Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

AKTIV IGJEN: Vibeke Berger Tunby kunne ta opp paddle-tennis takket være en knestøtte.
AKTIV IGJEN: Vibeke Berger Tunby kunne ta opp paddle-tennis takket være en knestøtte. Vis mer

Knesmerter ingen hindring for bestemor

Vibeke Berger Tunby er et godt eksempel på en bestemor som får det meste ut av livet til tross for kroniske knesmerter. For med fire barn og seks barnebarn er det nemlig ikke tid for noe slaraffenliv.

Med et kne som er ødelagt etter mye ståing, jobbing og trening av forskjellige slag, er hun alltid på utkikk etter hjelpemidler som lar henne opprettholde aktivitetsnivået.

– Nå har jeg begynt med paddle-tennis, da det er en aktivitet jeg kan holde på med. Takket være Actimove Motion har jeg støtte på kneet, og jeg føler meg trygg når jeg spiller. Da er det jo bare å løpe og sette alle kluter til, sier Vibeke Berger Tunby.

Aktiv hele livet

I hennes tilfelle stammer smertene fra mange år med sportsaktiviteter som karate og håndball. Med en stor familie i nærheten var det ikke noe alternativ for henne å gi opp et aktivt liv.

TRYGGHET: En knestøtte beskytter kneet i aktivitet.
TRYGGHET: En knestøtte beskytter kneet i aktivitet. Vis mer

– Det er ikke lenge siden jeg fant min drømmesport som er paddle-tennis. Det er en perfekt sport for meg og min skade, da den går opp og ned i intensitet og utføres på et godt underlag. Det var en apoteker som anbefalte meg å bruke en knestøtte når jeg trener, holder på med fysisk arbeid eller leker med barnebarna. Den gjorde susen og er nå fast inventar både på og utenfor banen, sier hun.

Optimal støtte og passform

Støtteproduktene fra Actimove som er å få kjøpt på apotek har et avansert design for god komfort.

BORT MED KNETRØBBEL: Vibeke er aktiv igjen.
BORT MED KNETRØBBEL: Vibeke er aktiv igjen. Vis mer

Hege Bøhnsmoen, sykepleier og produktspesialist i Essity, forklarer at produktet Vibeke bruker masserer kneet forsiktig samtidig som en silikonring holder kneskålen i korrekt posisjon.

En komfortsone i knehasen gir optimal passform, ekstra bevegelighet og god fleksibilitet.

– Kneet er for mange synonymt med problemer. Mye skyldes at vi trener feil, og knærne blir naturligvis slitt med alderen. Dessverre er det mange som er redde for å bruke beinet når kneet begynner å slite. Vibeke er et utmerket eksempel på at det ikke er nødvendig. Det handler om å finne aktiviteter som passer deg og dine knær. For mange er et komfortabelt og pustende støtteprodukt alt som skal til, sier hun.

BRUK KNEET: Vibeke er et eksempel på en som fant en aktivitet som passer.
BRUK KNEET: Vibeke er et eksempel på en som fant en aktivitet som passer. Vis mer

Actimove

I tillegg til knestøtte finnes det albuestøtte, håndleddsstøtte, ankelstøtte og tommelstøtte. Dersom du sliter med smerter i leddene anbefaler vi å gå på ditt nærmeste apotek for råd, veiledning og kjøp. Du kan også besøke apotekenes nettsider for mer informasjon om de ulike produktene som gjør deg bedre i stand til å drive aktivitet slik du ønsker.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.