Annonsørinnhold

Mobbet folk som ikke spiste seterrømme

Hvis noen for ett år siden hadde bedt Knut Grothaug spise 100 gram Kesam og 30 gram Granola blandet med eplebiter, ville han svart: «Er du helt fjern?».

PÅ FILM: Knut Grothaug reagerte sterkt da han kom over en video av seg selv, spisende på en smultringbolle. Foto: Nicolas Tourencce
PÅ FILM: Knut Grothaug reagerte sterkt da han kom over en video av seg selv, spisende på en smultringbolle. Foto: Nicolas Tourencce Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den internasjonale bandydommeren la om livsstilen i høst. Nå er han 14 kilo lettere og skal videre ned.

Fritert smultringbolle med sjokoladesaus

Etter en middag i Hellas i fjor sommer kjøpte Knut med seg en fritert donut med sjokoladesaus tilbake til hotellet. Kona Linn filmet mens han spiste, og Knut la ut filmen på Facebook.

Senere på sommeren så Knut filmen igjen og tenkte: «Hvem er den feite idioten som sitter der og spiser smultringer?» Samme kveld meldte han seg på Roede.

INGEN IDIOT: Knut veide 102 kilo da nok var nok. Foto: Nicolas Tourencce
INGEN IDIOT: Knut veide 102 kilo da nok var nok. Foto: Nicolas Tourencce Vis mer

Du kan dø av det

– En ting er liksom at du spiser hva du vil og føler at du trener når du vil, men du trenger ikke være idiot. I tillegg kan du dø av det, sier Knut.

Finn ditt Roede-kurs: Der du bor eller på nett

- Jeg fyller snart 50 år, veide 102 kilo, er 1,72 høy og spiser smultringer med sjokoladesaus. Du er ikke veldig smart da, vet du. Dessuten har jeg en jobb som tilsier at jeg egentlig burde være ganske smart, ler han.

Knut er direktør for Utleiesenteret i Drammen, en bedrift som omsetter for 400 millioner kroner i året.

1 kilo i året

– Jeg veide noen og sytti kilo da jeg var 24 år. Da var jeg topptrent. Men så gikk det jo ganske mye nedover med treninga, og så ble det mye potetgull og dipp. Jeg har vel gått opp en kilo eller to i året siden den gang, uten at jeg egentlig merket det.

Tyngre å trene

– Først løper du fem kilometer på 25 minutter, så løper du på 35 og så løper du på 45, og så blir du så feit at du ikke gidder å løpe, og så går du tur da, og tenker at det er like bra å gå tur. Du finner unnskyldninger hele veien. Det er sånn det er, sier Knut.

Ikke en sånn Roede-fyr

– Hvis det var jeg som skulle skrive dette, ville jeg skrevet:

«Er dette det 10. året du tenker nå skal jeg gå ned? Gjør som han her, han gjorde det i fjor, han hadde heller ikke noe trua på Roede-kurs, men han tok feil.»

Prøv Roede-appen i 14 dager for kun kr 1,- (deretter kr 99,- per måned)

Knut Grothaug er ikke redd for at han skal gå på en smell. Han forteller at han har sagt ja til å stille opp i dette intervjuet fordi fallhøyden for ham personlig øker.

– Da jeg begynte på Roede-kurs i september veide jeg 0,1 tonn, sier Knut.

APP: Roede-appen deg et godt bilde på ditt energiinntak opp mot energiforbruket.
APP: Roede-appen deg et godt bilde på ditt energiinntak opp mot energiforbruket. Vis mer

- Når spiser jeg 1600 kalorier om dagen, det betyr at jeg går ned i vekt. I tillegg trener jeg tre til fem ganger i uken. En eller annen gang i februar eller mars kommer jeg til å ha nådd målet mitt. Da gleder jeg meg til at kurslederen ber meg begynne å spise 2300 kalorier om dagen. Ikke fordi jeg savner de 700 kaloriene, nei da, jeg er aldri sulten. Men fordi jeg gleder meg til å få skryt. Det beste du kan gjøre med en mann er å skryte av ham.

Roede er perfekt for menn

Knut er opptatt av å få fortalt at Roede passer perfekt for menn som elsker å konkurrere og som hater å tape.

– Du går du sammen med likesinnede. Alle er mannfolk som kunne klart å gå ned i vekt på egenhånd, men som ikke klarte det. Alle er i samme båt.

- Kanskje jeg ender opp som Roede-kursleder

Knut ser ikke bort fra at han kan ende opp som Roede-kursleder.

– Jeg er i hvert fall sikker på at jeg ikke kommer til å gå tilbake til å spise seterrømme på all mat, sier Knut.

- Nå skal jeg først gå på kurs i ett år, og så får jeg se. Det kan godt hende at jeg blir kursleder hos Roede, for jeg har en tendens til å ende opp i sånne roller. Kanskje mest for å forsvare for meg sjøl at dette var kjempebra.

Finn ditt Roede-kurs: Der du bor eller på nett

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer