Annonsørinnhold

Lynrask surfing på norgesferie: Disse skjulte perlene har 5G-dekning

Denne sommeren er sjansen stor for at du kan surfe, strømme og game med superfart når du er på reisefot. I hvert fall om du legger turen til disse feriedestinasjonene rundt om i Norge.

HVALER: Alt er lagt til rette for lynrask feriesurfing på Hvaler.
HVALER: Alt er lagt til rette for lynrask feriesurfing på Hvaler. Vis mer

- Innen første halvår 2024 skal hele mobilnettet vårt være oppgradert til 5G, og vi er godt i gang. Når fellesferien går av stabelen vil jeg anslå at rundt halve befolkningen dekkes av siste generasjons mobilnett, sier markedssjef for dekning i Telenor, Ole Andreas Ræstad.

Det er gode nyheter for alle som velger norgesferie i år, mener han.

Samme muligheter borte som hjemme

Ole Andreas Ræstad mener 5G-utbyggingen bidrar til å dekke et av de viktigste behovene til norgesferierende nordmenn i 2022:

- Det er en selvfølge at vi tar med mobiltelefon og nettbrett på ferie, og vi forventer å ha samme muligheter borte som hjemme. Med 5G-nettet – og det utbedrede 4G-nettet! – er du sikret fantastisk kapasitet og gode opplevelser også når du er på farta.

DEKKER BEHOV: - Med 5G-nettet har du samme tilbud på ferie som du har hjemme, sier Ole Andres Ræstad.
DEKKER BEHOV: - Med 5G-nettet har du samme tilbud på ferie som du har hjemme, sier Ole Andres Ræstad. Vis mer

- Dermed er det null problem å jobbe litt underveis for eksempel, hvis du absolutt er nødt til det. Barna kan fritt strømme filmer og serier i baksetet, og du kan sende feriebilder og videoer til venner og familie på rekordtid, sier Ræstad.

Sjekk dekningen der du bor eller dit du skal på ferien

Fire skjulte ferieperler med 5G-dekning

Flere populære feriedestinasjoner rundt om i landet dekkes allerede av nyeste generasjons mobilnett. Her er en rekke spektakulære reisemål som kan skryte av 5G-dekning fra Telenor:

1. Finnøya (Møre og Romsdal)

Omkranset av store og små holmer og skjær ligger vakre Finnøy ytterst på Romsdalskysten. Tidligere et fiskemottak og handelssted, men i dag et populært og ettertraktet overnattingssted og utgangspunkt for mektige naturopplevelser. Tips: Sjekk ut Finnøy havstuer som tilbyr overnatting, pub, badeland, havrafting, guiding på Ona og maritime matopplevelser.

2. Evje (Agder)

Landskapet i Setesdal varierer fra flate bygder til vilt og vakkert høyfjell, og helt ved inngangen til dalen – kun en times kjøretur fra Kristiansand – finner du Evje! Evje er det største handelssenteret i Setesdal og er kjent for tallrike aktiviteter. Alt fra rafting, klatring, padling og gokart – til roligere aktiviteter som fisking, bading og vandring. Tips: Dra på skattejakt i Mineralparken, en garantert suksess for både store og små!

3. Henningsvær (Nordland)

Lofoten har blitt superpopulært de siste årene, og ikke uten grunn! Henningsvær er et av de mest besøkte tettstedene i Lofoton, og en ypperlig plass for deg som vil oppleve et ekte fiskevær, tusle mellom butikker, gallerier og kafeer, eller prøve deg på fartsfylte aktiviteter til sjøs eller fjells. Tips: En ekte lofottorsk jeg er, for jeg er født i … nettopp! Fisk din egen lofottorsk med Henningsvær Havfiske.

4. Mausund (Trøndelag)

Ingen fjordarm, bukt, vidde eller fjelltopp blir glemt når Telenor bygger ut neste generasjons mobilnett.

Fiskeværet Mausund i Trøndelag, flere nautiske mil fra fastlandet, var faktisk et av de første stedene i Norge med 5G-dekning. Der står Anne Sofie Botnan ved Havna kafé klar til å ta imot årets første sommergjester:

GLEDER SEG: Anne Sofie Botnan gleder seg til å ta imot årets feriegjester. På Havna kafé byr hun på nydelig mat og god atmosfære.
GLEDER SEG: Anne Sofie Botnan gleder seg til å ta imot årets feriegjester. På Havna kafé byr hun på nydelig mat og god atmosfære. Vis mer

- Vi forventer storinnrykk av turister, fiskere – norske og utenlandske – gjennom hele sommersesongen, og jeg merker allerede pågangen fra folk som vil booke kaféen til selskaper og arrangementer, sier hun.

Hun anbefaler besøkende å booke overnattingsplass i god tid. To av de mest populære er Gårdsøybrygga og Mausundgløtt.

Festivaler, sjøsprøyt – og 5G!

Botnan er glad for at mausundværingene var blant de første i landet som fikk 5G-dekning:

- Det kommer til nytte både hjemme og på jobb. Sønnen min bruker det mye til å spille FIFA på nett, mens jeg selv har kasseapparat og lignende koblet til 5G-nettet.

- Feriegjester setter også pris mulighetene 5G-nettet gir. En veldig fin bonus ved siden av hovedgrunnene til at de kommer hit, smiler hun.

MAGISK: Mausund er bare én av mange fantastiske plasser langs norgeskysten som allerede dekkes av 5G fra Telenor.
MAGISK: Mausund er bare én av mange fantastiske plasser langs norgeskysten som allerede dekkes av 5G fra Telenor. Vis mer

Her er kafé-eierens tre beste tips til hva du bør gjøre som turist på Mausund:
o Øyhopping!
Med ATBs sommerpass kan du reise fra øy til øy og oppleve hele den magiske skjærgården.
o Festival og spel! Sommerens høydepunkter på Mausund er Ut i havet-festivalen (7. til 9. juli) og Oda fra havet-spelet (1. til 3. juli). Ta også en tur innom Trøndelag Kysthistoriske Museum.
o Dra på fisketur! Besøke et fiskevær uten å fiske? Niks. De fleste overnattingsplassene har båter til utleie – eller du kan reise dit med din egen.

Flere populære feriedestinasjoner med 5G-dekning

- Vi jobber på spreng for å bygge 5G-dekning på populære ferie- og fritidssteder, og det begynner å se veldig bra ut nedover sørlandskysten og på Østlandet, sier Ræstad og lister opp typiske sommerdestinasjoner som har dekning innen ferien:
o Sarpsborg
o Arendal
o Kragerø
o Færder (Nøtterøy/Tjøme)
o Larvik
o Moss
o Sandefjord
o Tønsberg
o Frogn
o Hvaler
o Råde

Er det 5G-dekning der du skal på ferie? Sjekk dekningskartet her

FÆRDER: Idylliske Færder er én av flere populære feriesteder med full 5G-dekning.
FÆRDER: Idylliske Færder er én av flere populære feriesteder med full 5G-dekning. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer