Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

DEN FRANSKE RIVIERAEN: Det er ikke bare kjendiser, luksus og voksenferier den franske rivieraen kan tilby, tvert i mot! FOTO: 
DEN FRANSKE RIVIERAEN: Det er ikke bare kjendiser, luksus og voksenferier den franske rivieraen kan tilby, tvert i mot! FOTO:  Vis mer

Sommerferie:

Opplev den Franske Rivieraen i sommer

Disse stedene vil både du og barna elske!

Det er ikke uten grunn av mange norske familier velger Côte d'Azur - kjent som den Franske Riviera her hjemme - sommerferie etter sommerferie.

Den franske kysten, som i hovedsak forbindes med kjendiser, luksus og voksenferier, er langt mer familievennlig enn de fleste tror! En sommerferie på Rivieraen byr på strålende vær, fine strender og god mat. For ikke å glemme at du skal lete lenge etter en restaurant eller et hotell hvor barn ikke er velkomne.

Frankrike generelt er godt tilrettelagt for familieferie, av den enkle grunn at de fleste franske familier foretrekker å feriere i sitt eget land. Så dersom du planlegger en tur til Rivieraen i sommer, kan du være trygg på at de minste i familien kommer til å storkose seg - og dette er stedene du bør besøke!

Overnatting - Hold deg unna de store byene

Til Rivieraen kommer du deg lett med AirFrance, hele året rundt. Feriebyene ligger tett-i-tett langs den lange kysten som strekker seg fra Menton i øst til Toulon i vest, og overnattingsmulighetene er mange - avhengig av budsjett.

Dersom dere kun ønsker å forholde dere til de store byene, som Cannes, St. Tropez og Nice vil prisene være høyere på disse overnattingsstedene enn i områdene rundt. Det kan derfor være en bedre løsning å holde seg litt utenfor de mest «attraktive» områdene - men ikke kun for økonomien sin skyld.

Advertisement
Advertisement

Ønsker dere å utnytte alle mulighetene rivieraen har å by på, er et godt alternativ å leie bil som kan ta dere bra A til B. Med bil har dere større valgmuligheter i forhold til hvor dere vil bo, og kan komme dere rundt til de større områdene på kort tid. For ikke å nevne at prisforskjellen mellom for eksempel Cannes sentrum og 20 minutter fra Cannes ikke kan sammenlignes.

Ta en derfor en nærmere titt på de litt mindre feriebyene som Mandelieu-La Napoule, Cagnes-sur-Mer, Beaulieu-sur-mer eller Roquebrune-Cap-Martin. Hoteller i alle prisklasser finner dere blant annet på Sembo, som også tilbyr pakkereiser til Rivieraen.

MER ENN BARE STAND: Den franske rivieraen kan tilby langt mer enn bare flotte strender FOTO: 
MER ENN BARE STAND: Den franske rivieraen kan tilby langt mer enn bare flotte strender FOTO:  Vis mer

Mer enn bare sol og bading

Til tross for at de fleste av oss forbinder sommerferien med sol og bading, byr Côte d'Azur på langt mer enn kun flotte strender, turkist hav og deilig mat. Ta derfor et avbrekk fra solen en dag eller to, sett dere i bilen og besøk et eller flere av disse stedene - og tro oss, barna dine kommer til å be dere om å reise tilbake neste sommer:

Marineland:

Tar dere en dagstur til flotte Antibes er Marineland uungåelig. Marinparken har blant annet delfiner, spekkhuggere og hai. Og når dere er ferdige med å beundre de flotte dyrene kan dere vende tilbake til en av favorittstrendene til nordmenn flest, før dere setter kursen tilbake.

Aqualand:

Fra marinpark til vannpark; i den romerske byen Fréjusen. Her kan de minste i familien kose seg med sklier, mens mor og far nyter en kald drikke på solsengene. I denne byen ryktes det også at en av rivieraens beste familiestrender ligger, Fréjus Plage.

Le Village de Tortues:

Er dere veldig ekstra interesserte i havets dyr og ikke fikk nok av Marineland, byr byen Gonfaron på en skilpaddepark med over 2.500 skilpadder fra hele verden. Parken er i utgangspunktet laget for å verne om Hermannskilpadden, så når egg klekkes settes skilpaddene ut i naturen igjen.

Vannsport:

Uansett hvor dere befinner dere på kysten vil dere legge merke til at det er nok av vannsporter å velge mellom. Det finnes utleiere av vannski, vannscootere, surfebrett med mer, og barna kan i tillegg lære å seile på diverse steder. Prøv blant annet å ta timer på Centre Nautique i Mandelieu-La Napoule.

Markeder:

Og sist, men ikke minst: Markeder. Det kryr av provencalske markeder i nesten hver eneste by i Provence. Og selv om det kanskje ikke høres ut som den beste animasjonen for de minste, kan det absolutt være spennende for dem også med smaksprøver og ukjente frukter og grønnsaker.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.