Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Medaljene henger høyt i Peyongchang, de svenske langrennsjentene har virket uslåelige. Foto: NTB Scanpix
Medaljene henger høyt i Peyongchang, de svenske langrennsjentene har virket uslåelige. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kan de norske jentene knekke Kalla?

Kalla i storform kan stoppe Bjørgens sjanse til å bli historisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to langrennsøvelser på kvinnesiden står Sverige med to gull og Norge med like mange sølv. I morgen får de norske enda én mulighet til å sette svenskene på plass i et løp som kan skrive OL-historie torsdag morgen.

Når sant skal sies har Marit Bjørgen (37) allerede skrevet seg inn i de Olympiske historiebøkene. Hun har både flere gullmedaljer og medaljer generelt enn noen annen kvinnelig vinterolympier. Det hun nå er i ferd med å gjøre er likevel enda større. Skulle hun ende øverst på pallen vil hun faktisk bli den mest dekorerte kvinnelige olympier uansett sport!

Det kommer ikke til å bli lett for 37-åringen, og dagbladets odds-eksperter spår ny svensk opptur.

Svenske i storform til 1.50

Langrenn, 10km kvinner. Mange spådde (fryktet?) før lekene at Charlotte Kalla kan bli den store dronningen i skisporene i Sør Korea under dette OL, og i Skiathlonen på lørdag viste hun seg akkurat like sterk som ventet. Hun hadde god kontroll på Bjørgen og endte til slutt åtte sekunder foran i mål. Mer skuffende enn at Bjørgen måtte se seg fragått på tampen var det at alle de andre norske jentene var altfor langt bak. At ikke for eksempel Hedi Weng er i nærheten er faktisk veldig overraskende, og kanskje er det rett og slett formen som ikke er helt der man skulle ønske etter en tøff vinter der hun har gått alt, inkludert Tour de Ski. Kalla har til sammenligning stått over mye, og kun hatt OL i tankene. Weng kunne normalt sett vært en utfordrer her, men slik hun så ut på 15-kilometeren, tør jeg ikke legge særlig mye forventninger på henne skuldre. Slik jeg ser det er Bjørgen den eneste som skal kunne hamle opp med Kalla i denne, bak de to synes gapet akkurat nå å være et stykke ned til løpere som Haga, Weng, Diggins og Pärmäkoski.

Kalla ser ut til å være i kanonform, og det kan virke som hun har truffet perfekt på formen. Jeg ville holdt henne som favoritt her uansett, men når vi da i tillegg ser på hvordan jentene så ut på lørdag, forsterkes dette favorittstempelet ytterligere. 1.50 på Kalla-seier er ganske tynt, men blir likevel det beste spillet.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.