Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

FUNGERER SOM FØR: Wenche kan igjen gå turer med barnabarna, nå som et støtteprodukt holder det vonde kneet i sjakk.
FUNGERER SOM FØR: Wenche kan igjen gå turer med barnabarna, nå som et støtteprodukt holder det vonde kneet i sjakk. Vis mer

Kan endelig være aktiv med barnebarna igjen

En kneskade kan forringe livskvaliteten kraftig. Noe 73 år gamle Wenche Gjelsnes dessverre fikk oppleve. Et litt tungt løft på balkongen var alt som skulle til for å sette kneet ut av spill. En skade som dessverre ikke lar seg operere.

For Wenche var dette en krise. Hun som alltid har trent, gått lange turer med hunden Mika og vært aktiv med barnebarna Victoria og Kajsa.

– Jeg har vært aktiv i hele mitt liv. Jeg trener flere ganger i uken, går lange turer med Mika og er ofte sammen med barnebarna. Når jeg skadet kneet ble jeg selvfølgelig redd for at alt dette var en saga blott. Heldigvis fant jeg en løsning, sier hun.

Lite å gjøre med skaden

Det første Wenche gjorde når skaden var et faktum var å besøke både lege og fysioterapeut. Hun fikk da dessverre beskjed om at det var lite de kunne gjøre. Alternativet var å bytte ut hele kneskålen, noe som er lite fristende i en alder av 73.

– Sønnen min sa da at jeg måtte finne et produkt som gir kneet støtte. Jeg besøkte utallige sportsbutikker, før jeg til slutt gikk til et apotek. Først da fant jeg et produkt som passet min skade. Takket være produktet Actimove Motion kan jeg nå leve et aktivt liv. For meg ville alt annet vært en katastrofe, sier hun.

GÅR TURER: Hunden Mika er en av dem som har glede av at Wenche kan være aktiv.
GÅR TURER: Hunden Mika er en av dem som har glede av at Wenche kan være aktiv. Vis mer

Optimal støtte og passform

Støtteproduktene fra Actimove som er å få kjøpt på apotek har avansert design for god komfort. Hege Bøhnsmoen, sykepleier og produktspesialist i Essity, forklarer at produktet Wenche bruker masserer kneet forsiktig samtidig som en silikonring holder kneskålen i korrekt posisjon.

En komfortsone i knehasen gir optimal passform, ekstra bevegelighet og god fleksibilitet.

SAMMEN IGJEN: Barnebarna kan igjen være ute i naturen med bestemor.
SAMMEN IGJEN: Barnebarna kan igjen være ute i naturen med bestemor. Vis mer

– Kneet er for mange synonymt med problemer. Mye skyldes at vi trener feil, og knærne blir naturligvis slitt med alderen. Dessverre er det mange som er redde for å bruke beinet når kneet begynner å slite. Wenche er et utmerket eksempel på at det ikke er nødvendig. Det handler om å finne et støtteprodukt og aktiviteter som passer deg og dine knær. For mange er et støtteprodukt alt som skal til, sier hun.

Ikke et alternativ å være inaktiv

Wenche sier at det for henne aldri har vært et alternativ å gi opp sitt aktive liv, men derimot var det et alternativ å gjøre det hun kunne for å leve med skaden.

– Det er klart jeg ble lei meg når jeg fikk beskjed om at det er ikke er noe å gjøre med skaden i form av inngrep. Det var derfor et stort lysglimt i tilværelsen når jeg fant ut at et støtteprodukt fra Actimove var det som skulle til for at jeg skulle fungere som før. En av fordelene med Actimove er at produktene puster. De kan brukes hele dagen uten ubehag. I tillegg får du en behagelig kompresjon, noe som reduserer hevelse og lindrer smerter, sier hun.

UTEN UBEHAG: Knestøtten stabiliserer ikke bare kneet, men gir også økt blodsirkulasjon.
UTEN UBEHAG: Knestøtten stabiliserer ikke bare kneet, men gir også økt blodsirkulasjon. Vis mer

Actimove

I tillegg til knestøtte finnes det albuestøtte, håndleddsstøtte, ankelstøtte og tommelstøtte. Dersom du sliter med smerter i leddene anbefaler vi å gå på ditt nærmeste apotek for råd, veiledning og kjøp. Du kan også besøke apotekenes nettsider for mer informasjon om de ulike produktene som gjør deg bedre i stand til å drive aktivitet slik du ønsker.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.