Annonsørinnhold

Mindre og dyrere biffer er fremtiden

Robotene overtar — men ikke biffene våre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ingen grunn til å frykte kunstige biffer.

Fremtidsforskeren spår en fremtid for i nordmenn og dansker med mindre og dyrere kjøtt — men i langt bedre kvalitet.

Ifølge vitenskapen er det bare et spørsmål om tid før vi får en kunstig biff som stort sett tilsvarer utskjæringen fra et dyr og vil kunne erstatte biffen slik vi kjenner den i dag.

Men ifølge fremtidsforsker Liselotte Lyngsøe vil den ekte kjøtt-biffen aldri bli helt erstattet. Tendensen blir at vi spiser mindre ekte kjøtt, som i stedet vil være i bedre kvalitet.

Liselotte Lyngsøe er med i juryen som skal kåre Årets Biff 2016 til årets store biff-event «The Beef». Eventet avholdes i Explorers Steakhouse på Københavnbåten den 6. oktober. Her skal kokkenes favorittbiff konkurrere om å være den mest trendsettende, populære og smakfulle biffen i 2016.

I tillegg til fremtidsforskeren består juryen av en rekke andre eksperter på området, blant annet Norges egen Michelinkokk og Bocuse d’Or-dommer Eyvind Hellstrøm, kokk Thomas Rode Andersen, Slagteren på Kultorvet, kjøkkensjef på MASH Dan Christiansen, kjøkkensjef på Explorers Steakhouse Brian Blixt Jakobsen, ernæringsekspert Ina Clausen og matblogger Jane Faerber.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer