ANNONSØRINNHOLD

FLYKTET FRA VOLD: Khadra måtte slutte på skolen for å gifte seg med en voksen mann som mishandlet henne. Nå lever hun i skjul med datteren Hodan. FOTO: Colin Crowley/Save the Children
FLYKTET FRA VOLD: Khadra måtte slutte på skolen for å gifte seg med en voksen mann som mishandlet henne. Nå lever hun i skjul med datteren Hodan. FOTO: Colin Crowley/Save the ChildrenVis mer

Khadra var 16 år og gravid da hun måtte rømme fra mannen som slo henne

Nå drømmer den unge moren om å starte et nytt liv. 

Tenk deg at du er 15 år. En helt vanlig jente, som akkurat har begynt på videregående. Din store drøm her i livet er å bli lege, så du jobber flittig med skoleoppgavene.

Slik var Khadras* liv. Inntil det plutselig ble snudd opp-ned. Da hun var 15, giftet faren henne bort til en mann i 30-årene. Da var det slutt på skolegangen for den unge somalske jenta. Drømmen om å bli lege brast.

Bevisstløs i tre døgn

Khadra hadde vært gift i under et år da hun måtte rømme fra den godt voksne mannen som systematisk utøvde vold mot henne - og hadde gjort henne gravid. Da flyktet hun tilbake til faren som hadde giftet henne bort.

For den spede tenåringskroppen ble graviditeten en stor påkjenning.

Etter flere komplikasjoner kom datteren Hodan * ut ved hjelp av keisersnitt. Operasjonen ble dramatisk - og traumatisk. Jenta var bevissstløs i tre døgn.

- Jeg er fortsatt i smerter etter operasjonen, forteller Khadra, som nå føler at alle hennes jevnaldrende som fortsatt går på skole har gått langt forbi henne.

Dessuten har hun jo et lite barn å ta seg av...

Allikevel har hun ikke gitt opp - og håper hun kan lære seg noe hun kan leve av.

ET LIV I FATTIGDOM: Drømmen var å bli lege. I stedet ble hun giftet bort, gravid og mishandlet. FOTO: Colin Crowley/Save the Children
ET LIV I FATTIGDOM: Drømmen var å bli lege. I stedet ble hun giftet bort, gravid og mishandlet. FOTO: Colin Crowley/Save the Children Vis mer

Khadra er dessverre langt fra den eneste som får barndommen sin frarøvet - og fremtidsdrømmene knust. Det gjør Redd Barna noe med.

Redd Barna jobber hver dag for at barn skal overleve, lære og være trygge. Fordi barndom betyr alt.

* Navnebe Khadra og Hodan er ikke mor og datters egentlige navn. De er endret for å beskytte deres identitet.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.