Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Martin Fourcade går til motangrep etter at Timofey Lapshin viste sin tydelig misnøye med franskmannen i et intervju. Foto: NTB Scanpix
Martin Fourcade går til motangrep etter at Timofey Lapshin viste sin tydelig misnøye med franskmannen i et intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Martin Fourcade går til twitter-angrep på russer

Den franske skiskytteren går til motangrep på twitter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Fourcade ble første utøver med 3 gull fra PyeongChang etter seier på Mix-stafetten. Franskmannen har fått kritikk fra flere hold for sin aggressive stil i løypa. Torsdag morgen gikk han til motangrep på twitter.

Russiskfødte Timofey Lapshin går for vertsnasjonen Sør-Korea i OL. I et intervju med det russiske nettstedet Sports.Ru er han ikke nådig i sin kritikk av franskmannen.

- Det var jaktstart like før OL. Jeg sloss med Simon (og Martin) Fourcade om én topp 10 plassering. Martin begynte å dytte meg til jeg ikke hadde noe mer løype (å gå på). Så jeg måtte stoppe. Simon og Martin fortsatte videre. Så Martin endte på åttende og Simon på niende, forteller Lapshin til det russiske nettstedet. Han legger til at om de var objektivt sterkere kunne de ha overtatt ham på lovlig vis.

- En annen gang, på massestarten var Martin (Fourcade) først i feltet med resten liggende bak i én flokk. Alle suste inn i en bratt bakke og Martin bare stoppet. Og alle bak ham kjørte inn i hverandre, og han bare fortsatte som om ingenting skjedde, fortsetter en tydelig frustrert Lapshin.

Om det har skjedd én hendelse under OL er uvisst, men det er åpenbart nå Fourcade har blitt oppmerksom på intervjuet. I én twittermelding publisert torsdag morgen skyter den vanligvis treffsikre franskmannen fra hofta.

«Du kan ikke klage for aldri å ta noe ansvar selv, (du) ber meg ligge i front hele tiden og er ikke tilfredsstilt med hvordan jeg oppfører meg. Om du ikke er det, så gå forbi meg og slipp unna dragsuget» Martin Fourcade

De to kommer neppe til å se mye til hverandre på herrenes stafett fredag morgen, der Frankrike nok må regnes som større favoritter enn vertsnasjonen. Vår oddsekspert anser likevel det norske laget som gullfavoritter!

Norge har dominert skiskytterstafettene for herrer denne sesongen, med to seire og en 3. plass. I det første løpet, som de vant med vanvittige 1m 55s så var det Bjørndalen, L’abee-Lund, Bjøntegaard og Birkeland som gikk. Kun sistnevnte skal gå denne stafetten, men samtlige fire gjorde sterke etapper. I stafett nummer to, hvor Norge endte på 3. plass, hele to minutter bak Sverige, var det Christiansen, L’abee-Lund, Birkeland og Tarjei Bøe som gikk. De to siste skal altså gå OL-stafetten, men ingen av de leverte en god stafett her. Den siste stafetten, i Ruhpolding, deltok Norge med det de trodde skulle være OL-laget. Det stemte, og de vant greit foran Frankrike, Russland og Tyskland. Birkeland har vært god i to av tre stafetter, og tross meget god innsats i OL fra Bjøntegaard så fikk han den siste plassen, sammen med Svendsen og brødrene Bø.

Frankrike har en 2. plass, 3. plass og 5. plass denne sesongen, og de vant også mix-stafetten etter gode etapper fra Desthieux og Fourcade. Sverige har en seier og 4. plass og 6. plass, samt et bra OL så langt, mens Tyskland har en 2. plass, 4. plass og 6. plass. I tillegg har Schempp slitt med sykdom, og Peiffer viste på mix-stafetten at han ikke er en ankermann, og sliter med å takle press. Italia har også hatt et bra OL, og i World Cup har de 2. plass, 5. plass og 7. plass.

Damenes stafett ble ekstremt uberegnelig på grunn av ufyselige forhold, og hvis det samme skjer på herrestafetten, noe som slett ikke er usannsynlig, så blir dette mye mer åpent enn man skulle tro. Norge er store favoritter, men det kan lønne seg å avvente spill til man vet mer om værsituasjonen. Inntil da lander tipset på Norge dog.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.