Annonsørinnhold

Norges beste opplevelsesgaver 2019

Julegavene som blir til minner for livet

Husker du hva du fikk til jul i fjor, året før eller for tre år siden?

Julegavene som blir til minner for livet
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thomas Gilovich, professor i psykologi ved Cornell University, har studert hvordan folk har lyst til å bruke penger på gjenstander vs opplevelser. Forskningen hans konkluderer med at lykke kommer fra opplevelser, ikke ting.

Julegavene som blir til minner for livet

Folk gleder seg over forventningen om å få en opplevelse mer enn å eie en ting, bemerker professor Gilovich. Opplevelser har også en sosial effekt, ved at de kobler oss til andre på en måte som objekter rett og slett ikke kan.

Opplevelser fører mennesker sammen

- Når du deler historier om opplevelser, har du generelt bedre samtaler enn når du deler historier om materielle goder, sier professor Gilovich.

- Hvis du finner ut at vi ferierer på samme sted, føler vi oss nærmere hverandre. Vi føler oss kanskje nærmere hverandre hvis vi hadde den samme bilen, men ikke på langt nær like mye.

Slik gir du bort en minnerik opplevelse med omtanke

På YouWish.no finner du over 500 opplevelsesgaver i samarbeid med landets beste arrangører. Opplevelser som du kan gi bort i gave til den som har alt. Du kjøper enkelt på nett, skreddersyr gaven med et eget design, legger til en personlig hilsen og får den levert på 5 minutter. Enklere blir det ikke. Siden gavemottaker booker opplevelsen selv, trenger man ikke å tenke på noe mer enn å gi bort opplevelsen.

Finn over 500 opplevelsesgaver på YouWish.no. Pris fra 200 kr.

Årets julegave 2019 - Kurs og ølsmakinger blir stadig mer populære gaver i Norge

Julegavene som blir til minner for livet


Hos Ølakademiet får man bli bedre kjent med de tradisjonelle drikker gjennom deres fagområder: øl, sider, sake, akevitt og whisky. Her får man dykke inn i forskjellige smakinger, kurs i cider- eller ølbrygging – og kurs om øl til mat. Kursene er uformelle og har fokus på god stemning og humor.

Finn over 38 kurs og smaksopplevelser på YouWish.no. Pris fra 500 kr.

Julegavene som blir til minner for livet

- Vårt mål er å skape engasjement og være en døråpner for deg som er glad i mat og drikke. Staben hos Ølakademiet består av kjøkkensjefer, sommelierer, diplombryggere, guider og øldommere. I tillegg tenker vi fokus på brygging. Her vil vi at man skal ha en mulighet til å lære ølbrygging fra A til Å sammen med de proffe, forteller Jørn Tore Persen, gründer av Ølakademiet.

Gjestene til Ølakademiet er veldig godt fornøyde. De finner deres kurs og smakinger lærerike og underholdende. Her blir de møtt av ølguider som kunnskapsrike, morsomme og engasjerte og som gir dem en helhetlig og god opplevelse, istedenfor å gå på pub å ta seg en øl.

Julegavene som blir til minner for livet

- Å gi en gave til den som har alt er ikke alltid like enkelt, derfor er gode opplevelse stikkordet. Å oppleve og gjøre noe sammen med en du setter pris på er gøy og sosialt. I en travel hverdag blir dette bare viktigere og viktigere og stadig noe vi verdsetter mer og mer, sier Jørn Tore.

- Ølakademiets opplevelser og aktiviteter er annerledes, uforglemmelig og skapt for å lage god stemning og innlede de gode samtalene. Øl og matkurs er en flott gave til henne, mens øl og whisky-smaking er et populært gavetips til han, ølsmaking for to skal deles. Vi har òg mange smakinger og kurs som er en flott gave til mamma, pappa, en god venn eller venninne, forteller han.

På YouWish.no kan du kjøpe gavekort på et velsmakende kurs og ølsmaking til den som setter pris på godt øl og ønsker å lære mer. I løpet av kursene får man innblikk i prosessen bak ølbrygging. Her lærer man hva som skal til og hvordan man produserer og brygger godt øl av høy kvalitet. Man får en innføring i hvilke råvarer som brukes og hvorfor.

Julegavene som blir til minner for livet
Julegavene som blir til minner for livet

Utvalgte kurs fra Ølakademiets hos YouWish.no:
Ølsmaking for to (bestselger 5 år på rad), Ost og ølsmaking, Øl og sjokolade-smaking, Ølbryggerkurs for to, Øl og akevittsmaking, Øl og whiskysmaking, Ølsmaking og sliders.

Julegavene som blir til minner for livet

Slik ble Kjell Åge Røise (50) overrasket av datteren og kjæresten hennes med en Ølsmaking for to.

- Forventningene om mye kunnskapsformidling og gode smaker ble innfridd. Det var en hyggelig kveld med likesinnede øl-interesserte og en god kompis. Jeg skal definitivt bli med på flere smakskvelder arrangert på dette stedet, forteller han.

Finn over 500 opplevelsesgaver på YouWish.no. Pris fra 200 kr.

Populære julegaver til kjæresten - annerledes og Instagram-vennlige overnattinger

Julegavene som blir til minner for livet


Kjenner du noen som elsker å dra på tur og nyte naturens ro på sitt beste? Ta med deg kjæresten eller en god venninne og opplev storslått natur! Dette er den perfekte overnatting for å skape fantastiske minner og utforske naturen både på sommer og vinterhalvåret. Utsikten over det majestetiske naturlandskapet samt en kaffekopp i hånden vil virkelig være balsam for sjelen på sitt beste!

Populære overnattinger 2019:
Dome Glamping, Tretopp-dome, Natt i tretopphytte, Birdbox.

Randi tok med familien til tretopphytta: – Denne gaven har toppet alt hittil!

Randi (40) fikk et åpent gavekort fra YouWish og bestemte seg for å bruke det på opplevelsen Luksuriøs tretopphytte.

- Vi stoooorkoste oss alle fem. Det var godt å se barna legge bort telefoner. Vi hadde kun radioen når vi var inne, og brukte bålpanne ute for å grille mat på.

- Opplevelsesgaver er noe jeg setter pris på, og det vet jeg barna mine også gjør. Slik vi lever i dag har vi alle de tingene vi trenger, så opplevelser er noe alle setter pris på, om det så «bare» er gavekort på kino eller en tur på restaurant. Hittil har denne gaven fra min mor og stefar toppet det hele for meg og min familie!

Dårlig tid eller ute i siste liten?
Digitale e-gavekort hjelper travle folk. Med YouWish.no sine digitale e-gavekort kan man unngå stress, nyte førjulstiden og ta det med ro i sofakroken.

Finn over 500 opplevelsesgaver på YouWish.no. Pris fra 200 kr.

Opplevelsesgavekort – bestselger
Med opplevelsesgavekortet kan mottakeren av gaven velge opplevelsen selv. Du bestemmer beløpet og gir bort en gave der gavemottaker har valget mellom over 500 kvalitetsopplevelser i mange ulike kategorier.

Genial gave på 5 minutter! Kjøp opplevelsesgavekortet her

Populære julegaver til kjæresteparet - cruise og kos blir stadig mer populært å gi i gave

Julegavene som blir til minner for livet

Kjenner du noen som liker å nyte livets glade dager til sjøs? Kanskje en som er glad i å reise på eventyr? Da vil cruise og kos være den perfekte gave! Overrask en god venn eller kjæresten med en begivenhet til sjøs. Dette er en flott gave hvor kvalitetstid nytes på sitt beste samtidig som man setter ut på nye, herlige eventyr.

Toppselger i 2019:
Luksuscruise for to, Gourmetcruise til København

Populære julegaver til barn og voksne - gi bort muligheten til å prøve noe nytt, morsomt og et annerledes eventyr

Julegavene som blir til minner for livet

Leter du etter en unik gave som vil bli husket? Da vil et litt annerledes eventyr være helt perfekt! Overrask en god venn, søsken eller pappa med en gave som byr på noe nytt og morsomt. Gi bort en opplevelse helt utenom det vanlige og en unik gave som vil bli husket for livet!

På topp 20-listen i 2019:
Indoor Skydive, Indoor Skydive Deluxe

NYHET - Mordmysterier og escape rooms er blant de mest populære opplevelsesgavene i 2019!

Julegavene som blir til minner for livet

Kjenner du en som elsker gåter og mysterier? Kanskje en som er den fødte etterforsker? Da vil fysiske og psykiske oppgaver som må løses være helt perfekt! Ta med deg vennegjengen eller dra med deg kollegaene dine og finn deres indre Sherlock Holmes! Klarer dere å løse mysteriet før tiden renner ut?

Populære mordmysterier og escape rooms:
Mordmysteriet på Akershus festning, Fangene på Fortet, Escape Room

Perfekt julegave til kjæresten - han

Julegavene som blir til minner for livet1. Luksusopphold på hotell. 2. Ferrari vs Lamborghini. 3. Luksuscruise for to. 4. Skytedate grovpistol. 5. Parfloating. 6. Vinkurs og smaking. 7. Romantikk ved havet. 8. Indoor skydive. 9. Romantikk på sparesort. 10. Øl og matkurs.

Finn de perfekte opplevelsesgaver til kjæresten på YouWish.no. Pris fra 175 kr.

Julegavene som blir til minner for livet

Slik overrasket Linda (23) kjæresten sin med salsakveld for to.

- Opplevelsen var helt fantastisk! Instruktørene var utrolig flinke og morsomme, og de klarte å få med seg alle deltakerne, som var folk i alle aldre. Det beste med opplevelsen var det å prøve noe helt nytt, og faktisk klare å mestre det, i tillegg til at vi fikk delt opplevelsen sammen som et par. Jeg liker tanken av at man heller kan dele en opplevelse sammen som vil skape gode minner enn å gi bort ting og tang.

- Etter kurset sitter vi igjen med en lyst til å danse mer! Vi ble virkelig positivt overrasket av opplevelsen, så man skal ikke se bort ifra at vi ender opp på flere salsakurs.

Finn over 171 sport og fritids opplevelser på YouWish.no. Pris fra 100 kr.

Perfekt julegave til kjæresten - henne

Julegavene som blir til minner for livet


1. Romantikk på slottet. 2. Natt i tretopphytte. 3. Romantisk Getaway. 4. Luksusbehandling. 5. Parfloating. 6. Sushikurs. 7. Sjokoladesmaking. 8. Floating med massasje. 9. Romantikk på sparesort. 10. Spa og velværedag.

Finn de perfekte opplevelsesgaver til kjæresten på YouWish.no. Pris fra 200 kr.

Julegavene som blir til minner for livet

Gjør som Mikkel (36) - dropp rosene, gi bort en romantisk opplevelse!

- Jeg fikk opplevelsen, Romantikk på sparesort fra mannen min i julegave. Jeg ble utrolig glad! Jeg har virkelig lengtet etter å reise vekk sammen med mannen min. Kvalitetstiden faller fort bort i våre travle hverdager, dessverre, så dette var en helt perfekt gave og opplevelse! Jeg setter stor pris gaver som har en god tanke som denne. Dette kommer jeg til å leve på lenge!

Finn over 107 overnatting og weekend opplevelser på YouWish.no. Pris fra 798 kr.

Topp 10 julegaver til bror og sønn

Julegavene som blir til minner for livet1. Ost og ølsmaking. 2. McLaren Speedtest. 3. Privat urban sauna. 4. Hotell Getaway. 5. Ølsmaking for to. 6. Leirdueskyting. 7. Fighter Jet. 8. Skytepakken for to. 9. Behandling for han. 10. Bobraft.

Finn de perfekte opplevelses-gaver til bror på YouWish.no Pris fra 150 kr.

Julegavene som blir til minner for livet

Gjør som foreldrene til Henrik (18) - Overrask med en gave med krutt i!

- Jeg fikk opplevelsen, skytepakken for to av mamma og pappa i julegave. Jeg har hatt lyst til å ta jegerprøven lenge, men har aldri fått rotet meg til det så denne gaven ga virkelig mersmak! Jeg tok med meg en god kompis og vi hadde det kjempe gøy! Det ga et skikkelig adrenalinkick! Vil absolutt anbefale dette på det sterkeste. Vi digget det!

Finn over 196 eventyr- og action-opplevelser på YouWish.no. Pris fra 250 kr.

Topp 10 julegaver til søster og datter

Julegavene som blir til minner for livet


1. Urban sauna. 2. Champagnesmaking. 3. Hundekjøring. 4. Massasje. 5. Poledance for to. 6. Mordmysteriet på Akershus festning. 7. Harry Potter Escape. 8. Ostekurs med smaking. 9. Cidersmaking. 10. Spøkelsesvandring for to.

Finn de perfekte opplevelsesgaver til søster på YouWish.no. Pris fra 195 kr.

Julegavene som blir til minner for livet

Slik overrasket foreldrene til Anette (24) henne med et møte med noen sjarmerende ulldotter.

- Jeg fikk opplevelsen, alpakkavandring for to av foreldrene mine etter en god del hinting. Opplevelsen var veldig god! Jeg hadde aldri før hatt muligheten til å hilse på alpakkaer, så dette var veldig artig. Det beste med opplevelsen må ha vært turen vi gikk i vakre omgivelser med alpakka-gjengen, hvor de gikk i ulikt tempo, spiste gress og rulla seg. Fornøyelige vesen!

Finn over 110 dyr- og natur-opplevelser på YouWish.no Pris fra 185 kr.

Spektakulære julegaver for overnattinger og weekendopplevelser

Julegavene som blir til minner for livet

1. Hotellnatt i suite. 2. Overnatting i Igloohut. 3. Birdbox. 4. Romantisk Getaway. 5. Natt i tretopphytte. 6. Københavncruise for to. 7. Panorama Lodge. 8. Svevetelt med friluftspakke. 9. Dome Glamping. 10. Norsk Vingårdsopplevelse.

Finn over 107 overnatting- og weekend-opplevelser på YouWish.no. Pris fra 798 kr.

Det ble en eventyrlig natt for Rune (52) og kjæresten

Julegavene som blir til minner for livet

Rune Bakken fra Andebu fikk en natt med glamping, eller luksuriøs camping, i bursdagsgave fra sin kjæreste.

- Opplevelsen var helt fantastisk og sto til forventningene vi begge hadde. Det er veldig vanskelig å trekke frem det mest spesielle med opplevelsen, ettersom det var så mye bra! Men om jeg skulle nevne noe var det helt klart stillheten, naturen, og det å kunne nyte tiden sammen med kjæresten min uten å tenke så mye på klokka.

- Vi hadde en fantastisk opplevelse! Vi skal garantert tilbake men da skal vi ha en hel helg. Det å få en opplevelse i gave er noe helt eget. Jeg har kommet dit i livet at det er mer verdi i en opplevelse enn i noe materielt.

Finn over 107 overnatting- og weekend-opplevelser på YouWish.no. Pris fra 798 kr.
Velg opplevelser etter fylke her:
Akershus (76), Aust-Agder (14), Buskerud (43), Finnmark (2), Hedmark (47), Hordaland (74), Møre og Romsdal (6), Nord-Trøndelag (4), Nordland (10), Oppland (50), Rogaland (91), Sogn og Fjordane (2), Trøndelag (56), Telemark (55), Troms (6), Vest-Agder (5), Vestfold (67), Østfold (77).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer