Annonsørinnhold

Nettbil

John (52) solgte dieselbilen på en dag

– Det var jo noen småting med bilen.

John (52) solgte dieselbilen på en dag
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vinteren 2019 hadde John Solheim (52) to ting han ville unngå: Å bli sittende med en bil han ikke kunne bruke og å styre med bilsalget selv. En annonse på Facebook reddet ham fra begge deler.

– Det er jo en risikabel tid å ha dieselbil på, sier Solheim og sikter til de stadige politiske og teknologiske endringene for bilbruk. Som pendler fant han det tryggest å prøve seg på en hybrid, noe som gjorde gamlebilen overflødig. Jo visst fikk han tilbud om å bytte inn bilen, men han takket likevel nei fordi han ikke var fornøyd med prisen. Da ville han heller selge den selv.

– Samtidig var jeg lite lysten på å styret med bilsalg på Finn. Tanken på ansvaret man sitter med i etterkant fristet heller ikke, sier han.

John (52) solgte dieselbilen på en dag

– Det var jo noen småting med bilen

Derfor ble han nysgjerrig da han kom over en Facebook-annonse for Nettbil – en tjeneste som tar seg av bilsalget. Han bestemte seg for å prøve og registrerte seg på nettsidene deres. Derfra gikk prosessen radig: En time seinere ble han oppringt av en "hyggelig kar" som tok han gjennom prosessen han nå sto overfor.

– Jeg ville jo være ærlig, så jeg fortalte han om noen småting med bilen som var funnet på service, men han betrygget meg med at dette ikke var noe problem da den skulle gjennom en NAF-test uansett, sier han.

Det han trengte å gjøre nå var å vaske bilen innvendig og utvendig, legge sommerdekk og alle papirer i bilen, velge NAF-stasjon og dag han ville levere den. Halv åtte en vintermorgen satt han fra seg Jeepen som ble lagt ut på budrunde blant bilforhandlere landet over.

Trygt og enkelt

– Vi ønsker å gjøre det så enkelt og trygt som mulig å håndtere bruktbilsalg. Selv for dem som ikke kan noe om bil.

Anders Espelund er daglig leder og gründer i Nettbil. I Norge har det hovedsakelig vært to måter å selge bil på: Enten selger du bilen din selv, eller så selger du bilen til en forhandler.

Espelund påpeker at begge disse løsningene kan være tidkrevende. Nettbil er et trygt og ikke minst enklere alternativ.

– Hvis du ikke vil bruke tid på å selge bilen din på Finn.no, kan du dra til en forhandler og få et tilbud på bilen. Å konkurranseutsette tilbudet, altså ved å dra innom flere forhandlere og høre hva de ville bydd, ville tatt utrolig lang tid. Når du bare orker å kjøre til én forhandler vet du ikke om det er det beste tilbudet du kan få.

Det er her Nettbil forandrer spillereglene. Når du legger inn bilen din hos Nettbil, lar de over 600 bilforhandlere konkurrere om akkurat din bil. Det betyr at du får et bud du vet er rimelig.

– Dere vil revolusjonere bilbransjen?

– He-he, det er kanskje litt store ord, men vi ønsker å tilby et alternativ til de som ikke vil selge bilen sin selv. Og som vil selge kjapt.

– Budrunden gikk fort og hardt

Klokka ett samme dag begynte budene å tikke inn på Johns telefon. Før klokka var tre var bilen solgt.

– Tanken på at dette kunne ende med skambud streifet meg først, men budrunden gikk fort og hardt og jeg endte med en fair pris, sier han.

John (52) solgte dieselbilen på en dag

– Er Nettbil en tjeneste du vil anbefale andre?

– Ja, absolutt! Du slipper å stå med lua i hånda og bruke masse tid på visning og salg selv. Budrunden foregår dessuten over hele landet slik at dieselbilen også kunne selges der diesel fortsatt er attraktivt – og ikke minst: du slipper ansvar dersom det skulle være noe med bilen i etterkant, sier han og forteller at det faktisk dukket opp noen småting på NAF-kontrollen som ikke var oppdaget på service.

– Og blir du ikke fornøyd med prisen du får for bilen, kan du simpelthen hente den innen to dager – uten å betale en krone. Så du risikerer ingenting ved å prøve heller, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer