Annonsørinnhold

Med disse tipsene får du en fin brunfarge - uten å skade huden din

Her får du sommerens beste solvettregler.

Med disse tipsene får du en fin brunfarge - uten å skade huden din
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Snart står årets beste sesong for døra: Solsesongen! Det er tiden for å la klærne falle og nyte varmen fra de deilige solstrålene mot huden din.

Hvorfor ikke la 2018 bli året hvor du blir brun uten å brenne deg? Dette kan bli en super sommer hvor du får en fin glød i huden som varer langt utover høsten. En sommer som gir deg mange deilige minner – og en sommer hvor huden din ikke vil straffe deg med å lage flere fine linjer.

Følger du sommerens viktigste solvettregler, blir det en fin solsesong for både deg og huden din. Bare husk å kjøpe inn solkrem!

Med disse tipsene får du en fin brunfarge - uten å skade huden din

Før

Ta på solkrem mens du er innendørs. Det aller beste er å gi solkremen minst 20 minutter å trekke inn i huden på før du går ut, da gir kremen best beskyttelse mot de skadelige UV-strålene.

SPESIELT TIL ANSIKTET: Cosmica solkremer for ansiktet er ekstra fuktighetsgivende og trekker lett inn i huden uten å være klissete.
SPESIELT TIL ANSIKTET: Cosmica solkremer for ansiktet er ekstra fuktighetsgivende og trekker lett inn i huden uten å være klissete. Vis mer

Finn produkter du liker. Velg én solkrem til kroppen, og en egen solkrem til ansiktet som er tilpasset en litt mer sensitiv hud.

Bruk nok solkrem. De aller fleste av oss smører på oss for lite krem, og da får vi faktisk ikke den faktoren som kremen er ment å gi. Bruk minst en voksen håndfull til en voksen kropp.

Masser inn kremen. Når du smører deg skal du bruke små sirkelbevegelser med fingrene. Vær nøye, slik at du er sikker på at du har fått dekket alt.

Få hjelp der du ikke kommer til selv. Ellers risikerer du røde flekker på ryggen der fingrene ikke nådde fram.

Husk å smøre alle deler av kroppen. Mange glemmer føttene, nesetippen og ørene – på både barna og seg selv.

Med disse tipsene får du en fin brunfarge - uten å skade huden din

Underveis

Begynn forsiktig. De første soldagene bør du ikke ligge pal i flere timer. Huden din trenger litt tid for å venne seg til solstrålene.

Smør deg ofte. For at kremen skal virke med den faktoren som er oppgitt, må du smøre deg på nytt etter to timer.

SMART SPRAY: Cosmica Sun Spray er en intensivt fuktighetsgivende solspray som gir umiddelbar beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler. Den kan sprayes fra alle vinkler, og trekker raskt inn i huden.
SMART SPRAY: Cosmica Sun Spray er en intensivt fuktighetsgivende solspray som gir umiddelbar beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler. Den kan sprayes fra alle vinkler, og trekker raskt inn i huden. Vis mer

Smør deg enda oftere hvis du bader eller svetter mye. Bading og svetting reduserer nemlig også faktoren på kremen – selv om du bruker krem som er vannfast.

Ikke bli lurt av skyene. Husk at du også trenger solkrem når det er overskyet. Mellom 60 og 80 prosent av de skadelige UV-strålene trenger nemlig igjennom skylaget og treffer deg likevel.

Ikke glem leppene. De trenger også beskyttelse mot de skadelige UV-strålene, og gjerne oftere enn annenhver time.

Ta pause fra sola midt på dagen. Det er da den skadelige UV-strålingen er aller sterkest, så en lang lunsj i skyggen midt på dagen er ingen dum idé.

Vær klar over at du trenger solkrem i skyggen også. Selv om du får færre UV-stråler der enn når du er i direkte sollys, treffer de kroppen din likevel.

Med disse tipsene får du en fin brunfarge - uten å skade huden din

Etter

Ta en dusj. Rengjør huden med milde produkter, for å fjerne restene av solkrem.

FORLENGER FARGEN: Cosmica After Sun Milk er en beroligende og fuktighetsgivende lotion som gir silkemyk hud, samtidig som den aktiverer og forlenger hudens naturlige brunfarge.
FORLENGER FARGEN: Cosmica After Sun Milk er en beroligende og fuktighetsgivende lotion som gir silkemyk hud, samtidig som den aktiverer og forlenger hudens naturlige brunfarge. Vis mer

Plei huden godt. Har du vært flink til å smøre deg nok hele dagen, kan en lett peeling om kvelden være bra for å bevare hudens glød. Er du derimot solbrent, skal du være svært varsom med huden.

Gi den nok fuktighet. Smør den rene huden inn med en mykgjørende fuktighetskremsom er beregnet på hud som har vært ute i sola. Den gir huden den næringen den trenger, og kan være med på å forlenge brunfargen..

Velg en trygg og sikker solkrem

Det finnes mange forskjellige solkremer på markedet – og velger du produkter fra sol-serien til Cosmica, er du garantert beskyttelse mot de skadelige UVA- og UVB-strålene, samtidig som huden får tilført nødvendig fuktighet. Produktene selges bare på apotek. Her finner du det store utvalget!

EKSTRATIPS FOR RASK FARGE: Bruker du en fuktighetslotion med lett selvbrunende effekt, får du en ekstra frisk og solbrun farge på huden. Smør den på før du tar på solkrem om morgenen, eller etter dusjen om kvelden.
EKSTRATIPS FOR RASK FARGE: Bruker du en fuktighetslotion med lett selvbrunende effekt, får du en ekstra frisk og solbrun farge på huden. Smør den på før du tar på solkrem om morgenen, eller etter dusjen om kvelden. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer