Annonsørinnhold

NYT LIVET I SVERIGE: Kilometer på kilometer med de flotteste strender ligger og venter på dere i sommer. FOTO: Mickael Tannus
NYT LIVET I SVERIGE: Kilometer på kilometer med de flotteste strender ligger og venter på dere i sommer. FOTO: Mickael Tannus Vis mer

Ni opplevelser på den svenske rivieraen

Kritthvite strender og eventyrlige slott er bare to av grunnene til å legge ferien til Skåne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helt sør i Sverige ligger en landsdel som har sjø på tre sider, og svært gunstig klima. Ikke rart den kalles Sveriges riviera!

100 kilometer med strender gjør Skåne til et suverent sted for badeglade nordmenn. Legg til 150 slott og herregårder, 20 vingårder, en fantastisk matproduksjon og mange fine overnattingssteder, og du har et perfekt feriemål for opplevelseslystne familier.

Her er ni gode grunner til å velge Skåne i sommer!

1. Bad deg glad

PERFEKT FOR BARNEFØTTER: Den myke sanden på Skånes mange strender er deilig å løpe rundt på. FOTO: Magnus Palmér
PERFEKT FOR BARNEFØTTER: Den myke sanden på Skånes mange strender er deilig å løpe rundt på. FOTO: Magnus Palmér Vis mer

Mange får nesten ikke nok av bading i sommerferien. Sveriges riviera har både langgrunne strender som smårollingene vil elske, og partystrender for de som vil ha litt mer liv og røre. Dere kan bade i øst, vest eller syd – og ikke bare starter badesesongen tidlig i Skåne, den varer helt til midten av september!

Sandhammaren er kåret til Sveriges beste strand, og ligger på den sørøstre tuppen av Skåne. De mange sanddynene av finkornet hvit sand er perfekt for late sommerdager, og gir dere muligheten til å finne et helt eget sted å nyte pikniken på.

Les mer om Skånes mange flotte strender

Mer bading? Prøv Tosselillas lekepark – med 9 basseng og 13 vannsklier.

SOM SUKKERTØY: De små badehyttene på stranda ved Skanör er både sjarmerende og søte. Foto: Birger Lallo
SOM SUKKERTØY: De små badehyttene på stranda ved Skanör er både sjarmerende og søte. Foto: Birger Lallo Vis mer

2. Besøk en bilfri øy

Det er gøy å være aktiv. Og tar dere turen til Ven, kan dere sykle fra iskiosk til iskiosk nesten uten å møte biler. Den lille øya mellom Landskrona og Danmark er nesten bilfri, men har flust av sykler. Her er fine sandstrender, sjarmerende småhus og koselige kaféer hvor du selvsagt får kjøpt is. Landskapet er akkurat passe utfordrende til at hele familien mestrer å tråkke rundt, og sykkel leier du når du går av ferga.

Les mer om sykkelferie på Ven.

Mer sykling? Lei en dresin og ta dere en tur på en av de mange gamle togskinnene!

KIOSK-TIL-KIOSK-TUR: Lei sykler på vakre Ven, og legg inn mange smakfulle pauser underveis. FOTO: Mickael Tannus
KIOSK-TIL-KIOSK-TUR: Lei sykler på vakre Ven, og legg inn mange smakfulle pauser underveis. FOTO: Mickael Tannus Vis mer

3. Spis av hjertes lyst

Uansett hvor i Skåne dere befinner dere, er det knallgode kulinariske opplevelser rett i nærheten. Landsdelen er kjent som Sveriges matfat, siden det er et rikt landbruk her. Dra på gårdsbesøk og kjøp virkelig kortreist mat, eller besøk en av de mange gourmetrestaurantene som lager spennende retter med de lokale råvarene.
Saluhallene i Malmø, Höganäs og Lund er topp attraksjoner for store og små – enten du bare skal fylle en piknikkurv, eller handle inn mat til campinghytta dere bor på.

Les mer om spennende matopplevelser i Skåne.

Flere kulinariske fristelser? Ta turen innom en av de 20 vingårdene i landsdelen.

4. Bo på en camping-resort

SOMMERIDYLL: På Falsterbo er det lett å ha det godt. FOTO: Helene Toresdotter
SOMMERIDYLL: På Falsterbo er det lett å ha det godt. FOTO: Helene Toresdotter Vis mer

Er det ikke deilig å våkne opp om morgenen og hive seg i sjøen for et deilig morgenbad før frokost? Skåne har mange fine campingplasser hvor denne drømmen kan bli virkelighet. Velg for eksempel Falsterbo, en camping-resort med egen barneklubb i høysesongen. Her er minidisko for de minste og kveldsshow for de litt større. De 40 kilometer lange sandstrendene er supre for både solbadere, kitesurfere – og de som har lyst til å samle på ravstein.

Les mer om alle tilbudene på Falsterbo.

Mer camping? Her får du de ti beste tipsene for camping i Skåne.

5. Gå på skattejakt

Skåne har en rik kunst- og håndverkstradisjon, og mange spennende butikker. Men hvis du ønsker deg noe helt spesielt, noe som ikke alle andre har, kan du gå på jakt i de mange vintage- og bruktbutikkene i distriktet. Hver lørdag er det gatemarked i Lund, og hver søndag i Malmø. I tillegg er det mange loppiser å oppdage når du kjører rundt på landsbygda. Se opp for skiltene, som leder deg til loppemarked i alt fra små bakgårder til store gamle låver.

Les mer om loppemarkeder og vintagebutikker.

Mer shopping? Miljøbevisste forbrukere kan finne mange godbiter her.

6. Hils på skjønne dyr

MORO FOR STORE OG SMÅ: På Skånes Djurpark kan dere også få kjøre traktor – helt selv. FOTO: Mickael Tannus
MORO FOR STORE OG SMÅ: På Skånes Djurpark kan dere også få kjøre traktor – helt selv. FOTO: Mickael Tannus Vis mer

En av gledene med sommerferien er å gjøre noe nytt sammen, hele familien. Tar dere turen til Skånes Djurpark, er det stor sjanse for at dere får se noen dyr som dere aldri har sett i levende live før. Her er bjørn, rev og varmlandsfår, men også ugler, jerv og sel. Barna får et eget oppdagerpass, som gjør det ekstra spennende å gå rundt i den store parken. De kan kjøre gravemaskiner, vaske frem fossiler eller besøke sauen Shaun. Og mye, mye mer!

Les mer om hvilke dyr som finnes i parken.

Flere dyr? Besøk en alpakkadyrepark!

7. Lev som kongelige

Er barna deres små prinser eller prinsesser? Da skal du ikke se bort ifra at et av feriens virkelige høydepunkter kan være et besøk på et vaskeekte slott. Skåne har hele 150 storslåtte borger og slott, fra den tiden da det var den danske adelens land. Mange av slottene tilbyr utstillinger og kulturaktiviteter, samt vakre slottsparker som dere kan tusle rundt i. Noen har til og med eventyrlige overnattingsmuligheter – husk å ta med en ert å legge under madrassen!

Les mer om slottene og borgene i Skåne.

Mer kongelig sus? Ta på dere prinsessekjoler og spis sommerbuffet på Sofiero Slott!

8. Dra på flaggermussafari

12 meter under jorden ligger en 20 000 kvadratmeter stor labyrint av ganger og grotter som er gravd ut med menneskehånd. Det gamle kalkbruddet Tykarpsgrottan har ikke vært i drift siden 1888, og nå er det hjem til åtte typer flaggermus. Mens de små hviner frydefullt på grunn av de vingekledde skapningene som flyr omkring, kan mor drømme seg tilbake til filmen om Ronja Røverdatter som delvis ble spilt inn her.

Les mer om grotten og de mange flaggermusene her.

Mer spenning? Se hva Kullabergsguiderna kan by på!

9. Opplev en ekte folkepark

LIV OG RØRE: Lokale og turister har trukket til Folkets Park i Malmø i mange, mange år. FOTO: Carolina Romare
LIV OG RØRE: Lokale og turister har trukket til Folkets Park i Malmø i mange, mange år. FOTO: Carolina Romare Vis mer

Svenskene er gode på dette med folkeparker. I Malmø ligger Folkets Park som en oase midt i byen, hvor det venter tonnevis av opplevelser og aktiviteter for alle aldre. I snart 125 år har folk tatt turen hit for å slappe av, hygge seg og nyte livet. De små kan bruke opp kreftene sine i en spennende lekeplass, eller kjøle seg ned i et stort plaskebasseng. Her er også eventyrgolf, tivoli, ponniriding og barneparker. Ta med en piknikkurv fra Saluhallen og slå dere ned på en av de mange gressplenene – dette er virkelig ferie!

Les mer om koselige Folkets Park her.

Mer parkliv? Prøv Wanås kunstpark – for en litt annerledes parkopplevelse!

Mer fra Visit Sweden:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer