ANNONSØRINNHOLD

Mindre enn fire timer fra Oslo finnes en forsmak på sommeren

Du trenger ikke reise langt for å finne fristende reisemål.

Er du blant dem som har fått nok av snø og kulde? Det er ikke så rart, i mars var temperaturen stort sett mellom 2 og 4 grader under normalen i Sør-Norge.

Den kalde våren fulgte en svært snørik vinter. I Oslo-marka har det ikke vært så mye snø på 13 år, og deler av Sørlandet har ikke opplevd større snødybder siden 1958.

Og da er ikke fjorårets sommer nevnt, da Gjesdal i Rogaland slettet en 100 år gammel rekord med regn 77 dager i strekk.

SOLBRILLER PÅ: Du trenger ikke å reise veldig langt for å få mer hyggelige vår-temperaturer.
SOLBRILLER PÅ: Du trenger ikke å reise veldig langt for å få mer hyggelige vår-temperaturer. Vis mer

Derfor er det ikke det minste rart dersom du føler et sterkt savn etter sol og varme, nå som frostnettene er færre.

• Ekstra kredittkort til ferie: Søk her

Her kommer den første gode nyheten: For å stagge solhungeren kan du bestille deg en flyreise og hotell til varmere strøk.

Den andre gode nyheten er at du trenger ikke reise langt heller. Bare fire små flytimer unna Oslo finner du flotte temperaturer allerede i april og mai, gjerne sammen med strender og skyfri himmel.

Hvis du først skal ut å reise så husk at re:member kredittkort kan være et fint reisefølge. Det gjelder å få mest ut av livet, og når reisetiden er så kort som fire timer trenger du ikke hele ferieuker for å skape biter av lykke.

Rabatter og reiseforsikring

For å dempe solsuget holder det gjerne med en langweekend, eller bare noen skyfrie hverdager litt lenger sør i Europa. Og dersom du bruker et re:member-kort kan du i tillegg få gode rabatter på alt fra hoteller til leiebil.

Dessuten er reiseforsikring inkludert, så lenge du betaler minimum halvparten av reisens transportkostnader med re:member-kortet.

Vibeke Olsen er produktsjef i Aller Travel, hun er reiseekspert av yrke. Her er hennes fem beste tips til solrike reisemål innen omlag fire timer flytid fra Oslo i april og mai:

ÅRETS HOTTESTE: Kroatia kan by på de fleste feriegleder. Dette er en av strendene på Makarska-rivieriaen, med Biokovofjellene i bakgrunnen. Alle foto: NTB SCANPIX / SHUTTERSTOCK
ÅRETS HOTTESTE: Kroatia kan by på de fleste feriegleder. Dette er en av strendene på Makarska-rivieriaen, med Biokovofjellene i bakgrunnen. Alle foto: NTB SCANPIX / SHUTTERSTOCK Vis mer

1) Kroatia

Eksempel på reisetid: Oslo - Dubrovnik, 2 timer og 55 minutter

Kroatia var en av ferievinnerne i 2017, på topp tre sammen med Hellas og Spania viser tall fra norske reisebyråer. Balkanlandet har flere spennende reisemål, som blant annet Split, Dubrovnik og Makarska. Og ved Adriaterhavet er det gode temperaturer før sommeren kommer.

SMÅ AVSTANDER: Fra flyplassen i Dubrovnik er det raskt å passere grensen over til Montenegro, der du blant annet finner strender som på Sveti Stefan-øya.
SMÅ AVSTANDER: Fra flyplassen i Dubrovnik er det raskt å passere grensen over til Montenegro, der du blant annet finner strender som på Sveti Stefan-øya. Vis mer

- Kroatia er blitt veldig populært. Det er fint og rent, og reisen tar cirka tre timer. Det er flere flyplasser å fly til, sier Olsen.

Hun betegner landet som en trygg destinasjon, med et kjøkken som likner på det italienske.

- Så er det slik at hvis du flyr til Dubrovnik, så kommer du deg lett til for eksempel Montenegro. Det er ikke noe problem, det tar en halvtime med bil.

Kroatia har ikke et typisk østeuropeisk prisnivå på mat og drikke, selv om det for nordmenn fortsatt kan føles rimelig.

- Det var billigere før i Kroatia, nå er det heller på Italia-nivå. Men det er rimelige flybilletter og lett å komme seg dit, med flere flyplasser å velge mellom, sier Olsen.

SOL OG BAD: Brela er en av ferielandsbyene på Makarska-kysten i Kroatia.
SOL OG BAD: Brela er en av ferielandsbyene på Makarska-kysten i Kroatia. Vis mer

Det eneste mulige ulempen Olsen ser med Kroatia er mangelen på finkornete sandstrender. Kystlinja kan i stedet tilby klipper og grove steinstrender.

- Til gjengjeld er det helt krystallklart vann overalt.

• Les mer: Sikker ferie med kredittkort

BARCELONA: Bystranda i Barcelona er kåret til en av verdens ti beste av National Geographic. De totalt sju strendene strekker seg over 4,5 kilometer.
BARCELONA: Bystranda i Barcelona er kåret til en av verdens ti beste av National Geographic. De totalt sju strendene strekker seg over 4,5 kilometer. Vis mer

2) Barcelona

Eksempel på reisetid: Oslo - Barcelona, 3 timer og 20 minutter

De fleste kjenner den katalanske storbyen, med sin unike kombinasjon av pulserende storbyliv og avslappende strandkos i gåavstand.

I tillegg byr den ikoniske byen på arkitektur, kunst, kjøkken og natteliv av meget høy kvalitet. Og da er ikke fotballaget FC Barcelona engang nevnt.

LANDEMERKE: Sagrada Família, i midten, dominerer horisonten ut mot havet i Barcelona. Basilikaen 
er en av Barcelonas største attraksjoner og et landemerke i Spania
LANDEMERKE: Sagrada Família, i midten, dominerer horisonten ut mot havet i Barcelona. Basilikaen er en av Barcelonas største attraksjoner og et landemerke i Spania Vis mer

Dessuten har byen verdens største akvarium og et fantastisk teknisk museum, dersom sola skulle svikte et øyeblikk ved Middelhavet. Olsen i Aller Travel anbefaler gjerne bosted litt utenfor Barcelona.

- Kysten nord og sør for Barcelona er flott. Reiser du en liten halvtime finner du egne fine strender, med ro og fred samtidig som du har nærhet til storbyen. Det er mange som leier ut leiligheter med bassenger rett ved strendene.

Les mer: Gode råd og tips på reise

LISBO: Den gule 28-trikken er blitt et bilde på Lisboa. Her sniker den seg av gårde i byens gamle kvarter.
LISBO: Den gule 28-trikken er blitt et bilde på Lisboa. Her sniker den seg av gårde i byens gamle kvarter. Vis mer

3) Porto og Lisboa

Eksempel på reisetid: Oslo - Lisboa, 4 timer og fem minutter

PORTO: Byen ligger ved elven Douro, med gamlebyen i bakgrunnen.
PORTO: Byen ligger ved elven Douro, med gamlebyen i bakgrunnen. Vis mer

De to portugisiske storbyene er begge staselige og har hver sin sjarm. Hovedstaden Lisboa er større, og med sine sju høyder og særegne trikk. Porto frister med sin magiske gamleby og kulturarv.

Begge byer byr på fantastisk mat, vin og shopping og suveren beliggenhet og klima ut mot Atlanterhavet.

- I begge byer får du strand med på kjøpet, som i Barcelona. Det er trygt og tilgjengelig, og det er enkelt å finne rutefly til en billig penge.

• Les mer: Få reiseforsikring og skaff deg Trygghetsforsikring

NICE: Dette er kysten utenfor Nice, dominert av bystranda og promenaden.
NICE: Dette er kysten utenfor Nice, dominert av bystranda og promenaden. Vis mer

4) Nice

Eksempel på reisetid: Oslo - Nice, 2 timer og 55 minutter

Nice omtales gjerne som den franske rivieraens hovedstad. For dette er en storby som vibrerer året rundt, med kort avstand til andre celebre steder som St. Tropez, Cannes og Monaco.

Nice kan skilte med sin fem kilometer lange strand, som følges av den berømte promenaden, Promenade des Anglais. Her er det behagelige temperaturer på våren. Etter strandbesøket kan du rusle rundt i nostalgiske Vieux Nice, som frister med gallerier og kafeer i trange smug.

Og så er det bare en liten kjøretur over grensen østover, til alt hva den italienske rivieraen kan by på.

- Nice i seg selv er en veldig fin by, med kort flytur. Samtidig er veien kort til Italia og mange andre flotte steder på den franske rivieraen, sier Olsen.

re:members fordelsprogram: Få rabatter på reise og hotell

VERONA: Amfiteateret i Verona er verdens tredje største. Her er akustikken perfekt for opera.
VERONA: Amfiteateret i Verona er verdens tredje største. Her er akustikken perfekt for opera. Vis mer

5) Verona

Eksempel på reisetid: Oslo - Verona, 2 timer og 40 minutter

ROMEO OG JULIE: Dette er utpekt som Juliets balkong i Verona.
ROMEO OG JULIE: Dette er utpekt som Juliets balkong i Verona. Vis mer

Verdens mest berømte balkong befinner seg i Verona, for dette er nemlig byen der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg - i provinsen Veneto nordøst i Italia.

Verona er også kjent for sitt mektige amfiteater «Arena», det er 50 år eldre enn Colosseum i Roma.

- Verona er en kjempefin by. Her får du alt Italia kan by på, med masse god mat og vin. I Arena de Verona settes det også opp operaforestillinger, sier Larsen.

Direktefly

Det går direktefly til Verona fra Norge, og mange tar turen rett videre til det populære turistmålet Gardasjøen en halvtime unna.

GARDASJØEN: Italias største innsjø byr på aktiviteter både til lands og vanns.
GARDASJØEN: Italias største innsjø byr på aktiviteter både til lands og vanns. Vis mer

- Gardasjøen er som et badested, det føles som du er på kysten. Du har strender der du ikke ser enden på innsjøen, sier Larsen.

Innsjøen er Italias største, med masse aktivitetsmuligheter både til lands og til vanns. Her kan du blant annet oppleve Isola del Garda, klosterøya som har huset alt fra pirater til Frans av Assisi.

Rundt innsjøen finnes det utallige pittoreske landsbyer, og ønsker du mer fart og spenning er veien kort til svære fornøyelsesparker som Gardaland eller Caneva Aquapark.

• Har du ikke re:member kredittkort? Søk her

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.