ANNONSØRINNHOLD

GJØR DET SELV: Clas Ohlson har alt du trenger til å freshe opp ditt nye hjem.
GJØR DET SELV: Clas Ohlson har alt du trenger til å freshe opp ditt nye hjem.Vis mer

På flyttefot? Slik gjør du det nye stedet fresht før du flytter inn

Male stua eller nytt tapet på soverommet? Det er det lurt å få unna før flyttingen!

Når man skal flytte er det mange ting man må tenke på. Alt som skal pakkes, alt som skal kastes, ting man helt hadde glemt man hadde i boden ...

Men flytteprosessen er også en gyllen mulighet til å friske opp den nye stua, eller gi gamle møbler et løft.

Alt du trenger til pakking

Mange gruer seg til å pakke når man skal flytte, men det trenger slett ikke være et mareritt. Beregn god tid, og pass på at du har nok flyttekasser slik at du får plass til alt du eier. Pakk ned de tingene du ikke bruker først, som for eksempel bøker og pyntegjenstander (men ikke fyll en hel kasse bare med bøker!). Ting som kan knuse eller gå i stykker bør pakkes inn i bobleplast eller bølgepapp slik at de ikke blir ødelagt under selve flyttingen.

Når det gjelder ting som ikke nødvendigvis må stå framme hele tiden, som for eksempel kabler eller annet småtteri, kan en finere oppbevaringsboks være en god idé. Da kan du slå to fluer i én smekk: Du får ryddet opp i sakene dine, OG du har et ferdig organisert system innen du flytter inn i ditt nye hjem. Kjekt!

LEKKERT OG RYDDIG: Få orden i sakene med kurver og oppbevaringsbokser.
LEKKERT OG RYDDIG: Få orden i sakene med kurver og oppbevaringsbokser. Vis mer

Slitne møbler blir som nye

Når man flytter, er det fristende å kaste gamle møbler og kjøpe nye, særlig hvis møblene du har hatt i alle år ikke ser så fine ut lenger. Men du trenger ikke nødvendigvis kjøpe nytt – et par strøk interiørmaling gjør underverker for gamle og slitne møbler. Husk bare å grunne møblene skikkelig først.

Har du ikke pensler fra før, finnes det penselsett med litt forskjellige størrelser som passer ekstra bra til vannbasert maling. Da har du pensler som passer både for større flater, samt mindre kriker og kroker.

I tillegg kan det være lurt å ha dekkpapir som beskytter gulvet mens du maler.

Gjør ditt nye krypinn til ditt eget

FARVEL TIL KJEDELIGE VEGGER: Clas Ohlson har et bredt utvalg tapeter og veggmaling.
FARVEL TIL KJEDELIGE VEGGER: Clas Ohlson har et bredt utvalg tapeter og veggmaling. Vis mer

Kanskje du alltid har hatt lyst på en sprek kontrastvegg på soverommet, eller kunne den nye stua sett enda bedre ut i en annen farge?

Husk at det er lettere å male vegger og legge ny tapet før rommet er fullt av møbler og annet stæsj. Og ja, klart du får det til selv!

En drøy, vannbasert akrylmaling egner seg godt til å male vegger og tak. Malingen har god dekkevne, som betyr at du ikke trenger så mange strøk. I tillegg finnes den i et bredt utvalg forskjellige farger, slik at du kan male veggene dine i akkurat den fargen du ønsker.

Flatene som skal males bør rengjøres først, så ikke glem ordentlig rengjøringsmiddel som fjerner all slags smuss. Denne kan også brukes til å rengjøre pensler og ruller. Maskeringsteip er også et must, slik at du ikke ender opp med malingsflekker på lister og dørkarmer.

ALT DU TRENGER: Clas Ohlson har alt du trenger til oppussing av ditt nye hjem.
ALT DU TRENGER: Clas Ohlson har alt du trenger til oppussing av ditt nye hjem. Vis mer

For rommet som fortjener det lille ekstra, kan et nytt tapet være en idé. Har rommet allerede tapet, fjerner du det enkelt med tapetfjerner. Middelet blandes med vann og påføres deretter på tapetet. Etter 10-15 minutter kan det gamle tapetet dras rett av. Og er veggen ujevn, er det bare å bruke en renoveringsduk som dekker mindre ujevnheter og gir et slett underlag for det nye tapetet.

Hvis du trenger noe annet til oppussingen, finner du faktisk alt du trenger for å gjøre det nye drømmerommet til virkelighet hos Clas Ohlson.

Lykke til!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.