Annonsørinnhold

Noen som går lenger på én tank?

Citroën C4 Cactus er den drivstoffgjerriges drømmebil. 

<strong>PRISGROSSIST:</strong> Citroën C4 Cactus har vunnet en rekke priser, der i blant har den vunnet Engine of the year i både 2015 og 16.
PRISGROSSIST: Citroën C4 Cactus har vunnet en rekke priser, der i blant har den vunnet Engine of the year i både 2015 og 16. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den prisvinnende og hyllede Citroën C4 Cactus er faktisk så drivstoffgjerrig at dieselutgaven kjører 3,4 liter per 100 km, som teknisk sett betyr at du kan kjøre 1323 kilometer på én tank.

Sagt på en annen måte: Du kan kjøre fra Oslo til Narvik sannsynligvis uten å måtte fylle. Strekningen er på ca. 1390 km, og det betyr at hvis du kjører litt økonomisk, så skal det være innenfor.

<strong>UNIKT:</strong> Luftputene på siden beskytter mot bulker og riper.&nbsp;
UNIKT: Luftputene på siden beskytter mot bulker og riper.  Vis mer

Her kommer du altså langt for lite. Svært langt ...

Her kan du sammenligne din bil med en C4 Cactus og se hvor mye lenger du kommer.

CO2-utslipp er også viktig for mange, og i tilfellet C4 Cactus er det svært lavt. Her vi nede i 87 g/km for motoren BlueHDi 100.

Og det blir bedre ...

Én av verdensnyhetene Citroën C4 Cactus kan by på, er de karakteristiske Airbump-luftputene på sidene av bilen. Dette er plastkapsler med luft som beskytter mot bulker og riper som lett oppstår i dagligdagse situasjoner, og som fort kan koste skjorta.

<strong>MYE PLASS:</strong> Siden kollisjonsputen er plassert langs frontruten, blir det plass til et ekstra stort hanskerom.&nbsp;
MYE PLASS: Siden kollisjonsputen er plassert langs frontruten, blir det plass til et ekstra stort hanskerom.  Vis mer

Det fine med Airbump-putene, er at du kan velge mellom fire farger på dem og hele elleve farger på eksteriøret. Dermed får du 24 fargekombinasjoner du kan velge i mellom, og oppfordringen fra biljournalistene er klar: Den skal være spenstig på en så morsom bil som dette.

Flere verdensnyheter

Panoramataket er en annen verdensnyhet, i form av at den kun slipper filtrert lyst inn i kupeen - uten bruk av solgardin. Dermed blir ikke kupeen så varm om sommeren og man slipper både forstyrrende lys og støy hele året. Dette gir dessuten lavere vekt på bilen - som er 200-300 kilo lettere enn konkurrenter det ville vært naturlig å sammenligne den med.

Cactus har også helt annen løsning på plasseringen av kollisjonsputen foran. Den utløses langs frontruten, noe som er unikt. Dette betyr at det er plass til et virkelig stort hanskerom, kalt Top Box.

<strong>SOFAKOS:</strong> Det blir god stemning foran i en C4 Cactus.&nbsp;
SOFAKOS: Det blir god stemning foran i en C4 Cactus.  Vis mer

Motor og kjørefølelse

De norske biljournalistene har beskrevet bensinmotoren som et «morsomt 3-sylindret alternativ» og at den «drar langt bedre enn du tror». Like viktig er det at den også omtales som «utrolig stillegående» og at den har en svært lett kjørefølelse - både i byen og på landeveier.

Biljournalistene trekker også frem komforten, der spesielt fjæringen og de behagelige «sofaene» er de store trekkplastrene.

Kanskje ikke så rart at denne bilen har vunnet et utall av internasjonale priser, der i blant prestisjetunge World Car Design of the Year.

Og dessuten: Bensinversionen har vunnet Engine of the year i både 2015 og 16.

Priser fra 199.900B

Citroën C4 Cactus starter fra 199.900,-. Med utstyrsnivå Nordic Edition, der startprisen er 241.900,-, er følgende standard:

<strong>PASSER NORSKE FORHOLD:</strong> C4 Cactus takler også den norske vinteren på suverent vis.&nbsp;
PASSER NORSKE FORHOLD: C4 Cactus takler også den norske vinteren på suverent vis.  Vis mer

• Touch screen

• Airbump Black

• Regnsensor

• Automatisk klimaanlegg

• 16" alufelger

• Takrails

• Tåkelykter foran

• DAB+ radio med bluetooth og usb-inngang

• LED kjørelys

<strong>DESIGN:</strong> C4 Cactus har blitt hyllet over hele verden for sitt vågale design.
DESIGN: C4 Cactus har blitt hyllet over hele verden for sitt vågale design. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer