Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lån penger uten sikkerhet

Skal du låne penger? I denne artikkelen gir vi deg mer informasjon om hva du bør tenke på, og om hvordan du får bedre oversikt over lånemarkedet.

Check Det er helt uforpliktende
Check Det koster deg ingenting
Check Du får det beste tilbudet

Få tilbud på lån

1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet
1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

2 053 kr

7,9% nom.
9,31% eff.
kr 24 122 kost.
kr 124 122 tot.
Middels rente

2 301 kr

12,9% nom.
14,83% eff.
kr 38 962 kost.
kr 138 962 tot.
Høy rente

2 674 kr

19,9% nom.
9% eff.
kr 61 380 kost.
kr 161 380 tot.

Bankene vil vanligvis innvilge lån med opptil 5 års nedbetalingstid, og opptil 15 år dersom du refinansierer.

Hva bør du tenke på når du skal låne penger? I samarbeid med Axo Finans har vi listet opp noen viktige punkter.
Hva bør du tenke på når du skal låne penger? I samarbeid med Axo Finans har vi listet opp noen viktige punkter. Vis mer

Hva er egentlig lån uten sikkerhet?

Lån uten sikkerhet er det samme som forbrukslån, og omtales gjerne som lån eller forbrukslån på dagen, eller som blancolån. At du låner penger uten sikkerhet, betyr at du kan få lån uten at du behøver å stille med sikkerhet i bolig, bil eller annen formue.

Lån med kort behandlingstid

Behandlingstiden på forbrukslån er ofte noe kortere enn behandlingstiden ved for eksempel boliglån eller andre lån med krav til sikkerhet. Dette er fordi banken kun trenger din elektroniske signatur, i tillegg til en elektronisk bekreftelse på dine personlige og økonomiske opplysninger for å kunne innvilge lånet.

Dersom du oppfyller banken eller långiverens krav, vil du som oftest kunne motta svar på lånesøknaden i løpet av en virkedag. Har du behov for penger raskt, vil du også i de fleste tilfeller få pengene, eller lånet, på konto i løpet av 2-3 virkedager.

Hva bør du tenke på før du låner?

Dersom du oppfyller banken eller långiverens krav, vil du som oftest kunne motta svar på lånesøknaden i løpet av en virkedag.
Dersom du oppfyller banken eller långiverens krav, vil du som oftest kunne motta svar på lånesøknaden i løpet av en virkedag. Vis mer

Mange behøver lån uten sikkerhet av ulike grunner. Noen trenger det for å dekke uforutsette utgifter, mens andre ønsker det for å kunne finansiere drømmeferien. Uansett hva du behøver lånet til, bør du finne et lån som passer deg og dine behov.

Husk at lånet skal betales tilbake, og at nedbetalingsplanen bør være overkommelig. Tenk også på:

  • Effektiv og nominell rente
  • Din egen betalingsevne
  • Budsjett
  • Lånets vilkår og betingelser

Et godt tips vi kan gi deg er å undersøke om du har mulighet til å spare opp deler av det nødvendige beløpet selv før du tar opp lån.

Hvilken rente du forvente deg?

Når du låner penger, vil du alltid motta et lånetilbud med to ulike typer renter. Disse kalles nominell og effektiv rente. Den nominelle renten blir ofte omtalt som den individuelle renten og grunnrenten. Dette er fordi denne baseres på din økonomiske situasjon.

Banken justerer den nominelle renten ut fra hvorvidt det innebærer en høy eller lav risiko å låne penger til deg. Man kan derfor aldri si noe om hvilken rente du kan forvente deg før du har mottatt lånetilbudet. Husk at renten også kan variere fra bank til bank.

Den effektive renten er den nominelle renten inkludert alle kostnadene på lånet, og er den “totale renten”, eller den som viser deg de totale kostnadene av lånet.

Hvordan finner du det beste lånetilbudet?

For å vite om lånetilbudet du har mottatt er best mulig, bør du sammenligne tilbud fra flere banker og långivere. Den enkleste måten å gjøre dette på er å overlate søknadsformidlingen til en lånemegler eller en finansagent.

Sammenlign lån med Axo Finans

Søker du lån gjennom vår samarbeidspartner Axo Finans, vil de hjelpe deg med hele søknadsprosessen fra A-Å. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en elektronisk lånesøknad. Axo Finans sender din lånesøknad videre til flere banker og långivere samtidig, og presenterer deretter det beste lånetilbudet for deg.

Tjenesten til Axo Finans er helt uforpliktende, seriøs og trygg å bruke. Høres dette ut som noe for deg? Søk nå og få svar i løpet av kort tid.

Vi sammenligner disse bankene for deg