Annonsørinnhold

Clas Ohlson har massevis av materialer som du kan bruke til å lage din helt egen one of a kind-lampe. Vis mer Vis mer

Lag din helt egen unike lampe – kun fantasien setter grenser!

Hjemmeprosjektet kan gjøre så komplisert eller enkelt som du selv vil. Dette får alle til!

Flere små grep kan drastisk endre inntrykket av et rom – og en av disse er definitivt belysningen.

En tøff og unik lampe kan freshe opp stua, soverommet eller kjøkkenet.

Og det beste av alt er at du kan lage en one of a kind-lampe selv. Vanskelighetsgraden kan du selv tilpasse til hvor flink og erfaren du er. Det går faktisk helt fint å lage en lampe hjemme – uten å bruke verktøy!

Røff rustikk

Øverst i saken kan du se hvordan Ole, som liker å bruke gamle rustikke materialer som utgangspunkt for møbelsnekring, gjorde sitt lampeprosjekt. Han hang opp en røff bjelke fra en gammel låve, og surret flere lampeholdere med glasspærer i forskjellige lengder rundt bjelken.

GJØR DET SELV: Skap din helt egen stil med hjemmelagede lamper.
GJØR DET SELV: Skap din helt egen stil med hjemmelagede lamper. Vis mer

Resultatet ble en tøff og unik lampe som ingen har maken til.

TØFT: En hjelm fungerer også som lampeskjerm.
TØFT: En hjelm fungerer også som lampeskjerm. Vis mer

Og hvem sier at en lampeskjerm må være kjedelig? Ole borret et hull i toppen av en militærhjelm og tredde en pæresokkel med dekorasjonspære gjennom, og vips! En helt unik lampe.

Og om ikke en slik type hjelm passer inn i akkurat din stue, er det jo bare å bytte den ut med for eksempel en trådkurv snudd på hodet, eller et retro fuglebur, eller hva enn du måtte ønske. Kun fantasien setter grenser!

Trenger du en innføring i LED, lumen og Kelvin? LED-skolen gir deg svar på alt du lurer på!

Klart du får det til!

Om du synes lampeprosjektet til Ole virker komplisert, er det helt mulig å lage en tøff lampe helt uten bruk av verktøy også.

INGEN VERKTØY: Å fylle en kurv med en lysslynge gir en unik og stilig kilde til lys.
INGEN VERKTØY: Å fylle en kurv med en lysslynge gir en unik og stilig kilde til lys. Vis mer

Hva med å fylle en glassbolle eller en hengekurv med en lysslynge med kuler, eller henge en lysslynge med LED-pærer over en dekorkrakk eller blomsterhylle?

Hvis du er komfortabel med enkel møbelmontering, kan du snekre sammen en åpen kvadrathylle og sette en tøff kubisk bordlampe eller en lampe med glasskuppel inni.

Du kommer også langt med superlim og en dose god fantasi. Hva med å spraymale noen lekebiler i din favorittfarge og sette en lyspære med en enkel lampeskjerm på toppen?

ALT GÅR AN: Med superlim og spraymaling kan du lage en helt særegen lampe.
ALT GÅR AN: Med superlim og spraymaling kan du lage en helt særegen lampe. Vis mer
ENKEL JOBB: Heng to av dine favorittpærer opp på armeringsjern for en moderne og tøff stil. Armeringsjernet fungerer også som oppslagstavle.
ENKEL JOBB: Heng to av dine favorittpærer opp på armeringsjern for en moderne og tøff stil. Armeringsjernet fungerer også som oppslagstavle. Vis mer

Du kan også bruke armeringsjern som en gøyal detalj hjemme. Heng opp et par stilige pærer for lys, og bruk papirklyper til å henge opp bilder, notater og annet smått.

Det finnes også flere forskjellige tøffe pærer å velge mellom. Hva med en lysslynge med pærer i forskjellige farger, eller en tøff designet glasslampe? Føler du deg ekstra kreativ, går det for eksempel an å kle en retro sykkel med lysslynger. Det ser stilig ut både i hagen og i stua!

Clas Ohlson har et stort utvalg forskjellige pærer og sokler slik at du kan mikse og matche som du selv vil. Du finner også alt av verktøy du skulle måtte trenge.

Da er det bare å ønske lykke til med lampeprosjektet!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.