Annonsørinnhold

VALENCIA

Middelhavsperlen du vil forelske deg i

— Sommer og drømmeferie booket!

VAKKER VELKOMST: Tenk deg å gå av et tog og inn i en storslått hall med dekorert mosaikk av appelsiner, blomster og storslåtte landlige scener. FOR en velkomst!
VAKKER VELKOMST: Tenk deg å gå av et tog og inn i en storslått hall med dekorert mosaikk av appelsiner, blomster og storslåtte landlige scener. FOR en velkomst! Vis mer

Klar for å innta drømmereisen, eller? Forlate ustabilt, nordisk vær for Spanias best bevoktede hemmelighet?

Her er 7 grunner til hvorfor du vil elske Valencia.

1. Valencia er en by av de livligste farger

—Det er en livlig, vakker og fargesterk by som møter deg. Det første som slår deg er palmer, det sterke Middelhavslyset og enda sterkere farger overalt: Fra den blå himmelen til appelsinene som henger fra trær i gatene.

FRISTENDE: Visste du at mye av frukten og grønnsakene du får hjemme kommer fra Valencia? Sitrusfrukter, salat, tomater, kål og mye mer.
FRISTENDE: Visste du at mye av frukten og grønnsakene du får hjemme kommer fra Valencia? Sitrusfrukter, salat, tomater, kål og mye mer. Vis mer

Mange av bygningene er også i spektakulære farger, ikke minst vil du falle pladask for byggene i såkalt jugendstil (eller modernisme).

Og du, ser du etter en chic hang out spot? Dra til Colón Market , en fantastisk bygning dekket av de mest fargerike mosaikkene, blomsterdekorasjoner og de fineste restaurantene (dette er tatt herifra, er det ok? https://www.visitvalencia.com/en/what-to-do-valencia/valencian-culture/monuments-in-valencia/colon-market).

FARGERIKT: Valencia oser av farger. Her fra Casas Cabanyal.
FARGERIKT: Valencia oser av farger. Her fra Casas Cabanyal. Vis mer

Pssst! Visste du at det er veldig enkelt å komme seg til Valencia? Den sjarmerende byen ligger mindre enn to timer fra Alicante med bil eller tilsvarende fra Madrid på høyhastighetstoget .

LUKSUS: Valencia byr på ferier i alle prisklasser. Drømmer du om en mer fancy variant, kan hotellet Piscina være noe for deg.
LUKSUS: Valencia byr på ferier i alle prisklasser. Drømmer du om en mer fancy variant, kan hotellet Piscina være noe for deg. Vis mer

2. Du vil elske maten

En annen veldig god grunn til å besøke Valencia er maten! Takket være overflod og variasjon av ferske råvarer, er dette Middelhavsmat på sitt aller, aller beste!

FOR MATELSKERE: På markedet finner du hauger av frisk frukt, grønnsaker, kjøtt, glitrende fisk og sjømat som fyller bodene.
FOR MATELSKERE: På markedet finner du hauger av frisk frukt, grønnsaker, kjøtt, glitrende fisk og sjømat som fyller bodene. Vis mer

TIPS! Gå til Mercado Central, det største ferskvaremarkedet i Europa. Markedet ligger i en spektakulær, modernistisk bygning med vakre, fargerike flisdekorasjoner.

TIPS 2! Sett deg i Central Bar, og smak på den deilige tapasen laget av en av de lokale Michelin-kokkene, Ricard Camarena.

KULE STEDER: Valencia er kanskje en av de mest billedskjønne stedene du kommer til å besøke, og spisesteder, det er det ingen manko på! Her fra restauranten Lasastrer.
KULE STEDER: Valencia er kanskje en av de mest billedskjønne stedene du kommer til å besøke, og spisesteder, det er det ingen manko på! Her fra restauranten Lasastrer. Vis mer

3 lokale retter du må prøve!

1. Esgarraet: En kald salat med grillet, rød paprika, speket torsk, hvitløk, olivenolje og noen ganger oliven.

2. Clóchinas: Dette er lokalt, dyrkede blåskjell. Skjellene er mindre, men desto mer smaksrike!

INSIDERENS PAELLA-TIPS: Gå for socarrat, de lett brente riskornene i bunnen. Dette er den beste biten, og beviset på en god, autentisk paella.
INSIDERENS PAELLA-TIPS: Gå for socarrat, de lett brente riskornene i bunnen. Dette er den beste biten, og beviset på en god, autentisk paella. Vis mer

3. Paella: For selvfølgelig må du prøve en paella. Den berømte spanske retten oppsto faktisk i rismarkene i Albufera, like sør for byen. Valencianerne har stor (!) lidenskap for retten.

Falt du også for byen: Finn ut mer om drømmestedet her.

SKJØNN: Valencia er definitivt en by man vil lengte tilbake til!
SKJØNN: Valencia er definitivt en by man vil lengte tilbake til! Vis mer

3. Spektakulær arkitektur og kjendisfaktor

Valencia byr også på spektakulær og kjent arkitektur. Blant de moderne perlene er City of Arts and Sciences. Du har sikkert sett disse futuristiske bygningene?

HEMMELIG HAGE: TIPS! Elsker du festligheter? Vi kan røpe at City of Arts and Sciences hage forvandles til nattklubb på sommeren!
HEMMELIG HAGE: TIPS! Elsker du festligheter? Vi kan røpe at City of Arts and Sciences hage forvandles til nattklubb på sommeren! Vis mer

De er populære både i reklamefilmer og filmer. Vi kan jo blant annet nevne at George Clooney kom hit for å filme Tomorrowland, så hold øynene åpne, du vet aldri hvem du møter her! Bygget som er en av Spanias 12 skatter, er tegnet av den lokale arkitekten Santiago Calatrava, som blant annet tegnet New Yorks nye World Trade Center-stasjon.

SMELLVAKKER: Valencia er så vakkert som det kommer. Her fra hotell XX.
SMELLVAKKER: Valencia er så vakkert som det kommer. Her fra hotell XX. Vis mer

4. Sol og strand, en by ved det vakre, turkise havet

De beste feriene byr på variasjon, og Valencia byr virkelig på den beste slappa-ferien også!

MAT: Du finner masse juicy og uforglemmelig mat langs strandlinjen!
MAT: Du finner masse juicy og uforglemmelig mat langs strandlinjen! Vis mer

Stranden er enkel å nå ved sykkel eller offentlig transport, og du vil elske utsikten, elske å ligge langstrakt på den deilige sanden, og ikke minst, elske å bade, i hva da, 25 grader? Og når du er sulten er det flust av gode restauranter langs strandpromenaden!

Ivrig på å komme deg til Valencia du også? Sjekk ut mer her her da vel!

STRANDLIV: Valencias strandlinje består av en lang strekning sandstrender.
STRANDLIV: Valencias strandlinje består av en lang strekning sandstrender. Vis mer

5. Kultur og natur

Lokalbefolkningen er ekstremt stolte av sin kultur og tradisjoner, og du vil finne den overalt, kunstgallerier, museer—bygg! Visste du at byen ble kåret til Verdens designhovedstad i 2022?

KUNST: Valencia er spekket med vakker kunst, her fra Vam Exposicion Anni y Josef Albers.
KUNST: Valencia er spekket med vakker kunst, her fra Vam Exposicion Anni y Josef Albers. Vis mer

Når du ser på bygningene rundt deg, er det lett å se hvorfor! I det historiske kvarteret finner du alt fra romerske ruiner til de imponerende portene til de gamle middelaldermurene, pluss noen virkelig imponerende bygninger som La Lonja, den gotiske silkebørsen, som har verdensarvstatus.

ENKELT! Tips! Bruk Valenbisi-tjenesten, og hent og slipp sykkelen din fra dokkingstasjoner over hele byen, superlett!
ENKELT! Tips! Bruk Valenbisi-tjenesten, og hent og slipp sykkelen din fra dokkingstasjoner over hele byen, superlett! Vis mer

Og den beste måten å utforske byen på? Til fots og sykkel (og hvor deilig er ikke det?)! Valencia er nemlig nesten flat og veldig tilrettelagt for dette!

Nysgjerrig på Valencia? Sjekk ut dette da vel!

PINK ART: Valencianerene elsker farger og gatekunst.
PINK ART: Valencianerene elsker farger og gatekunst. Vis mer

Valencia har også mange grønne områder, inkludert fredelige hager med Turia-hagen som et virkelig høydepunkt! Hagen slynger seg gjennom byen med gangstier og ulike sports- og fritidstilbud. Dette er også det perfekte stedet for en løpetur om morgenen, eller du kan ligge på gresset, under trærne, vekk fra byens støy.

FESTIVALER: Valencia er fullt av liv og kjent for sine mange festivaler (??) Las Fallas-festivalen er en av de virkelig store.
FESTIVALER: Valencia er fullt av liv og kjent for sine mange festivaler (??) Las Fallas-festivalen er en av de virkelig store. Vis mer

Valencia har også mange grønne områder, inkludert fredelige hager med Turia-hagen som et virkelig høydepunkt! Hagen følger det som var Turia-elvens løp, slynget seg gjennom byen med hager, gangstier og ulike sports- og fritidstilbud.

TRADISJONELLE: De spanske viftene lages tradisjonelt i Valencia. Lokale bruker de ofte med tradisjonelle kostymer.
TRADISJONELLE: De spanske viftene lages tradisjonelt i Valencia. Lokale bruker de ofte med tradisjonelle kostymer. Vis mer

Hvis du liker å holde deg i form under ferien, er dette det perfekte sted for en løpetur om morgenen, eller du kan ligge på gresset, under trærne, vekk fra byens støy.

Pssst! Forelsket i Valencia du også? Sjekk ut mer her da vel!

AVSLAPPET ATMOSFÆRE: Valencia har en veldig avslappet atmosfære til tross for å være Spanias tredje største by.
AVSLAPPET ATMOSFÆRE: Valencia har en veldig avslappet atmosfære til tross for å være Spanias tredje største by. Vis mer

6. Gjør et kupp: Sikre deg en eksklusiv og unik skatt

Valencia kryr av de små, tradisjonelle butikkene vi elsker. Kvalitet og håndverk er nøkkelord. TIPS! Valencia er kjent for diva gadget nummer én, nemlig den spanske viften.

SKATTER: Elsker du personlige kvalitetsting? Se etter hansker, vakre tradisjonelle smykker eller kammer i Valencia!
SKATTER: Elsker du personlige kvalitetsting? Se etter hansker, vakre tradisjonelle smykker eller kammer i Valencia! Vis mer

Lokale jenter kjøper helt spesielle varianter i blonder eller silke som de bruker med tradisjonelle kostymer på festivaler som Las Fallas—en look så rå at den til og med er gjenskapt/omtalt (?) i den nyeste Dior Cruise Collection!

UTSIKT: Marinaen ble fornyet for å være vertskap for America's Cup tilbake i 2007. Nå finner du slående, moderne bygninger og en rekke med kule barer og restauranter her.
UTSIKT: Marinaen ble fornyet for å være vertskap for America's Cup tilbake i 2007. Nå finner du slående, moderne bygninger og en rekke med kule barer og restauranter her. Vis mer

7. Her er det mye å finne på!

Valencia er IKKE kjedelig! Her er det en drøss med moro og minneverdige aktiviteter du kan gjøre. Dra til den moderne marinaen og lei et padlebrett eller en vannscooter, eller dra på en seiltur langs kysten.

DRØMMETERASSE: Den rå resturanten Veles I Vents er det perfekte stedet for en kald drikk om sommeren!
DRØMMETERASSE: Den rå resturanten Veles I Vents er det perfekte stedet for en kald drikk om sommeren! Vis mer

Også her, blant luksusyachtene og de vakre bygningene i denne historiske havnen, finner du kule chill-out-barer med komfortable terrasser og stilige restauranter som serverer deilig sjømattapas og risretter.

Nysgjerrig på Valencia? Sjekk ut dette da vel!

ARKITEKTUR: Elsker du mat, shopping, sightseeing, arkitektur, kunst, strandliv, turer og folkeliv? Da er Valencia kanskje din nye favoritt!
ARKITEKTUR: Elsker du mat, shopping, sightseeing, arkitektur, kunst, strandliv, turer og folkeliv? Da er Valencia kanskje din nye favoritt! Vis mer

Få et bord med havutsikt på La Maritima restaurant og bestill en paella valenciana! Og her har du alt: Solskinn, havbris, tradisjon blandet med moderne design, deilige smaker, godt selskap og en generell livsglede... Valencia oppsummert på en tallerken.

FRODIG: Valencia ble valgt som den europeiske grønne hovedstaden for 2024.
FRODIG: Valencia ble valgt som den europeiske grønne hovedstaden for 2024. Vis mer

Pssst! Visste du at Valencia var sentrum for den internasjonale silkehandelen tilbake på 1400- og 1500-tallet, og et besøk til den gotiske Silk Exchange-bygningen, La Lonja, er et must!

GÅ IKKE GLIPP AV DETTE: Det er spesielt ett sted reisebloggeren mener du ikke bør gå glipp av!
GÅ IKKE GLIPP AV DETTE: Det er spesielt ett sted reisebloggeren mener du ikke bør gå glipp av! Vis mer

Reisebloggerens beste tips!

En av de som har falt for Valencia er Mette Solberg Fjeldheim. Hun står bak reisebloggen Reiselykke.no og instagramkontoen: @reiselykke.

Her er hennes aller beste Valenciatips!

HIT! Fallas-museet er et yndet reisemål i Valencia.
HIT! Fallas-museet er et yndet reisemål i Valencia. Vis mer

—Valencia er en by som passer for mange: Par, venninner, soloreisende— om man er interessert i arkitektur, god mat eller strandliv!

—Hva er ditt beste inside reisetips når du reiser til Valencia?

—Dra på guidet sykkeltur gjennom byen og parken. Dette er en effektiv måte å gjøre seg kjent med byen på.

Lysten på å reise til Valencia? Da kan du trykke her!

HYSJ! Dette stedet mener reisebloggeren er Valencias hemmelig perle.
HYSJ! Dette stedet mener reisebloggeren er Valencias hemmelig perle. Vis mer

— Stedet og maten du MÅ få med deg

— Paella á la Valencia og restauranten Llisa Negra. Der lages ekte paella á la Valencia etter tradisjonsrik metode over flammer.

BY OG VANN: Valencia byr på den perfekte kombinasjon av storby og strandliv!
BY OG VANN: Valencia byr på den perfekte kombinasjon av storby og strandliv! Vis mer

— Hemmelige perle?

— Albufera. Dette er et eksotisk sted å dra på båttur og ligger like utenfor byen.

MELLOM OSS: Albufera er en innsjø og naturpark og område hvor også det dyrkes og spise deilig paellaris!
MELLOM OSS: Albufera er en innsjø og naturpark og område hvor også det dyrkes og spise deilig paellaris! Vis mer

— Beste tips for de som elsker det spektakulære og minneverdige opplevelser?

— City of Arts & Sciences.

Vil også du reise til Valencia? Les mer her da vel!

MATMARKED: Colon marked er blant reisebloggerens anbefalinger!
MATMARKED: Colon marked er blant reisebloggerens anbefalinger! Vis mer

— De som elsker kultur?

— Lonja de la Seda og Fallas-museet.

INNHOLDSRIKT: Inne i City of Arts and Sciences finner du Valencias operahus, et vitenskapsmuseum, Europas største akvarium(!), et planetarium og et kultursenter med skiftende kunstutstillinger, ikke småtteri altså!
INNHOLDSRIKT: Inne i City of Arts and Sciences finner du Valencias operahus, et vitenskapsmuseum, Europas største akvarium(!), et planetarium og et kultursenter med skiftende kunstutstillinger, ikke småtteri altså! Vis mer

— De som elsker god mat?

— Paella á la Valencia, Llisa Negra, og Mercat de Colón som har mange restauranter.

STORSLÅTT: De beste feriene byr på variasjon, og Valencia har virkelig alt!
STORSLÅTT: De beste feriene byr på variasjon, og Valencia har virkelig alt! Vis mer

What to do, where to go. Dette er Mettes favoritter:

— Mercado Central: Matmarkedet der også innbyggerne og mange av restaurantene handler inn mat.

SITRON: Frukten i Valencia dyrkes i store åkre - la Huerta- som omgir byen.
SITRON: Frukten i Valencia dyrkes i store åkre - la Huerta- som omgir byen. Vis mer

— City of Arts & Sciences: Dette er et must! Først og fremst på grunn av arkitekturen, men også for det bygningene rommer. Det er også flere historiske bygg som bør ses, blant annet Unesco-listede Lonja de la Seda og selvsagt katedralen med den hellige gral.

YRENDE FOLKELIV: —Sjekk ut Canalla Bistró Restaurant, i bydelen Ruzafa. Her får du kvalitetsmat på et mer rocka sted, sier reisebloggeren.
YRENDE FOLKELIV: —Sjekk ut Canalla Bistró Restaurant, i bydelen Ruzafa. Her får du kvalitetsmat på et mer rocka sted, sier reisebloggeren. Vis mer

— Stranden! Den ligger like ved havnen, og har finkornet sand. Bak stranden ligger flere serveringssteder og enda litt bak finner man el Cabanal Cabañal (eller Cabanyal), det gamle fiskestrøket.

Lyst til å besøke Valencia? Da kan du se mer her!

UFORGLEMMELIG VALENCIA: Byen byr på mange minneverdige scener.
UFORGLEMMELIG VALENCIA: Byen byr på mange minneverdige scener. Vis mer

— Det er flere hyggelige områder å rusle rundt i, som gamlebyen og El Carmen på kveldstid.

— og du, husk å smake Orxata, en søt, kjølende drikk av tigernøtter, tipser reisebloggeren.

Forelsket du også deg i Valencia? Da kan du lese mer her!

¡NOS VEMOS PRONTO? Valencia er en høy elsket by som du trolig vil lengte tilbake til!
¡NOS VEMOS PRONTO? Valencia er en høy elsket by som du trolig vil lengte tilbake til! Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer