Annonsørinnhold

TILBAKE I IDRETTEN: Eirik var et stort ishockeytalent som fikk kneet ødelagt. Takket være en knestøtte kan han trene aktivt igjen.
TILBAKE I IDRETTEN: Eirik var et stort ishockeytalent som fikk kneet ødelagt. Takket være en knestøtte kan han trene aktivt igjen. Vis mer

Lever med kroniske knesmerter

Det er ikke uvanlig å gi opp fysisk aktivitet mår man sliter med vonde knær. Heldigvis finnes det løsninger som lar deg få maksimalt ut av livet – selv med kroniske smerter. Det er Eirik Hylland et høyst levende eksempel på.

Livet til Eirik, som bor i Spydeberg med sin kjæreste, hennes to døtre og hundene deres, tok en brå vending da han i ung alder havnet i en svært alvorlig hockeyulykke.

– Etter videregående fikk jeg et hockeystipend. Men gleden var kortvarig, da en stygg takling knuste kneet mitt. I dag er jeg glad for at jeg kan gå. Takket være en knestøtte fra Actimove kan jeg fortsatt være aktiv, sier han.

Ikke en som gir opp

Selv om det til tider har sett mørkt ut for Eirik når det gjelder fysisk aktivitet, er han ikke en som gir opp. Han fant seg derfor en passende hobby.

– Jeg liker å holde meg i form, jeg liker å drive med aktivitet og jeg liker å bevege meg. Jeg blir fort rastløs. Jeg har drevet med veldig mye forskjellige aktiviteter. Jeg begynte med hockey. Jeg spilte på college-nivå i USA, og har faktisk spilt en NHL-kamp. Men så fikk jeg denne alvorlige kneskaden, sier han.

STOLER PÅ: Med knestøtte kan Eirik stole på kneet sitt igjen.
STOLER PÅ: Med knestøtte kan Eirik stole på kneet sitt igjen. Vis mer

– Etter kneskaden har jeg vært nødt til å finne andre aktiviteter. Jeg har dykket, skatet, stått wakeboard og alt mulig. Nå driver jeg med paddle-tennis. En blanding av squash og tennis som passer meg og min kneskade utmerket.

- For min del har det derfor vært viktig å ha en støtte på kneet som jeg stoler på. Med Actimove Motion har jeg et stabilt kne, og det fungerer veldig godt, legger han til.

STABILT KNE: Eirik kan bevege seg fritt fordi han tør å stole på at kneet holder.
STABILT KNE: Eirik kan bevege seg fritt fordi han tør å stole på at kneet holder. Vis mer

Optimal støtte og passform

Støtteproduktene fra Actimove som er å få kjøpt på apotek har avansert design for god komfort. Hege Bøhnsmoen, sykepleier og produktspesialist i Essity, forklarer at produktet Eirik bruker masserer kneet forsiktig samtidig som en silikonring holder kneskålen i korrekt posisjon. En komfortsone i knehasen gir optimal passform, ekstra bevegelighet og god fleksibilitet.

– Kneet er for mange synonymt med problemer. Mye skyldes at vi trener feil, og knærne blir naturligvis slitt med alderen. Dessverre er det mange som er redde for å bruke beinet når kneet begynner å slite. Eirik er et utmerket eksempel på at det ikke er nødvendig. Det handler om å finne et støtteprodukt og aktiviteter som passer deg og dine knær. For mange er et støtteprodukt alt som skal til, sier hun.

BYGGER STYRKE: Det er når kneet belastes at støtten kommer godt med for Eirik.
BYGGER STYRKE: Det er når kneet belastes at støtten kommer godt med for Eirik. Vis mer

Actimove

I tillegg til knestøtte finnes det albuestøtte, håndleddsstøtte, ankelstøtte og tommelstøtte. Dersom du sliter med smerter i leddene anbefaler vi å gå på ditt nærmeste apotek for råd, veiledning og kjøp. Du kan også besøke apotekenes nettsider for mer informasjon om de ulike produktene som gjør deg bedre i stand til å drive aktivitet slik du ønsker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer