ANNONSØRINNHOLD

FØRST UT: Nå er det endelig mulig å betale med mobilen når du handler i butikken.
FØRST UT: Nå er det endelig mulig å betale med mobilen når du handler i butikken.Vis mer

Mindre køer gir mer penger i kassa

Nå trenger du ikke lenger ta med lommeboken når du skal ut å handle. Og for deg som driver butikk er det penger å tjene når betalinger går raskere.

I fjor gjennomførte Visa en undersøkelse for hvordan folk ønsker å betale. Visa Digital Payment Study viste at 89 prosent av de norske respondentene sier at de er mobilbetalere; det vil si som bruker mobile enheter til å holde oversikt over økonomien og foreta daglige betalinger. Til sammenligning er det europeiske snittet på 77 prosent.

64 prosent av de norske respondentene svarer at de bruker mobilen til å betale billetter på offentlig transport, 57 prosent svarer at de handler på nett og betaler med en mobil enhet, og 46 prosent oppgir at de betaler parkering med mobilen. Vi er med andre ord godt vant med å betale med mobilen.

Nå kommer endelig Apple Pay med Visa til Norge. Da kan du som forbruker betale i butikken med din iPhone eller Apple Watch, eller med mobil, iPad eller Mac når du handler på nett. Enklere blir det ikke.

Kortere køer = mer penger i kassa

For deg som driver butikk kan dette bety kortere køer og du får mer tid til å betjene kundene dine, som igjen kan gi mer penger i kassa. En undersøkelse Visa gjennomførte i Sverige i 2016 viste at 90 % av respondentene oppga at de har latt være å kjøpe et produkt på grunn av kø i butikken. Samme problem opplever mange nettbutikker ved at kunder forlater handlekurven på grunn av vanskelig betaling.

Apple Pay, på lik linje med blant annet Samsung Pay og Google Pay, baserer seg på den kontaktløse NFC-teknologien som også finnes en stor andel av de 10 millioner kontaktløse Visa-kortene i Norge. Med denne teknologien kan du holde en mobiltelefon, en smartklokke eller et kontaktløst Visa-kort inntil terminalen.

Du trenger ikke taste PIN og betalingen gjennomføres på få sekunder.

Samtidig erstattes dine kortopplysninger av en unik og dynamisk kode som sendes inn i betalingsprosessen i stedet for kortopplysninger; data som ikke eksponeres for butikken eller andre parter.

- Betaler du med Visa-kortet ditt i Apple Pay kan du være trygg på at dine kortdata er sikre, og betalingene går raskere og enklere, sier Jens Nes, Norges-sjefen i Visa.

Se til London!

Den kontaktløse NFC-teknologien ble tatt i bruk for første gang for over 10 år siden i Storbritannia, og i juni i fjor stod kontaktløse betaling for 34 prosent av alle landets korttransaksjoner. I London betales nå over halvparten av 11 millioner daglige kollektivreiser med kontaktløse kort og mobile enheter.

I Norge er det fleste av betalingsterminalene satt opp for å kunne motta betalinger fra kontaktløse Visa-kort og nå også ApplePay, men flere butikker har enda ikke aktivert terminalene for å kunne ta imot slike betalinger.

- Til tross for at nordmenn er ivrige mobilbrukere henger vi etter resten av Europa når det kommer til kontaktløs betaling. Norske forbrukere forventer å kunne benytte mobilen også til betaling i butikk, og da må butikkene følge etter og ta i bruk teknologien mange allerede har for hånden, avslutter Nes.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.