Annonsørinnhold

Pastadronningens favoritt

Matbloggeren Fru Timian sin rett er rask, enkel og supergod.

PASTAELSKER: Matbloggeren Fru Timian kan sin pasta. 
PASTAELSKER: Matbloggeren Fru Timian kan sin pasta.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den populære matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, som driver bloggen Fru Timian, er en selvutnevnt pastaelsker. Hun forteller at pasta hører like mye hjemme i hennes middagsretter som poteter og ris.

- Vi spiser masse pasta hjemme hos oss. Ungene driver en del med idrett og har godt av å få i seg litt karbohydrater, og selv er jeg veldig glad i alle former for pasta, sier hun.

Nå har matbloggeren fått øynene opp for Fersk GrønnsaksPasta, som er en nylansert produktserie. Dette er fersk båndpasta med hele 40 prosent grønnsaker som er bakt inn i deigen - noe som gjør det sunnere enn vanlig pasta.

- Det smaker veldig likt vanlig fersk båndpasta slik man kjenner det, men med en litt annerledes konsistens. Det er ikke slik at pastaen bare smaker grønnsaker, men det er litt nyanseforskjeller i smaken til de ulike variantene, forklarer hun.

NAM: Fru Timian serverer grønnsakspasta med kylling og ostesaus. Foto: Fru Timian
NAM: Fru Timian serverer grønnsakspasta med kylling og ostesaus. Foto: Fru Timian Vis mer

Gode smaker og litt sunnere

Fersk grønnsakspasta kommer i fire ulike smaker; en med gulrot, en med blomkål, en med brokkoli og erter og med rotgrønnsaker. Her kan du altså prøve deg frem til du finner din favoritt, og du får mulighet til å variere pastamiddagene.

- Smaken av grønnsakspastaen kommer virkelig til sin rett når det serveres med andre gode ingredienser. Jeg har brukt både kjøtt, fisk, kylling, grønnsaker og gode sauser, forteller hun.

I tillegg er pastaen svært rask å tilberede, den krever nemlig ikke like lang koketid som vanlig pasta. Ett minutt i fosskokende vann er alt som skal til før pastaen er spiseklar.

- Ikke bare er dette veldig lett å like, men jeg synes også dette er en fin måte å få i seg litt ekstra grønnsaker på i hverdagen, anbefaler bloggeren. Her deler hun en enkel oppskrift hvor grønnsakspastaen får selskap av kylling og ostesaus.

Grønnsakspasta med stekt kyllingfilet og rask ostesaus

Dette trenger du for å lage matbloggerens hverdagsrett.

Kyllingen

Pastadronningens favoritt
 • 500 g kyllingfilet
 • ½ ts flaksalt
 • Nykvernet pepper
 • 1 + 1 ss olivenolje
 • 5 soltørkede tomater
 • 1 rødløk
 • 2 fedd hvitløk

Ostesaus

 • 125 g kremost med urter – helfet
 • 1 dl fløte
 • ½ dl kokevann fra pastaen
 • 2 pk. Fersk GrønnsaksPasta med brokkoli og erter
 • 1 ts salt
 • ½ brokkoli
 • Noen kvister timian til pynt

Slik gjør du:

 1. Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram et steketermometer. Hvis du ikke har en stekepanne som kan settes inn i stekeovnen, kler du også et stekebrett med bakepapir.
 2. Dryss salt og pepper over kyllingfiletene. Varm 1 ss olivenolje i stekepannen og legg i kyllingfiletene med skinnsiden ned. Stek i 3–4 minutter til skinnet blir gyllent og sprøtt. Kan stekepannen din inn i stekeovnen, vender du filetene, stikker et steketermometer midt inni den tykkeste biten på én av filetene, og setter hele pannen midt inn i stekeovnen. Du kan også legge filetene, med skinnsiden opp, på stekebrettet. Bruk termometer da også. Stek kyllingfiletene til de har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Ta ut kjøttet og skjær det i skiver.
 3. Ha de tørre, soltørkede tomatene i en bolle og hell over nok kokende vann til at det dekker. La det ligge slik i 3–4 minutter. Hell av vannet og skjær tomatene i strimler. Skrell rødløken og hvitløkfeddene. Rødløken skjærer du i tynne skiver og hvitløken finhakker du. Ha alt dette i en stekepanne sammen med resten av olivenoljen, litt salt og pepper, og la det surre på forholdsvis svak varme i 6–7 minutter.
 4. Ha kremosten og fløten i en kasserolle og kok opp. Rør til klumpene er borte. Når pastaen er ferdigkokt, sper du med litt av kokevannet derfra.
 5. Del opp brokkolien i små buketter. Kok opp rikelig med vann i en kjele og ha i salt. Ha i brokkolibukettene og la dem koke i 1 minutt. La vannet fosskoke, og ha i pastaen. La vannet komme fort opp til fosskok igjen. Kok 1 minutt. Hell det over i et dørslag og la vannet renne av. Ta vare på litt av kokevannet og hell det oppi ostesausen. Hvis du vil spare oppvask, kan du røre fløten, osten og litt av kokevannet rett oppi pastakjelen når den er helt over i et dørslag.
 6. Fordel pastaen på tallerkenene og legg kylling og grønnsaker over. Hell sausen over til slutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer