Annonsørinnhold

Nå kan du teste deg for korona hjemme

Nettapotek opplever enorm interesse for selvtestene du enkelt kan utføre selv.

Boson SARS-COV-2 Antigen hurtigtest er den første covid-19-selvtesten på det norske markedet som er godkjent for private brukere.
Boson SARS-COV-2 Antigen hurtigtest er den første covid-19-selvtesten på det norske markedet som er godkjent for private brukere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nå slipper du å dra til en teststasjon for å finne ut om du er smittet av korona. Nettapoteket Apotera.no begynte i sommer salg av en hjemmetest som gir deg svar etter kun 15 minutter.

Interessen har vært formidabel, og mange nordmenn har kjøpt selvtester i sommer.

- Hjemmetesten gir et nokså sikkert resultat med en nøyaktighet på over 98 prosent. Den kan gi en trygghet til den enkelte og er et fint supplement hvis du er usikker på om du er smittet, før deltagelse på sosiale sammenkomster eller andre arrangementer, forklarer farmasøyt Marthe Amundsen i Apotera.no.

Les mer om selvtesten og bestill her

STOR INTERESSE: Farmasøyt Marthe Amundsen i Apotera.no har solgt mer enn 10.000 selvtester etter lanseringen tidligere i sommer.
STOR INTERESSE: Farmasøyt Marthe Amundsen i Apotera.no har solgt mer enn 10.000 selvtester etter lanseringen tidligere i sommer. Vis mer

Test deg ved symptomer og før sosiale arrangementer

Det er ikke bare personer med symptomer på korona som bestiller selvtestene hos Apotera. Mange kjøper dem også for å kunne teste seg etter å ha vært ute på ferie eller reise, før sosiale arrangementer, og når man nå skal tilbake på jobbkontoret.

Smitten er for tiden på vei opp i store deler av landet, og den nye deltavarianten er i full anmarsj. Vaksinen mot covid-19 gir ingen 100 prosent garanti for at man ikke blir smittet, og man kan også være smittebærer selv om man er fullvaksinert.

Hvis du bestiller hjemmetest nå, har du testen tilgjengelig når du måtte ha bruk for den.

Norsk bruksanvisning

Den nye selvtesten er et godkjent medisinsk utstyr, CE-merket og har norsk tekst og bruksanvisning.

Selv om testen gir et sikkert resultat, kan den ikke brukes som offentlig dokumentasjon som gir deg «grønt koronasertifikat». Årsaken er nok at myndighetene ikke sikkert kan vite hvem som har tatt testen og at de er noe mindre følsomme enn vanlige laboratorietester

– Private tester er ikke godkjent som offisiell dokumentasjon. For reisedokumentasjon trenger du fortsatt testresultat fra offentlig eller privat helsevesen, forklarer Amundsen.

Les mer om selvtesten og bestill her

Slik tar du testen

Brukeren tar enkelt en test i nedre del av nesen, og testen leses enkelt av uten bistand fra helsepersonell etter 15 - 20 minutter.

Selvtesten fås kjøpt i pakker med 1, 5 og 10 enheter.

Bestill en pakke nå - så har du testen klar hvis du skulle få symptomer på sykdom eller hvis det er koronautbrudd i nærområdet.

Mistanke om at du har vært smittet? Test deg hjemme

Hos nettjenesten Tigeni kan du bestille antistofftest for covid-19.
Hos nettjenesten Tigeni kan du bestille antistofftest for covid-19. Vis mer

Lurer du på om du har vært rammet av covid-19? Nå kan du sjekke om du har antistoffer i kroppen.

Det er det norske helseselskapet Tigeni og Legevakten Vest som samarbeider om hjemmetesting for covid-19. Prøven som tas, er den samme CE-godkjente testen som tilbys av norske helsemyndigheter.

Les mer om antistofftesten og bestill her.

Tigeni tilbyr også hjemmetester for D-vitamin, diabetes og kolesterolnivå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer