ANNONSØRINNHOLD

HYBRID-BESTSELGER: Toyota Yaris Hybrid er en av Norges mest solgte biler. Gleden var stor da testpilotene fikk prøve ut bilen i 14 dager.
HYBRID-BESTSELGER: Toyota Yaris Hybrid er en av Norges mest solgte biler. Gleden var stor da testpilotene fikk prøve ut bilen i 14 dager.Vis mer

Toyota Yaris Hybrid: Testpilot

- Jeg ble overrasket over hvor sømløst bilen byttet mellom strøm og bensin

Dagbladets testpiloter fikk prøve salgsvinneren Toyota Yaris Hybrid i 14 dager. Her er deres dom.

Toyota Yaris er en av Norges mest populære biler, med en sjetteplass på salgsstatistikken i 2016.

Og folk flest vet hva de ønsker seg: 95 prosent av Yaris-kjøperne velger hybridversjonen.

Plukket fem av 500

Derfor skapte det kjemperespons da Dagbladet Testpilot etterlyste kvinner som ville låne en splitter ny Toyota Yaris Hybrid i 2 uker.

• Prøvekjøring i mai: «Dette er en bil som gir kjøreglede, og som vi gjerne kunne tenke oss å kjøre igjen»

Blant omlag 500 søkere ble fem kvinner plukket: Siri, Catharina, Elin, Nina og Bodil. De utvalgte kunne plukke opp nøklene hos Toyota og kjøre fritt i 14 dager.

«- Jeg ble overrasket over hvor sømløst bilen byttet mellom strøm og bensin under kjøring. Den var lettkjørt da bilen selv styrer om man bruker strøm eller bensin.» Siri

Kvintetten skulle prøve ut bilen til det ytterste og teste hvordan kjøretøyet drives av to energikilder: en vanlig bensinmotor og en elektrisk motor - som ikke trenger ekstern lading.

UTEN LADER: Toyota Yaris Hybrid lader mens du kjører.
UTEN LADER: Toyota Yaris Hybrid lader mens du kjører. Vis mer

Hvordan fungerte hybrid?

Bilen kommer i et nytt design, pluss det alle forventer av en Yaris: Masse utstyr, god plass, komfort og ikke minst sikkerhet.

Et av de mest spennende spørsmålene til testpilotene kom aller først: Hvordan fungerte hybrid under kjøring? Siris respons var forbauselse:

- Jeg ble overrasket over hvor sømløst bilen byttet mellom strøm og bensin under kjøring. Den var lettkjørt da bilen selv styrer om man bruker strøm eller bensin.

Elin mente det gikk «helt greit», mens Catharinas umiddelbare svar var «veldig bra».

- Bilen er stille og man kan følge på skjermen når bilen lader/bruker drivstoff. Jeg føler også at drivstoffet varte lenger enn på bil uten hybrid.

GOD STØRRELSE: Siri ga bilen 10 av 10 da hun vurderte størrelsen på kupeen.
GOD STØRRELSE: Siri ga bilen 10 av 10 da hun vurderte størrelsen på kupeen. Vis mer

Komfort: 10 av 10

Neste steg var å gi karakter på kjørekomforten: Siri og Catharina slo til med åtte av 10, mens Elin nøyde seg med en sekser. Bodil og Nina ga rett og slett 10 av 10.

Men hvor fornøyde var testpilotene med plass i kupeen? Siri svarte med 10 av 10, etterfulgt av Catharinas åtter. Bodil og Nina ga 10 også her («overraskende stor plass»), mens Elin nøyde seg med en firer, og det forklares med at hun syntes bagasjerrommet var lite.

«- Jeg var overrasket over størrelsen. Jeg fikk en trille og varer inn i bagasjen uten problemer. Veldig bra bagasjeplass.» Catharina

Dette ville ikke Siri være med på, da de ble bedt om å sammenlikne bagasjeplassen med andre biler i samme størrelse.

- Jeg var overrasket over størrelsen. Jeg fikk en trille og varer inn i bagasjen uten problemer. Veldig bra bagasjeplass, svarer Catharina - som syntes det var supert at seter kan legges ned for å få inn lange gjenstander.

- Det er en bra oppgradering fra forrige Yaris. Det er mye bedre bagasjeplass nå. Tommel opp!

Tøffere!

Det nye designet falt også i smak hos Siri og Catharina.

- Den er tøffere og skiller seg ut fra andre biler i samme klasse, skriver Siri.

TOMMEL OPP: Catharina liker at bakseter kan legges ned, for å få plass til lange gjenstander.
TOMMEL OPP: Catharina liker at bakseter kan legges ned, for å få plass til lange gjenstander. Vis mer

Catharina følger opp:

- Den er blitt noe «freshere» enn tidligere og lysene bak har fått fint design. Nå har jeg prøvekjørt vanlig modell av bilen, men velger man modellen som er tofarget så har jo designet blitt utrolig bra.

- Jeg liker den innvendige designen, som gir rom for to barneseter bak. Plassen gir god plass til barna mot forsetene og bredden i baksetene gjør at barna selv klarer å feste beltet, påpeker Bodil.

- Bilen gir uttrykk av å være en bil med ekstra utstyr, samt har et sporty utseende, legger hun til.

Også Elin mener designet er forbedret, og hun syntes også det innvendige designet er ok. Siri svarte «enkelt og oversiktlig» på spørsmål om hvordan bilen ser ut på innsiden.

Stor skjerm

- Det føles romslig og intuitivt hvilken funksjon knappene har.

«Helt topp med skiltgjenkjenning og at man kan se fartsgrensen hele tiden. Det kommer til å bli savnet.» Catharina

Catharinas respons var «enkelt og greit», og pekte på én ting hun likte spesielt:

- Veldig flott med stor skjerm i midten.

Yarisen er utstyrt med «Toyota Safety Sense» som standardutstyr, men akkurat det utforsket ikke Sir eller Elin i større grad. Catharina svarte slik på opplevelsen av trygghet:

- Kollisjonsvern varslet én gang og føles som en sikkerhet. Filvarsling brukte jeg lite, men det er absolutt en trygghet. Det er helt topp med skiltgjenkjenning og at man kan se fartsgrensen hele tiden. Det kommer til å bli savnet, sier hun, og får støtte av Bodil:

- Jeg liker at det er automatisk fjernlys og skiltgjenkjenning. Kollisjonsvernet har jeg ikke prøvd i praksis, men det høres ut som en god trygghet i krisesituasjoner.

PÅ SKJERMEN: Catharina kommer til å savne opplysningene om fartsgrensen, som kommer opp automatisk.
PÅ SKJERMEN: Catharina kommer til å savne opplysningene om fartsgrensen, som kommer opp automatisk. Vis mer

På spørsmål om hvilket inntrykk av trygghet de opplevde, hadde ingen av de fem noe å utsette på bilen.

- Bilen ser liten ut, men føles trygg i kjøring, sier Siri.

Føles tryggere

Catharina starter med ordet bra:

- Jeg er godt kjent med Toyota og det føles som sikre biler. Det føles også tryggere å ha en noe større bil en det jeg har i dag, sier hun.

Det eneste Bodil savner er firehjulstrekk.

Neste spørsmål til testpilotene var hvilket utstyr de likte best - og det var lov til å nevne flere.

«- Keyless! Det er genialt å slippe å trykke på knappen på døren.» Siri

- Keyless! Det er genialt å slippe å trykke på knappen på døren. Det holder å ha nøkkelen i lommen. Supert når man har varer i en hånd og en unge i den andre. Enkel oppkobling av mobil! svarer Siri.

Catharina svarer igjen med navigasjonsskjermen, som hun påpeker kan brukes til navigasjon og avspilling fra ulike enheter. Også hun ble glad i nøkkelfri bil, samt ryggekameraet på bilen.

Ser fartsgrensen

- Jeg likte også godt den lille skjermen foran rattet, der man ser fartsgrensen på veien, klokke, temperatur og at man også kan bruke knappene på rattet til å for eksempel ta telefonen eller legge på.

Bodil trekker fram det automatiske fjernlyset:

- Det var genialt, og det lettet kjøringen i mørket, slik at en kunne konsentrere seg om kjøringen og slippe å tenke på lyset hele tiden, sier hun.

Til slutt fikk testpilotene som alltid et oppsummerende spørsmål: Alt i alt - hvordan vil du vurdere Toyota Yaris Hybrid etter gjennomført testperiode?

Her var de fem ganske samstemte: Siri, Catharina og Elin ga alle en åtter, mens Bodil og Nina ga toppkarakter 10. Det gir en snittscore på 8,8 av ti.

Bodil om sin tier:

- Bilen er lett å kjøre og en har god oversikt både når en kjører fremover og rygger. Det eneste jeg ikke helt likte var at setene var litt korte (litt for lite støtte for bena) og derfor ble en sliten når en kjørte lengre strekninger. Men som en helheltlig sluttkommentar er det en flott bil med gode kjøreegenskaper.

Siri forklarer sin gode karakter slik:

- Jeg testen bilen med barnesete bak. Det var god plass til setet og passasjeren foran satt også fint. Hadde ikke forventet det. Man sitter veldig fint i bilen og har full oversikt både framover og bak.

Lett på rattet

Catharina forteller at hun selv har en mindre Toyota, og at hun merket forskjellen da hun kom tilbake til egen bil.

- Nye Yaris er veldig lett på rattet, det er et godt ratt å holde i og ikke minst er det en utrolig stille bil. Syntes også setene på nye Yaris er bedre enn forrige.

Nina slår det også fast: - Fikk veldig lyst til å kjøpe slik bil selv!

• Teste du også? Bestill prøvekjøring hos nærmeste Toyota-forhandler

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.