bjørnebær, for eksempel.

At det også kan sørge for at influensere og andre solglade mennesker ikke blir oransje har hittil ikke vært kjent. «Black carrot» bidrar også til å gjøre brunfargen enda dypere og enda mer gyllen. Samtidig booster du kroppens immunforsvar!

Når Lene Angelica skal gi sine beste brunfargetips, er hun ikke i tvil.

- Royal Tan, en solkrem med SPF 20+, daglig bruk av fuktighetskrem i ansikt og på kroppen. Og minst 1,5 liter vann om dagen. Denne kombinasjonen vil gi deg en langvarig, sunn og fin brunfarge.

BEST: I løpet av ni år har Lene Angelica prøvd mange forskjellige betakaroten-kosttilskudd. Det var ikke før hun fant Royal Tan at hun fant det hun hadde lett etter.
BEST: I løpet av ni år har Lene Angelica prøvd mange forskjellige betakaroten-kosttilskudd. Det var ikke før hun fant Royal Tan at hun fant det hun hadde lett etter. Vis mer

Sånn virker betakaroten på huden

Hva har gulrøtter, papaya og gresskar til felles med huden vår? Jo, som du allerede har gjettet, gir betakaroten både oss og grønnsakene farge!

Men om du skulle få sommergløden av å spise gulrøtter, måtte du spise ekstremt mange. Da er det lettere å få litt kraft fra Royal Tan - som er breddfullt av betakaroten.

ØKOLOGISK: Royal Tan består av 100 % naturlige, økologiske ingredienser - og virkemidler som både gjør deg brun og styrker hudens forsvar.
ØKOLOGISK: Royal Tan består av 100 % naturlige, økologiske ingredienser - og virkemidler som både gjør deg brun og styrker hudens forsvar. Vis mer

Og ikke bare dét - når brunfargen kommer innefra, blir du både raskere brun og bevarer brunfargen lengre. At betakaroten på denne måten også beskytter huden mot skader og frie radikaler, i tillegg til å øke motstandskraften mot rynker, er ikke akkurat dumt når vi så smått nærmer oss sommersesongen!

Naturlige ingredienser

Royal Tan inneholder 15 mg betakaroten per dagsdose. Det gjør kosttilskuddet til et av Norges mest potente betakaroten-produkter. Kosttilskuddet inneholder nøye sammensatte virkestoffer som alle har dokumentert effekt for å gi deg sommergløden i huden.

Royal Tan er økologisk, glutenfritt, fritt for genmodifiserte planter (GMO) og er laget helt uten gelatin. Det gjør den til en sikker vinner for folk som er opptatt av hva de får i seg.

HELHET: For Lene Angelica handler skjønnhet og velvære vel så mye om det indre som det ytre. Begge deler må passes på!
HELHET: For Lene Angelica handler skjønnhet og velvære vel så mye om det indre som det ytre. Begge deler må passes på! Vis mer

- At Royal Tan er økologisk og gelatinfri var definitivt en av grunnene til at jeg valgte akkurat dette kosttilskuddet fremfor andre på markedet. Jeg har vært pescetarianer i fem år og da er det viktig hva jeg putter i kroppen min, sier Lene Angelica.

I tillegg til betakaroten - som er hovedingrediensen i Royal Tan - består kosttilskuddet av sink, kollagen og kobber. På hver sin måte bidrar til disse til å gjøre huden din sterkere, glattere - og sunnere! I tillegg til at flere av de nøye utvalgte ingrediensene er direkte involvert i produksjonen av melanin.

- Jeg er opptatt av å ta vare på kroppen både på innsiden og utsiden, sier Lene Angelica.

- Jeg ser på Royal Tan som et multiprodukt, fordi det hjelper mot soleksem, gjør meg brun, styrker negler og hår og huden. Det at kosttilskuddet også inneholder kobber, sink og vitamin A gjør det til et anti-aging-produkt.

Kåret som testvinner

Nettopp Royal Tans egenskaper som går utover det at den gjør deg brun, var noe av det som sørget for at den gikk til topps i Hardworkout.no sin test av landets beste betakaroten-produkter. Royal Tan gikk av med seieren som testvinner.

Virkestoffene i Royal Tan:

Kosttilskuddet består av økologiske, naturlige ingredienser. Her er de viktigste:

  • Betakaroten: Blir omdannet til vitamin A. som inngår i produksjon av farvepigmentet melanin, som gir deg raskere og mer varig brunfarge. Beskytter også huden mot frie radikaler og skader. Og jaggu hjelper det ikke på å utsette hudens aldringsprosess også!
  • Kobber: Ikke bare inngår kobber i kroppens produksjon av melanin - som bidrar direkte i prosessen med å gi mørkere hudfarge. Kobber står også for produksjon av elastin i bindevevet. og dette stoffet gjør huden smidig og glatt.
  • Kollagen: Det viktigste proteinet i bindevevet vårt. Det gjør huden glatt, og fin, motvirker rynker og aldrende hud. Er også bra for leddene og for å bevare kroppens fleksibilitet.
  • Sink: Beskytter celler mot oksidativt stress og er avgjørende for å minske rynker, tørr hud, strekkmerker og et svekket immunforsvar. Styrker også hår og negler.

I tillegg til å skrive artikler om trening, kosthold og helse, gjennomfører magasinet produkttester - og setter opp topplister. Det er Torbjørn Høstmark Borge, som har lang erfaring fra sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, som er ansvarlig redaktør.

Han forteller at Royal Tan havner på topp ikke bare fordi kosttilskuddet er et av de mest potente på markedet.

- Det finnes mange typer betakaroten-produkter på markedet, men det er ingen som leverer en totalpakke som Royal Tan gjør med sine virkestoffer og gjennom å være en ypperlig kilde til betakaroten. Her snakker vi et lettopptakelig og effektivt produkt.

Hardworkout.no peker på at Royal Tan også er mettet med andre, positive virkestoffer - som gjør at det skiller seg ut i betakarotenjungelen.

- Dette gjør at Royal Tan er mer enn «bare» et kraftig betakaroten. Det er snakk om et komplett skjønnhetsprodukt, sier Høstmark Borge.

Med sitt innhold av sink, kollagen og kobber, bidrar Royal Tan til å styrke hudens motstandskraft, gi deg et mer glansfullt og slitesterkt hår, sunnere negler - og tenner.

TESTVINNER: Royal Tan ble kåret som best i test i Hardworkout.no sin test av betakaroten.
TESTVINNER: Royal Tan ble kåret som best i test i Hardworkout.no sin test av betakaroten. Vis mer

Huden er vårt største organ, og når vi får i oss det vi trenger av næringsstoffer, reparerer den seg selv ganske raskt. Men når vi passerer 25 år begynner helingsprosessen å gå langsommere.

Det viktigste proteinet for huden vår er nettopp kollagen, som Royal Tan inneholder. Kollagen er blant annet ansvarlig for å opprettholde hudens struktur og elastisitet. Om vi mangler kollagen, vil huden bli tørr og sår, gjerne med sprekker og - du gjettet det - flere rynker. Mer kollagen bidrar til jevn og glatt hud med en sunn glød.

To viktige råd:

  • Noen grupper - for eksempel røykere og gravide - burde unngå å bruke betakarotenprodukter.
  • For best mulig effekt bør Royal Tan inntas over en lengre periode, slik at kroppen oppnår et optimalt nivå for best virkning.

Kobber sørger for få friskt oksygen ut til cellene og vevet i kroppen - og inngår direkte i produksjonen av melanin - kroppens eget bruningspigment. Sink er et mineral som beskytter cellene mot oksidativt stress, som best kan sammenlignes med det som skjer når en spiker ruster. Hvis du vil ha en sterk, sunn hud, er sink og andre mineraler en veldig god idé.

GULROTHEMMELIGHET: Betakaroten - som finnes i blant annet gulrøtter - er et stoff som blir omgjort til vitamin A i kroppen. Det er hemmeligheten bak brunfargen.
GULROTHEMMELIGHET: Betakaroten - som finnes i blant annet gulrøtter - er et stoff som blir omgjort til vitamin A i kroppen. Det er hemmeligheten bak brunfargen. Vis mer

Dropp de dyre kremene!

Forskning har slått fast at kollagen som opptas av kroppen gjennom kosttilskudd er mer effektivt enn kollagen som er tilsatt hudkremer. Kollagenmolekylene i kremer er for store til at de kan absorberes av huden. Det betyr at de ikke får gjort nytten sin. Og det gjelder uansett hvor dyr kremen er!

Et daglig tilskudd av Royal Tan er en enkel måte å tilføre kroppen ikke bare kollagen, men ikke minst også betakaroten. Uten at du skal spise alle gulrøttene i hele verden for å skaffe deg sommerkuløren!

BARE ÉN KROPP: Med Royal Tan får du ikke bare en varig, dyp brunfarge. Du tar også vare på huden - kroppens største organ - i sommersola. Det setter influenser Lene Angelica pris på.
BARE ÉN KROPP: Med Royal Tan får du ikke bare en varig, dyp brunfarge. Du tar også vare på huden - kroppens største organ - i sommersola. Det setter influenser Lene Angelica pris på. Vis mer

Men vel så viktig som brunfargen, er Royal Tans øvrige egenskaper. Det mener iallfall Lene Angelica. Hun er opptatt av helheten.

- Som sagt går jeg ikke ut i sola uten UV-beskyttelse både for huden og øynene mine. Jeg er også mindful når det kommer til hva jeg spiser og drikker. Nok vann, vitaminer og næring gjør at jeg holder meg ung og frisk lenger. Og så er hudpleie definitivt noe jeg tar på alvor. Vi har bare én kropp – og må ta vare på den.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer