Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

De norske herreløperne har hatt en kjempestart på mesterskapet. Nå må én av dem gå inn i 15km som forhåndsfavoritten. FOTO: NTB Scanpix
De norske herreløperne har hatt en kjempestart på mesterskapet. Nå må én av dem gå inn i 15km som forhåndsfavoritten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Marcus Hellner gir nordmann favorittstempelet

De norske herreløperne gjorde rent bord på 30km med skibytte. Det har gjort inntrykk på konkurentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske herreløperne i langrenn har åpnet mesterskapet på best tenkelig vis etter tredobbelt norsk på skiathlon, og én suveren seier i sprinten av Johannes Høstflot Klæbo (21). Nå legger utlendingene presset på de norske løperne før fredagens 15km fristil.

.- Det var veldig imponerende av Krüger. Han var på ingen måte favoritt, men nå blir han storfavoritt på 15 kilometer fristil, sier Marcus Hellner (32) til Dagbladet etter nordmannens seier på åpningsdistansen.

På dette tidspunktet visste heller ikke svensken at nordmannen også hadde falt og knakk staven tidlig i løpet, men kjempet seg tilbake før han tok rotta på konkurrentene.

- Krasjet han? Virkelig? Da blir prestasjonen hans enda bedre. Det er ekstremt imponerende, følger den svenske profilen opp etter å ha blitt gjort oppmerksom på fallet.

Han var imidlertid ikke alene om å la seg imponere av den norske gullvinneren. Både Alex Harvey (29), Dario Cologna (31) og lagkamerat Johannes Høstflot Klæbo (21) var fulle av lovord om den ferske OL-stjerna.

- At det til slutt var Krüger av dem som vant, var overraskende. Det var ikke han som skulle vinne. Klæbo og Sundby var de jeg fryktet mest, men dere har så mange gode skiløpere i Norge at man ikke kan ignorere noen. Det gjør det veldig vanskelig for oss som er i tetgruppa uten landsmenn, sa Alex Harvey etter målgang.

Oddseksperten er ikke helt enig med Hellner, og trekker frem en franskmann som den største favoritten:

Oddsekspertenes franske favoritt

Maurice Manificat er i mine øyne verdens kanskje aller fremste fristilsløper. Han behersker alle type terreng veldig godt og har vist i verdenscupen tidligere i vinter at han evner å disponere løpene sine bra. På Skiathlonen på søndag endte han tilslutt på 6. plass, men her brukte han nok for mye krefter på å holde følge med det voldsomme kjøret i klassiskdelen som Niskanen satt.

Manificat har to verdenscupseire og en andreplass på denne distansen i fristil tidligere i vinter, og det var ikke noe særlig ved det franskmannen viste på lørdag som tilsier at han ikke skal være i form. Hvem skal vi så se opp for? Jeg tror Sundby blir sterk, og han blir nok kanskje den største outsideren her. Cologna vil helt sikkert være helt der oppe, mens Simen Hegstad Krüger viste enorm form på lørdag, der han var 16 sekunder bedre enn Sundby på fristildelen. Men 4,25 på Manificat blir for meg det beste spillet her.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.