Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lån på dagen

Har du behov for ekstra penger, er det mulig å søke lån på dagen. Gjennom elektroniske tjenester har det aldri vært enklere å få svar på en lånesøknad.

Få tilbud på lån

1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet
1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

2 053 kr

7,9% nom.
9,31% eff.
kr 24 122 kost.
kr 124 122 tot.
Middels rente

2 301 kr

12,9% nom.
14,83% eff.
kr 38 962 kost.
kr 138 962 tot.
Høy rente

2 674 kr

19,9% nom.
9% eff.
kr 61 380 kost.
kr 161 380 tot.

Bankene vil vanligvis innvilge lån med opptil 5 års nedbetalingstid, og opptil 15 år dersom du refinansierer.

Men hvordan finner du det beste lånetilbudet for deg? Og hva bør du tenke på før du søker eller takker ja til et lånetilbud? I denne artikkelen skal vi gi deg noen gode tips og råd.

Via elektroniske tjenester, kan du søke lån på dagen. Les om hva du bør tenke på og hvordan du sammenligner lånetilbud.
Via elektroniske tjenester, kan du søke lån på dagen. Les om hva du bør tenke på og hvordan du sammenligner lånetilbud. Vis mer

Dette betyr lån på dagen

Digitale søknadstjenester gjør det mulig å søke lån på dagen. Det betyr ikke at pengene står på kontoen din samme dag, men at du kan få pengene i løpet av kort tid. Som oftest pleier det ikke å ta mer enn 2-3 virkedager etter at søknaden har blitt innvilget, men dette avhenger av bank, behandlingstid og ikke minst hvor raskt du sender inn all nødvendig dokumentasjon.

Lån på dagen er det samme som forbrukslån, eller lån uten sikkerhet, og har derfor kortere behandlingstid enn for eksempel boliglån eller andre lån med sikkerhet.

Les mer: Lån uten sikkerhet

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er det samme som et lån uten sikkerhet. I motsetning til billån eller boliglån, behøver du ikke stille med sikkerhet i bil, bolig eller annen formue. Dette innebærer at behandlingstiden på forbrukslån er noe kortere enn lån med sikkerhet, og at du derfor kan forvente både svar og eventuell utbetaling kort tid etter du har søkt og signert.

Du behøver ikke å oppgi noen grunn til hvorfor du trenger forbrukslånet, og du kan bruke det på akkurat det du ønsker. Noen velger å søke lån uten sikkerhet fordi de skal pusse opp, mens andre ønsker å benytte lånet til å finansiere drømmeferien.

Du kan søke både om større og mindre beløp, og maksbeløp hos de fleste banker og långivere er 500.000 kroner.

Hva er nominell og effektiv rente?

Lån på dagen, eller forbrukslån, kommer ofte med en høyere rente enn lån med sikkerhet. Dette skyldes at lån uten sikkerhet innebærer en høyere risiko for banken. For å ta igjen for eventuelle tap, må banken å innvilge lån uten sikkerhet med en noe høyere rente.

Alle lånetilbud inneholder to ulike typer renter: Den nominelle og den effektive renten. Den nominelle renten er det samme som grunnrenten på lånet, og vurderes individuelt av banken. Det vil si at banken ser på opplysninger som for eksempel inntekt, gjeld, alder og betalingshistorikk.

Den effektive renten er grunnrenten pluss alle lånets kostnader. Det er denne som forteller deg hva lånet totalt vil koste deg, og det er også denne du bør se etter når du får et lånetilbud.

Hva bør du se etter i et lånetilbud?

Har du behov for penger nå, og derfor søker etter lån på dagen, er det likevel viktig at du ikke tar det “første og beste” tilbudet. Dette er fordi du kan spare tusenlapper på å velge rett lånetilbud for deg og dine behov.

Ved å sammenligne lånetilbud fra flere banker, kan du finne det tilbudet som passer deg best. Når du skal vurdere om et lånetilbud er bra nok bør du blant annet se etter:

  • Nedbetalingstid
  • Den effektive og nominelle renten
  • Alle lånets kostnader
  • Om långiveren er en seriøs og trygg tilbyder
  • Alle lånets vilkår og betingelser

Tilbudet med den lave renten er ikke nødvendigvis alltid det beste tilbudet.

Slik kan du effektivt sammenligne lånetilbud

Skal du finne det beste lånetilbudet for deg og dine behov, anbefaler vi at du søker lån gjennom en sammenligningstjeneste. Vår samarbeidspartner Axo Finans tilbyr en slik tjeneste.

Axo Finans er en finansagent som videresender din søknad til flere banker og långivere samtidig. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en søknad - Axo Finans ordner resten.

Tjenesten til Axo Finans er helt kostnadsfri og uforpliktende, og selvfølgelig helt trygg å bruke. Tjenesten er regulert etter Finanstilsynets retningslinjer.

Send inn en uforpliktende søknad i dag!

Vi sammenligner disse bankene for deg