Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

SPENNING: På åpningsdagen fikk Sjø besøk av både norske matanmeldere, journalister og matbloggere. Vil restauranten leve opp til de høye mål og forventningene? Vis mer

Michelin-satsning sjøsatt på Københavnbåten

Nylig åpnet gourmetrestauranten Sjø. Vil Københavnbåtens restaurant innfri forventningene om å heve nivået til Michelin-nivå?

Tre år etter at ideen om en kulinarisk restaurant på Københavnbåten og måneder med terping på detaljer:

– Det er nå Sjø blir født, nå trekker konseptet luft for første gang, sier en spent Morten Wickstrøm, som i 12 år har servert gjester i restaurantens forgjenger Marco Polo.

Sammen med resten av det sammensveisete Sjø-laget er han klar til den ultimative prøven, der 15 gjester skal sette kritikerbrillene godt ned på nesa og for første gang prøve det nye og ferdigutviklede restaurantkonseptet.

Sjefkokk Mortensen trer ut og presenterer fødselen av Sjø-prosjektet, som i partnerskap med stjernekokken Søren Westh, altså har ligget tre år i støpeskjeen.

FORNØYDE: Ketil Reiten og Bothini Varnakulanathan er to svært tilfredse gjester, som fikk prøve Sjøs nye meny under åpningen.
FORNØYDE: Ketil Reiten og Bothini Varnakulanathan er to svært tilfredse gjester, som fikk prøve Sjøs nye meny under åpningen. Vis mer

Nesten før siste setning er sagt ferdig løper han tilbake til kjøkkenet, og kort tid etter lander en tallerken med stekte, danske kammuslinger foran gjestene.

En hyllest til havet

Christian Mortensen sitter nå ved roret som sjefkokk og kokken Søren Westh bidrar som kokke-konsulent. De to har erfaring fra noen av verdens beste restauranter.

Sammen har de utviklet et helt nytt matmanifest for den kulinariske reisen man vil få servert på den nye restauranten Sjø. Den nye menyen ble sjøsatt 1. mai i år, og fortsatt er det en spennende vei fram. Kokker og servitører trenes, og menyen finpusses i ambisjonen om et enda høyere nivå og en restaurant i stjerneklasse.

SE HVORDAN DET HELE STARTET: Med stjernekokker ved roret gjennomgår Københavnbåtens restauranter akkurat nå en transformasjon som kommer til å gi gjestene en kulinarisk opplevelse og kanskje på sikt heve nivået til Michelin-kvalitet.Vis mer Vis mer Vis mer

Sjø er en restaurant som satser alt på å skape opplevelser for nordmenn som velger sjøveien ned mot den københavnske matscenen, skiglade dansker på vei mot norske fjell og brunost, og den voksende andel internasjonale turister nysgjerrige på Skandinavia.

Navnet «Sjø» er en hyllest til havet, skipets naturlige element.

Fundamentet for restaurantens konsept er sju retter, som fritt kan velges til en fire- eller femretters meny – eller alle sju, for de ekstra matglade.

Piggvar, blekkspruter og ambisjoner

Søren Westh forklarer samarbeidet med Sjø og den kulinariske grunntanken:

– Menyen blir bygget opp omkring omgivelsene – havet vi seiler på og landområdene vi seiler forbi. Piggvaren og blekkspruten vi serverer skal i prinsippet kunne bli fanget i vannet vi seiler over, mens bær skal hentes fra de svenske skoger, forteller han.

Om matmanifestet, som beskriver Sjøs nye kulinariske linje, forteller sjefkokk Christian Mortensen:

– DFDS er et dansk rederi, som har seilet opp gjennom Kattegat i over 100 år i to mastodon-skip. Ruten forbinder Norge og Danmark, mens vi seiler langs den svenske vestkyst. Vi forbinder Skandinavia, og det kommer menyen til å reflektere, som altså vil bestå av lokale, kortreiste råvarer, bærekraft og økologi.

Ambisjonene for prosjektet er ikke små. Kevin Thyge Helsinghof, som er salgsdirektør i DFDS og en av prosjektets initiativtagere, har en drøm om å en dag se en Michelin-stjerne blinke der ute på havet.

– Hvis et gatekjøkken kan få en Michelin-stjerne, så kan vel Københavnbåten også?, spør han retorisk, med henvisning til fjorårets stjerne gitt til et enkelt gatekjøkken i Bangkoks gater.

TRAILER: Følg med på et kulinarisk eventyr i 6 episoder om Københavnbåtens satsning med å heve nivået til Michelin-nivå. TV-serien «Reisen mot stjernen» hadde premiere den 3. mai og sendes på Matkanalen i mai og i juni. Vis mer Vis mer Vis mer

.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media