Annonsørinnhold

Julegodt til de firbeinte

Gjør som Niklas Baarli og Benjamin Silseth: Skjem bort labbetuss med leker og godbiter i jula!

JULBEINT: Uansett om det er leketøy eller godbiter under gavepapiret, blir de firbeinte glade for en gave fra Musti.
JULBEINT: Uansett om det er leketøy eller godbiter under gavepapiret, blir de firbeinte glade for en gave fra Musti. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ikke bare vi tobeinte som synes det er ekstra stas med litt ekstra å kose oss med i adventstiden når det er kaldt og mørkt ute.

Bare spør God kveld Norge-programleder Niklas Baarli og psykologmannen Benjamin Silseth.

De har latt goldendoodle-en Bjarne (9) teste ut forskjellige godbiter og leker fra dyrebutikkjeden Musti. Ikke bare har de stort utvalg i de fysiske butikkene sine, men nettbutikken bugner av utvalg for de pelskledde. Musti er spesielt gode på hund og katt.

Det kan Niklas og Benjamin skrive under på. Og Bjarne? Vel, han hadde nok satt et poteavtrykk om han kunne.

- Når det kommer en pose med hundegreier fra Musti blir Bjarne en glad hund. Aldri har han vært så lydig og rolig, bare for å snike seg til flere leker, sier Benjamin.

- Vi er jo elendige hundeeiere sånn sett, vi elsker å skjemme ham bort så fort han er litt søt. Og det er jo hele tiden, sier Niklas.

ADVENTSHUNDEN: Bjarne med sin absolutte julefavoritt fra Musti: Adventskalenderen.
ADVENTSHUNDEN: Bjarne med sin absolutte julefavoritt fra Musti: Adventskalenderen. Vis mer

Hjernetrim og godbit i ett

I utvalget fra Musti som Bjarne har testet den siste tiden har det ikke bare vært godbiter og snacks. Selv om det har vært mye å teste ut! Her snakker vi gourmetgodt med gås, fargerike julekaker og smakfulle tyggebein av søtpotet.

En av de kuleste førjulsgodbitene, var likevel noe som ikke kunne spises. Eller, iallfall ikke helt.

- Han har fått et slags teppe man kan gjemme godbiter i, som han elsket, sier Benjamin.

- Han gikk helt i hund-re! skyter Niklas inn.

- Teppet er en god blanding av hodetrim og belønning, helt pefekt for en goldendoodle med ekstremt energinivå. Gjemmer vi mange nok godbiter i teppet, er han opptatt i tjue minutter, sier Benjamin.

Bjarne har også fått boltre seg i en splitter ny hundekurv. Eller kurv - det er mer snakk om en seng. Der har han krøllet seg sammen til en liten (stor!) ball og slappet av.

JULESENGEN: Bjarne slo seg fort til ro med den nye, fluffy sofaen fra Musti.
JULESENGEN: Bjarne slo seg fort til ro med den nye, fluffy sofaen fra Musti. Vis mer

- Han har også fått noen digge tyggebein, sier Niklas.

- Både små og store, som han har holdt på med ganske lenge. Han blir helt gæren etter tyggebein, og elsker dem. Han gjør så mange triks at vi ikke rekker å gi kommando engang, så utålmodig er han. Men å se en hund med et tyggebein formet som en julestang ... det er vanskelig å ikke smelte av det!

Her finner du alle julegodbitene hos Musti!

JULETIPS: Hos Musti finner du litt av hvert til en perfekt hundejul. Vis mer

Soleklar favorittleke

Selv om Bjarne nærmest har fått frikort til å utforske mulighetene fra Musti, har det likevel pekt seg ut en helt klar yndling.

- Å ja, adventskalenderen! Hvor søtt er det ikke med en egen kalender til hunder?

- Klarte han å åpne lukene, da?

- Vi prøvde å få Bjarne til å åpne dem selv, men da ville han rive opp alle sammen med én gang, så det måtte vi ta oss av, sier Niklas.

- Men det er en soleklar favoritt hos ham. Og hos oss, egentlig. Godbiter til Bjarne - og følelsen av å åpne kalenderen for oss. Win-win!

- Pakket dere inn produktene for å skape litt ekstra spenning?

- Haha, det burde vi jo ha gjort! Hver jul ELSKER Bjarne å få pakker. Han får gavene selv og flerrer av pakkepapiret. Vi er litt usikre på om han skjønner at det er pakkene inni papiret som er gaven, eller om han tror det er papiret. Til jul pakker vi alt inn.

STORUTVALG: Hos Musti finner du landets største utvalg av leker og godtbiter. Både i nettbutikken og de fysiske butikkene. Og du: De pelskledde er velkomne inn!
STORUTVALG: Hos Musti finner du landets største utvalg av leker og godtbiter. Både i nettbutikken og de fysiske butikkene. Og du: De pelskledde er velkomne inn! Vis mer

- I podcasten deres - "Baarli og Benjamin går i terapi" - snakket dere om et "pipehjulbein"?

- Altså, han har fått et gummibein som piper. Piper! ler Benjamin.

- Bjarne elsker å tygge på det, og da er det jo konstant piping. Man blir gæren av det, og så er han altfor søt når han kommer løpende med beinet.

Finn noe godt og spennende til de firbeinte hos Musti!

Viktig å kjøpe fra dyreelskere

Utvalget på Mustis hjemmesider er stort. Men dyrebutikkjeden har også gode, gammeldagse butikker.

- Vi tar ofte Bjarne med på handletur til Musti, sier Benjamin. - Det er jo der vi skjemmer ham litt bort, for han får velge leker i butikken selv. Og så er det jo hundespa og klipp hos Musti, så vi kan innimellom droppe ham av der, handle selv og plukke ham opp, fin og nyfrisert!

Hos Musti er det viktig at de ansatte er glade i dyr. Og det er også viktig for hundeierne Benjamin og Niklas.

- Ja, hundre prosent. Musti er helt nydelige, og det er så deilig at man bare kan valse inn der med dyret sitt. De tar imot med åpne armer og hilser på og koser seg. Det verste er jo folk som ikke liker dyr! Der er Musti gode. Og så orker de at Bjarne er en litt energisk type, sier Benjamin.

Sjekk juleutvalget til dyrene hos Musti!

LEK OG HJERNETRIM: Niklas og Benjamin kombinerer kos og hjernetrim. - Han fikk et teppe fra Musti med godbiter inni. Perfekt kombinasjon, sier matfedrene.
LEK OG HJERNETRIM: Niklas og Benjamin kombinerer kos og hjernetrim. - Han fikk et teppe fra Musti med godbiter inni. Perfekt kombinasjon, sier matfedrene. Vis mer

Niklas nikker og legger til:

- Og så har de så store butikker og sjukt stort utvalg! Så når de ansatte kan hjelpe til med å veilede gjennom havet av muligheter hos Musti, føler vi at vi får den hjelpen vi trenger. Det gjør jo at vi kommer tilbake. Musti har alt, hele tiden. Og de er gode på nye alternativer, som Bjarne digger å teste ut.

Her kan du se juleutvalget til Musti!

Noen ekstra julekilo

Å ha en hund krever jo sin mann. Eller to! Én ting er mosjon og daglige lufteturer, noe ganske annet er kostholdet. Niklas og Benjamin er opptatt av at det Bjarne får i seg er sunt. Iallfall mesteparten av tiden.

- Bjarne er en hund oppdratt på tørrfor, sier Benjamin. - Han får nesten bare det. Han blir helt elendig i magen om han får noe annet. Så jeg vil si at Bjarne er en sunn hund. Han får deilig tørrfor, og tyggebein og godtbiter i helgene, da. Også hunder fortjener lørdagsgodt!

- Nå som det nærmer seg jul, sklir det kanskje litt ut?

- Takket være Musti sklir det jo veldig ut! sier Niklas. - Vi har jo testet ut så mye godt at det halve kunne vært nok. Bjarne får så mye han bare vil, men vi tenker at også hunder kan få gå opp noen julekilo før januar. Han må få være med på moroa.

Noen bikkjer er veldig glad i små godbiter. Andre trenger et realt kjøttbein å gnage på. Så finnes det en tredje type. Sånn er Bjarne.

- Bjarne er en ja takk, begge deler-hund. Han vil gjerne ha godbiter når vi øver på triks og sånne ting. Andre ganger vil han ligge i fred under bordet med et svææært tyggebein som bare han får røre.

DIGERT: Noen ganger kan ikke tyggebeinet bli stort nok! Når Niklas Baarli skal velge godbiter, ender han gjerne opp med det største beinet han finner.
DIGERT: Noen ganger kan ikke tyggebeinet bli stort nok! Når Niklas Baarli skal velge godbiter, ender han gjerne opp med det største beinet han finner. Vis mer

- Hva liker dere best å gi ham selv?

Niklas er kjapp til å svare.

- Helt klart tyggebein. Bjarne blir så glad av det og det holder ham litt opptatt en stund. Vi er jo bare mennesker, og har ikke så mye krutt som ham. Så vi sniker oss til litt hjelp fra tyggebein og lignende. Jeg kjøper gjerne det største tyggebeinet jeg finner!

Benjamin tyr derimot til andre av Mustis muligheter.

- Ja, jeg pleier å kjøpe mindre tyggebein, med kjøtt rundt. Føler at de griser mindre, og så kan han få flere!

- Men kan det bli for mye godt for en hund i førjulstiden?

- Om du spør oss, sier Niklas, - Så nei! Vi elsker å skjemme bort Bjarne. Han fortjener alt det fineste i verden, for han gir oss så mye glede. Hunder har bare ett hundeliv, så vi må gjøre det beste for dem. Vi heier på alle andre som skjemmer bort dyrene sine!

Se hele det store juleutvalget til Musti her!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer