Annonsørinnhold

Morsomt og rørende om å finne sin biologiske mor

Morsomt og rørende om å finne sin biologiske mor

«Hvem går fra ungen sin på do?»

Sara Johnsens nye film «Rosemari» har norsk kinopremiere 9. september 2016. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Alltid vil hun tvile, aldri vil hun hvile i det hun har. Hun leter alltid etter nye egne svar». Venninnene har funnet fram sangen på det rosa arket og skåler for den store kjærligheten. I stolen sitter den beklemte bruden Unn Tove (Tuva Novotny), og vet at hun gifter seg med feil mann. Hun trekker seg tilbake, inn på toalettet. Der hører hun spedbarnsgråt. På gulvet ligger et nyfødt barn, som overlates til barnevernet.

Se full trailer her!

SOLID SAMSPILL: Tuva Novotny og den 16-årige filmdebutanten Ruby Dagnall i Sara Johnsens nye film «Rosemari». 
SOLID SAMSPILL: Tuva Novotny og den 16-årige filmdebutanten Ruby Dagnall i Sara Johnsens nye film «Rosemari».  Vis mer

I sine nyeste film «Rosemari» utforsker den prisbelønte «Upperdog»-regissøren Sara Johnsen tabubelagte temaer som kvinnelig seksualitet, sosial status, biologi og løgn på tvers av generasjoner.

16 år etter bryllupstraumet står en rastløs ung jente utenfor døren til Unn Tove. Det er barnet hun fant: Rosemari. Hun er på søken etter sine biologiske foreldre. I rollen møter vi det nye norske stjerneskuddet Ruby Dagnall (16), som imponerer i sin filmdebut.

DRAMATISK: Stjerneskuespiller Tuva Novotny spiller en sterkt tvilende brud. Under bryllupet finner hun et gråtende spedbarn etterlatt på toalettet. 
DRAMATISK: Stjerneskuespiller Tuva Novotny spiller en sterkt tvilende brud. Under bryllupet finner hun et gråtende spedbarn etterlatt på toalettet.  Vis mer

– Kanskje et av de største unge filmtalentene jeg har sett på norsk film på lenge, og hun har en utstråling som er helt usedvanlig, sier Cinema-redaktør Geir Kamsvåg til NRK.

STERK DEBUTANT: Ruby Dagnall gnistrer i rollen som Rosemari, og spås en lysende filmkarriere. 
STERK DEBUTANT: Ruby Dagnall gnistrer i rollen som Rosemari, og spås en lysende filmkarriere.  Vis mer

Regissør Sara Johnsen hadde sett for seg Rosemari som en lubben rødhåret jente, men da hun så Ruby prøvespille, forsto hun at hun hadde en helt unik sjanse:

– Hun ser ut som en ung utgave av Natalie Portman, sier regissør Sara Johnsen til Dagbladet.

Hun valgte å skrive om rollen for å tilpasse den til Ruby, og lovpriser det unge talentet overfor NRK:

ENGASJERENDE: Hilde (Laila Goody) og Unn Tove (Tuva Novotny) følger Rosemari (Ruby Dagnall) i hennes jakt på sine biologiske foreldre. 
ENGASJERENDE: Hilde (Laila Goody) og Unn Tove (Tuva Novotny) følger Rosemari (Ruby Dagnall) i hennes jakt på sine biologiske foreldre.  Vis mer

– Det er fantastisk for en regissør å se noen som kan fylle lerretet på den måten som hun kan!

16-årige Ruby Dagnall måtte dykke ned i sine aller dypeste følelser for å få frem Rosemaris desperasjon:

– Det har vært litt mørkt noen ganger, medgir hun til NRK.

Selv om den sterke historien byr på alvorlige temaer, er den også full av hjertevarme og humor. Den perfekte film å se sammen for mor og datter!

Kjøp billetter her!

Du kan også vinne billetter - samt en eksklusiv middag. Inviter med deg moren eller datteren din på en helaften! Alt du trenger å gjøre, er å registrere dere på Rosemari.no.

VERDT Å GLEDE SEG TIL: «Upperdog»-regissør Sarah Johnsens nye film "Rosemari" er en sterk historie om sex, løgn og biologi - med stjerner som Tuva Novotny. 
VERDT Å GLEDE SEG TIL: «Upperdog»-regissør Sarah Johnsens nye film "Rosemari" er en sterk historie om sex, løgn og biologi - med stjerner som Tuva Novotny.  Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer