Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

KRIM: HBO Nordic blåser liv i en klassiker i serien «Perry Mason». Handlingen sentreres rundt den intense klappjakten på en morder. FOTO: HBO Nordic
KRIM: HBO Nordic blåser liv i en klassiker i serien «Perry Mason». Handlingen sentreres rundt den intense klappjakten på en morder. FOTO: HBO Nordic Vis mer

Ny krimserie:

Jakten på en morder er i gang

Amerika. 1931.

Bakteppet for historien er et land som sliter seg gjennom økonomisk krisetilstand etter Wall Street-krakket noen år tidligere. Samtidig blomstrer Los Angeles.

Olje! Olympiske leker! Film med lyd! Storslåtte premierer! Evangelisk vekkelse!

Et grotesk drap.

Mørke hemmeligheter

Tiårets mest sensasjonelle sak havner i fanget på privatdetektiv Perry Mason. Han blir rekruttert da en liten gutts foreldre mistenkes i det som omtales som en «kidnapping som gikk galt». Veldig, veldig galt.

image: Jakten på en morder er i gang

Bevæpnet med sterk whiskey, sterk rettferdighetssans og tøyelig moral, har Mason bare ett mål for øyet: Å avsløre sannheten.

2 uker uten kostnad  

Etterforskningen avdekker et fragmentert samfunn. Mørke hemmeligheter regjerer. Det er skjeletter i skapet på alle kanter.

Men hvem er skyldig i å myrde Charlie Dodson (1)?
NY: «Perry Mason» har premiere på HBO Nordic 22 juni. Se traileren her. VIDEO: HBO Nordic Vis mer«Perry Mason» er splitter ny krim fra HBO Nordic. Miniserien består av åtte episoder.

Emmy-vinner Matthew Rhys («The Americans») spiller den titulære rollen; privatdetektiven som er nesten like rufsete på privaten som han er god i jobben.

Rollen som Perry Mason var opprinnelig besatt av Robert Downey Jr., men på grunn av andre forpliktelser ble han nødt til å trekke seg før produksjonen startet. I stedet er superstjernen med på laget som produsent.

Rhys er i godt selskap på skjermen. Andre sentrale roller i krimserien fylles av blant annet John Lithgow («Bombshell») og Tatiana Maslany («Orphan Black»).

I tillegg til bunnsolide skuespillerprestasjoner, er «Perry Mason» visuell snacks! En fryd for estetikere, rett og slett, og dét er verdt en titt i seg selv.

STERK ROLLEBESETNING: John Lithgow som Elias Jonathan, en snart-pensjonert advokat som av og til benytter seg av Masons tjenester. FOTO: HBO Nordic
STERK ROLLEBESETNING: John Lithgow som Elias Jonathan, en snart-pensjonert advokat som av og til benytter seg av Masons tjenester. FOTO: HBO Nordic Vis mer

Får nytt liv

Det er stor sjanse for at noen drar kjensel på navnet Perry Mason. Selv om HBO Nordic-serien om ham er ferskvare, er rollefiguren i seg selv en av historiens mest populære.

Han dukker nemlig opp i mer enn 80 romaner og noveller skrevet av forfatter Erle Stanley Gardner. På listen over de mestselgende bokseriene gjennom tidene, er bøkene om Perry Mason på en tredjeplass – kun slått av Harry Potter og Goosebumps.

I bøkene er karakteren en dyktig forsvarsadvokat med en forkjærlighet for å ta på seg uvanlige, vanskelige eller så-godt-som-håpløse saker. Dét er han også i de hundrevis av episodene og TV-filmene han ble portrettert i, da av Raymond Burr (Ironside), mellom 50- og 90-tallet.

Den nye serien fra HBO Nordic er en forløper og fokuserer i stedet på tiden før han ble forsvarsadvokat. Da han jobbet som dårlig betalt detektiv i Los Angeles.

Rhys og produsentene har blåst liv en gammel karakter, men på beste vis. 2020-versjonen – dog anno 1931 – av Perry Mason er langt mer kompleks og tredimensjonal enn noensinne tidligere. Dét reflekteres også i handlingen.

Ofte spør man seg «om det er nødvendig» med oppfølgere. Forløpere. Spin-offs. I dette tilfellet er svaret ja.

2 uker uten kostnad  

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.