Annonsørinnhold

Jakter på det ingen har gjort før

Hvilken kunnskap har beredskapstroppen og musikere som Olympiatoppen kan lære av?

IDRETT OG KUNST:  Landslagsløper i kombinert Mikko Kokslien og ballettdanser  Stine Østvold Aamodt ved den Den Norske Opera & Ballett deler kunnskap, erfaringer og kultur.
IDRETT OG KUNST:  Landslagsløper i kombinert Mikko Kokslien og ballettdanser  Stine Østvold Aamodt ved den Den Norske Opera & Ballett deler kunnskap, erfaringer og kultur. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hva kan næringslivsledere og black metal-artister lære av hverandre?

Når prestasjonskonferansen til Olympiatoppen i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett arrangeres for femte gang 20. oktober samles deltagere fra 30 ulike miljøer på tvers av samfunnets sektorer.

Felles for de alle: De har sitt virke i et prestasjonsrettet miljø - og vil bli bedre.

Se også: Er du interessert i å utvikle ditt prestasjonsmiljø? Vi har holdt av noen plasser på Prestasjonskonferansen 2016. Interessert?

Kultur spiser strategi til frokost

Prestasjonsklyngen til Olympiatoppen har gjennom sitt arbeid i flere år funnet en rekke fellestrekk uavhengig hvilken kontekst prestasjonsutøvere befinner seg i. Det er disse fellestrekkene man trener på i Olympiatoppens prestasjonsklynge.

- Vi er veldig opptatt av organisasjonskultur og hvordan gode miljøer kan stimulere til bedre prestasjoner og utvikling. Peter Drucker har sagt at kultur spiser strategi til frokost. Kanskje en høyt presterende kultur er det viktigste varige konkurransefortrinnet i dag, spør leder, Jarle Aambø fra Olympiatoppen.

Den neste er den beste

Årets tema er å «skape» hvor diskusjonene og foredragene drar deltagerne inn på ukjent farvann. Mange av de beste drives av «det umuliges kunst og jakten på det ingen har gjort før».

2015-KONFERANSEN: psykiater og professor Finn Skårderud i samtale med kickbokser Thea Næss (t.h) og Forsvarets Eirik Kristoffersen (t.v).
2015-KONFERANSEN: psykiater og professor Finn Skårderud i samtale med kickbokser Thea Næss (t.h) og Forsvarets Eirik Kristoffersen (t.v). Vis mer

Gjennom to dager samles over 350 deltagere og 30-40 virksomheter fra alle samfunnssektorer, på Den Norske Opera & Ballett til konferanse og workshop. Black metal-bandet Satyricon har i flere år vært en del av prestasjonsklynga til Olympiatoppen.

- Satyricon har en nysgjerrighet og et ønske om utvikling som inspirerer, ikke bare idrettsutøvere men også næringslivsledere og forskningsmiljøer, fortsetter Aambø.

Og det er nettopp det konferansen handler om. Utvikle fellesskapet og læring på tvers av sektorer, men kanskje endra viktigere; stimulere utviklingen av egne organisasjoner.

- I prestasjonsorienterte miljøer står man ikke stille og slår seg til ro med status quo. Kjennetegn hos de beste er nysgjerrighet og et genuint ønske om å utvikle egne horisonter. Prestasjonskonferansen søker etter å finne de beste praksisene uavhengig av sektor med ett felles mål: Bedre prestasjoner.

Jobber du i et prestasjonsmiljø? Se mulighetene for å bli med på Prestasjonskonferansen 2016.

Jakter på det ingen har gjort før

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer