Annonsørinnhold

Nidar

Ny serie får terningkast 6

– En av de mest skremmende norske produksjoner i moderne tid, skriver Brita Møystad Engseth. Les hele anmeldelsen her – og se videoen.

HORROR: - Denne TV-serien er dypt rystende, skriver Brita Møystad Engseth om parodien «Det skal godt gjøres å spise bare én».
HORROR: - Denne TV-serien er dypt rystende, skriver Brita Møystad Engseth om parodien «Det skal godt gjøres å spise bare én». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den legendariske norske filmkritikeren Brita Møystad Engseth (53) lar seg ryste av Smash!-TV-serien «Det skal godt gjøres å spise bare én».

Les hele anmeldelsen – og se utdrag fra serien nederst i saken.

Smash! sin nye TV-serie «Det skal godt gjøres å spise bare én» er genialt kamuflert som en storartet elendig parodi, liksomjovial og liksomjordnær, men er uten tvil en av de mest skremmende norske produksjoner i moderne tid.

OVERFOLKELIG: Programleder Arild skremmer Brita Møystad Engseth.
OVERFOLKELIG: Programleder Arild skremmer Brita Møystad Engseth. Vis mer

Dømt til et liv i evig angst

Serieskaperne har laget et grotesk, men korrekt vrengebilde av kongeriket Norge akkurat nå – en engstelig nasjon som forsøker å holde verden utenfor sine laftede tømmervegger, trengt sammen i et lite rom hvor en overfolkelig programleder (les: rikspolitiker) underholder med migrenefremkallende «vitser». Og publikum (les: folket) ler. Og ler og ler. Til de gråter. Nærbildene av folket viser ansikter tatt rett fra et Bosch-maleri: forvrengte, desperate og dømt til et liv i evig angst og redsel.

PUBLIKUM: Forvrengt, desperat og dømt til et evig liv i angst og redsel.
PUBLIKUM: Forvrengt, desperat og dømt til et evig liv i angst og redsel. Vis mer

De vil ha løsninger! De vil ha hjelp! De vil ha bomring og miljø. Samtidig! Og hva får de?

En rikspolitiker som – for å feilsitere Marie-Antoinette – svarer: «Men kan dere ikke bare spise sjokolade?».

Blir foret som en hund

Episoden som kun viser hikstende mennesker er dypt rystende og bør få oppegående seere til å tenke: Er dette oss? Er det virkelig slik vi vil ha det?

Serien introduserer oss også for bifiguren Kjegla, et symbol på alle politiske partiers lokallag, hemmet av både partiprogram og egen ledelse i form av et tungt trekkspill rundt halsen.

UNDER TVANG: Rollefiguren Kjegla, tynget av et trekkspill, ydmykes gang på gang.
UNDER TVANG: Rollefiguren Kjegla, tynget av et trekkspill, ydmykes gang på gang. Vis mer

Han drømmer om andre punchlines, om en smartere dialog med folket, men ydmykes gang på gang av rikspolitikeren – som forer ham som en hund og tvinger ham til å drikke en halvliter med Smash! – og må nøye seg med å dra hvinende, repetitive toner ut av trekkspillet, dette instrumentet fra helvete.

Til en ny dimensjon

«Det skal godt gjøres å spise bare én» tar binging til et nytt nivå. Til en ny dimensjon. Alle episodene bør fråtses i ett, for – som det heter – det skal godt gjøres å se bare én … Nam-nam!!!

«Det skal godt gjøres å spise bare én» ser du på TV hver kveld, og serien kan streames i sin helhet på Viafree.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer