Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

LAD BILEN MED MOBILEN: Du trenger ikke alltid kort eller bank for å skaffe deg strøm til el-bilen. Flere steder kan du betale for lading med SMS.
LAD BILEN MED MOBILEN: Du trenger ikke alltid kort eller bank for å skaffe deg strøm til el-bilen. Flere steder kan du betale for lading med SMS. Vis mer

Over 3,9 millioner nordmenn har brukt tjenesten - de fleste uten å vite om det

Har du lurt på hva som skjuler seg bak ordet «innholdstjenester» på mobilregningen?

Har du kjøpt kinobillett med mobilen eller betalt parkering med en mobil-app?

Kanskje har gitt en gave til en veldedig organisasjon ved hjelp av et firesifret nummer? Eller dro du opp mobilen for å betale buss- eller bane? Og så slukket du tørsten med en brus du fikk fra en automat, via en SMS?

Har du gjort bare én av tingene over? Da er du allerede en bruker av Strex, sammen med over 3,9 millioner andre nordmenn.

Lurer du på om du er en Strex-bruker, og hvilke tjenester du har brukt? Logg inn og sjekk!

BUSS: Mange steder rundt i landet kan du ordne bussbilletten via mobilen.
BUSS: Mange steder rundt i landet kan du ordne bussbilletten via mobilen. Vis mer

Over 3,9 millioner brukere betyr at hele 87 prosent av voksne nordmenn har benyttet seg av mobilbetalings-tjenesten Strex siden plattformen ble startet opp i 2016.

- De to mobilbetalingstjenestene som brukes jevnlig av folk flest er kollektivtransport og parkering. De tjenestene brukes oftest og gjentakende, sier daglig leder i Strex, Tove Mette Dramstad.

STREX-LEDER: Tove Mette Dramstad.
STREX-LEDER: Tove Mette Dramstad. Vis mer

Listen over hva du kan betale med mobilen er veldig, veldig lang. I tillegg til kino, buss- og banereise, brus og snacks fra automat, parkering av bil så kan du betale blant annet lading av el-bil, strømming av musikk og piggdekkoblat.

I tillegg kan du for eksempel skaffe deg lydbok, VG+-abonnement, stemme på TV-show eller betale medlemsavgift eller bomavgift. Glem heller ikke fiskeravgiften - ved hjelp av SMS er fiskekortet i boks.

Litt forenklet kan det sies at dersom du har betalt noe uten å bruke bank eller kort, så har du sannsynligvis benyttet deg av Strex' mobilbetaling.

KINOKOS: Er kontoen tom i slutten av måneden? Du kan fortsatt se film etter film på kino, for betalingen skjer først når mobilregningen kommer.
KINOKOS: Er kontoen tom i slutten av måneden? Du kan fortsatt se film etter film på kino, for betalingen skjer først når mobilregningen kommer. Vis mer

Du betaler ikke noe der og da, beløpene belastes din mobilregning oppført som for eksempel «innholdstjeneste» eller «SMS», avhengig av operatør.

- Jeg tror veldig mange blir overrasket hvis de logger seg inn. Jeg tror det kan bli en morsom opplevelse, fordi mange har brukt oss uten å være klar over det. Vi er kanskje Norges mest hemmelige tjeneste, sier Dramstad og legger til:

- Vi oppfordrer alle til å logge seg inn, for å se hva de har brukt oss til. De vil se at det er uproblematisk, at det ikke er spam eller svindel. Det kan være sånn at noen blir bekymret når de ikke har hørt navnet Strex tidligere.

BRUS, SJOKOLADE OG SNACKS: Mange steder i Norge finner du automater der ulike varer kan betales med mobilen.
BRUS, SJOKOLADE OG SNACKS: Mange steder i Norge finner du automater der ulike varer kan betales med mobilen. Vis mer

Når du logger deg inn hos Strex finner du også ut hvem som står bak innholdstjenesten eller de firesifrede numrene du har brukt. Du finner også kontaktinformasjon til brukerstedene for hver transaksjon.

- De som logger seg inn ser hva det er, og får detaljer for hver eneste transaksjon. Det kan være hva de har brukt tjenesten til, hva som er brukerstedet og hvordan man får kontakt med brukerstedet, sier Dramstad.

Omlag 98 prosent av samtlige norske mobilabonnementer har tilgang på tjenester fra Strex, via selskapets tre velkjente eiere Telenor, Telia og Ice. Også abonnementer hos for eksempel OneCall, MyCall, Chess, Dipper og Talkmore kan bruke tjenestene.

MUSIKK: Flere strømmetjenester kan betales med SMS.
MUSIKK: Flere strømmetjenester kan betales med SMS. Vis mer

- Nå man håndterer transaksjoner og betalinger fra menigmann, må man ha tillit i markedet. Med så store og seriøse eiere kan det ikke stilles spørsmål ved at dette gjøres opp og håndteres på rett måte. Operatørene er også vant til å håndtere store mengder data, det er en trygghet for brukerne, sier Dramstad.

Dersom ditt mobilabonnement er betalt av arbeidsgiver, så kan du likevel bruke mobilbetaling som alle andre nordmenn. For når du har logget inn på Strex, kan du aktivt sørge for at arbeidsgiver ikke belastes ditt private bruk.

- Man kan velge å opprette en egen Strex-faktura, slik at alle transaksjoner fra oss separeres fra den vanlige mobilfakturaen og ikke når fram til arbeidsgiveren din, sier Strex-sjefen.

BETAL PARKERING: Har du en mobil, så fikser du p-avgiften.
BETAL PARKERING: Har du en mobil, så fikser du p-avgiften. Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media