Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

FLYKTET FRA VOLD: Khadra måtte slutte på skolen for å gifte seg med en voksen mann som mishandlet henne. Nå lever hun i skjul med datteren Hodan. FOTO: Colin Crowley/Save the Children
FLYKTET FRA VOLD: Khadra måtte slutte på skolen for å gifte seg med en voksen mann som mishandlet henne. Nå lever hun i skjul med datteren Hodan. FOTO: Colin Crowley/Save the Children Vis mer

Khadra var 16 år og gravid da hun måtte rømme fra mannen som slo henne

Nå drømmer den unge moren om å starte et nytt liv. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tenk deg at du er 15 år. En helt vanlig jente, som akkurat har begynt på videregående. Din store drøm her i livet er å bli lege, så du jobber flittig med skoleoppgavene.

Slik var Khadras* liv. Inntil det plutselig ble snudd opp-ned. Da hun var 15, giftet faren henne bort til en mann i 30-årene. Da var det slutt på skolegangen for den unge somalske jenta. Drømmen om å bli lege brast.

Bevisstløs i tre døgn

Khadra hadde vært gift i under et år da hun måtte rømme fra den godt voksne mannen som systematisk utøvde vold mot henne - og hadde gjort henne gravid. Da flyktet hun tilbake til faren som hadde giftet henne bort.

For den spede tenåringskroppen ble graviditeten en stor påkjenning.

Etter flere komplikasjoner kom datteren Hodan * ut ved hjelp av keisersnitt. Operasjonen ble dramatisk - og traumatisk. Jenta var bevissstløs i tre døgn.

- Jeg er fortsatt i smerter etter operasjonen, forteller Khadra, som nå føler at alle hennes jevnaldrende som fortsatt går på skole har gått langt forbi henne.

Dessuten har hun jo et lite barn å ta seg av...

Allikevel har hun ikke gitt opp - og håper hun kan lære seg noe hun kan leve av.

ET LIV I FATTIGDOM: Drømmen var å bli lege. I stedet ble hun giftet bort, gravid og mishandlet. FOTO: Colin Crowley/Save the Children
ET LIV I FATTIGDOM: Drømmen var å bli lege. I stedet ble hun giftet bort, gravid og mishandlet. FOTO: Colin Crowley/Save the Children Vis mer

Khadra er dessverre langt fra den eneste som får barndommen sin frarøvet - og fremtidsdrømmene knust. Det gjør Redd Barna noe med.

Redd Barna jobber hver dag for at barn skal overleve, lære og være trygge. Fordi barndom betyr alt.

* Navnebe Khadra og Hodan er ikke mor og datters egentlige navn. De er endret for å beskytte deres identitet.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.