Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Overraskende mye å spare på å refinansiere kredittkortet

Og det er ikke bare den økonomiske besparelsen som er stor - refinansiering har utrolig mange fordeler som kan gjøre livet enklere. Les videre hvis du har brukt kredittkortet.

Kredittkortgjeld-den dyreste gjelden du kan ha?

Det er ingen hemmelighet at kredittkort har høye renter. Sammenlignet med lån til bolig, bil, studier eller forbrukslån er kredittkortgjeld den dyreste gjelden man har. Likevel er det mange som bruker kredittkortet på fast basis. Hvorfor er det slik?

De fleste kredittkort har en rentefri periode på mellom 15 og 60 dager. Så lenge du betaler tilbake pengene innen fristen, koster det deg altså ingenting å bruke kreditten.

Mange bruker kredittkortet til å finansiere større kjøp, som renoveringer og reparasjoner i hjemmet, innkjøp av møbler eller en ferietur. Da kan det bli vanskelig å betale tilbake gjelden innen den rentefrie perioden, og hvis dette gjelder deg kan det være aktuelt å søke om refinansiering.

Renteeksempel: 15,9% 100.000 o/5 år Kost 40 256,- Tot 140 256,-

image: Overraskende mye å spare på å refinansiere kredittkortet

Refinansiere kredittkortgjeld

Refinansiering innebærer at man forhandler på sitt eksisterende lån for å få bedre renter og vilkår. Dette gjøres ved å ta opp et nytt lån som brukes til å nedbetale den gamle gjelden, og på den måten samle gjelden under et bedre lån med lavere rente.

Refinansiering av gjeld kan gjøres med eller uten sikkerhet. Hvis du har noe å tilby banken i sikkerhet, for eksempel boligen eller bilen, kan du få en lavere rente. Da har banken mulighet til å ta salgspant i sikkerhetsobjektet i tilfelle du skulle la være å betale tilbake lånet.

Har du ikke dette kan du fortsatt refinansiere, men da vil renten være litt høyere. Det er viktig å sammenligne forskjellige tilbud slik at du sikrer deg den laveste renten som er mulig for din situasjon.

Renteeksempel: 15,9% 100.000 o/5 år Kost 40 256,- Tot 140 256,-

image: Overraskende mye å spare på å refinansiere kredittkortet

Mange fordeler

En refinansiering gjennomføres bare hvis det er noe å tjene på det, og derfor er det egentlig bare positivt å refinansiere. Noen av fordelene er:

Spare penger

Dette er kanskje den viktigste grunnen til å refinansiere. Ved å senke renten koster lånet mindre, og du får lavere terminbeløp. Hvis gjelden er høy kan selv en liten justering av renten ha utrolig mye å si.

Bli kvitt gjelden raskere

Det er mulig å refinansiere til et kortsiktig lån slik at du kan bli kvitt gjelden raskere enn planlagt. Dermed vil lånet koste mindre totalt sett. Dette kan selvfølgelig også gjøres ved å overføre ekstra innbetalinger på din eksisterende nedbetalingsplan.

image: Overraskende mye å spare på å refinansiere kredittkortet

Samle lån

Har du flere forskjellige smålån, som kredittkortgjeld og forbrukslån? I så fall kan du samle alle lånene i et refinansieringslån. De fleste utlånere er villige til å gi en lavere rente jo høyere lånebeløpet er, og derfor vil det alltid lønne seg å ha ett stort lån fremfor flere små.

Renteeksempel: 15,9% 100.000 o/5 år Kost 40 256,- Tot 140 256,-

image: Overraskende mye å spare på å refinansiere kredittkortet

Bedre økonomistyring

Har regningene kommet ut av kontroll er det lurt å refinansiere. Ved å samle all gjelden på én faktura får du bedre oversikt over utgiftene, og det blir enklere å ha kontroll på kontantstrømmen.

Sammenligne flere banker med Axo Finans

I samarbeid med låneagenten Axo Finans kan du refinansiere til et mer fordelaktig lån. Axo Finans videresender søknaden din til opptil 19 banker, og sammenligner lån for å finne det aller billigste tilbudet.

Ikke vent med refinansiering av kredittkortgjeld. Med Axo Finans kan du få tilbud om refinansiering på dagen. Tilbudet er helt uforpliktende, og det koster ingenting å bruke sammenligningstjenestene til Axo Finans. Du finner raskt ut om det er noe å spare på å refinansiere - er det ikke det, kan du bare takke nei!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.