Annonsørinnhold

Mindre og dyrere biffer er fremtiden

Robotene overtar — men ikke biffene våre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ingen grunn til å frykte kunstige biffer.

Fremtidsforskeren spår en fremtid for i nordmenn og dansker med mindre og dyrere kjøtt — men i langt bedre kvalitet.

Ifølge vitenskapen er det bare et spørsmål om tid før vi får en kunstig biff som stort sett tilsvarer utskjæringen fra et dyr og vil kunne erstatte biffen slik vi kjenner den i dag.

Men ifølge fremtidsforsker Liselotte Lyngsøe vil den ekte kjøtt-biffen aldri bli helt erstattet. Tendensen blir at vi spiser mindre ekte kjøtt, som i stedet vil være i bedre kvalitet.

Liselotte Lyngsøe er med i juryen som skal kåre Årets Biff 2016 til årets store biff-event «The Beef». Eventet avholdes i Explorers Steakhouse på Københavnbåten den 6. oktober. Her skal kokkenes favorittbiff konkurrere om å være den mest trendsettende, populære og smakfulle biffen i 2016.

I tillegg til fremtidsforskeren består juryen av en rekke andre eksperter på området, blant annet Norges egen Michelinkokk og Bocuse d’Or-dommer Eyvind Hellstrøm, kokk Thomas Rode Andersen, Slagteren på Kultorvet, kjøkkensjef på MASH Dan Christiansen, kjøkkensjef på Explorers Steakhouse Brian Blixt Jakobsen, ernæringsekspert Ina Clausen og matblogger Jane Faerber.

«THE BEEF 2016»

  • Hedersbetegnelsen «Årets Biff» utdeles for første gang 6. oktober til en biff som har gjort seg særlig bemerket i 2016. Biff er nemlig ikke bare et stykke kjøtt, men også et måltid, en livsstil, en opplevelse og en vitenskap, som også forteller en historie om hvem vi er.
  • THE BEEF har fokus på smak, opprinnelse, dyrevelferd, utskjæring, tilberedelse og signalverdier. Juryen består av kokkene Eyvind Hellstrøm, Thomas Rode, Dan G. Christiansen, Anders Kirkeby og Brian Blixt Jacobsen.
  • I tillegg finner vi Københavnslakter Jens Slakter fra Slakteren ved Kultorvet, matblogger Jane Faerber, ernæringsekspert Ina Clausen og fremtidsforsker Liselotte Lyngsø i juryen. Eventet er arrangert av DFDS og biffrestauranten Explorers Steakhouse.
  • «Årets Biff» utdeles på Københavnbåten. Følg med på www.dfds.no/thebeef

Explorers Steakhouse

  • Visste du at DFDS har en biffrestaurant om bord på Københavnbåten? Explorers Steakhouse har siden 2008 hatt fokus på biff av høy kvalitet. På menyen finner du blant annet tørrmodnet ribeyes fra amerikanske kjøttkveg, dansk oksemørbrad og striploin fra frittgående kyr hos Kildegården ved Mariager Fjord.
  • Se den fristende menyen og les mer om Explorers Steakhouse her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer