Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

KREDITTKORT: Det er mange gode grunner til å bruke kredittkortet ditt - så lenge du bruker det riktig!
KREDITTKORT: Det er mange gode grunner til å bruke kredittkortet ditt - så lenge du bruker det riktig! Vis mer

KREDITTKORT:

Redd for å ta i bruk kredittkortet? I disse tilfellene kan det faktisk lønne seg!

Det kan nemlig være mye penger å spare dersom man benytter kortene riktig.Vi har vel nesten alle vært borte i en pågående selger som prøver å prakke på oss et kredittkort fullt av fordeler når vi er i farta. Å være skeptisk til disse er nok ofte lurt. Det er i alle fall smart å lese seg opp før man begynner å ta i bruk kortet, slik at man faktisk får de fordelene man ønsker og unngår uhyggelige overraskelser.

Så lenge man betaler tilbake i tide og er klar over alle gebyrer, renter, fordeler og ulemper ved kredittkortene, er de nødvendigvis ikke så skumle som man ofte tror. Snarere tvert imot - det kan nemlig være mye penger å spare dersom du benytter kortene riktig!

Slik sparer du penger med kredittkortet ditt

Om man ser litt gjennom ulike kreditt- og medlemskort finner man ofte cashback-avtaler og rabatter på flere produkter og tjenester i utvalgte butikker. Det kan derfor være svært gunstig å ta i bruk et kredittkort som støtter akkurat de produktene og tjenestene du bruker mest i ditt daglige liv og som du skal bruke store summer på i en gitt periode.

Bensin, dagligvare, hotell, flyreise, restaurantmåltider, leiebil, oppussing, strøm, forsikring, sko og klær er typiske ting man kan spare penger på gjennom et kredittkort.

Kredittkort og fordeler

Er du usikker på hvilket kort du skal velge? Vi har gått gjennom fordeler med en rekke kredittkort, og kanskje kan noen av disse gi deg gunstige rabatter på noe du faktisk handler ofte eller noe du trenger å kjøpe i nærmeste fremtid?

Santander Red: gir både rabatter og cashback i over 200 nettbutikker. Det er mulig å spare helt opptil 20% i utvalgte nettbutikker når man handler med dette kortet, som senere utbetales som cashback. Santander Red har rabattfordeler i populære nettbutikker som: Zalando, CDON, Hotels,com, Nelly og Apple Store. I tillegg kan man spare opptil 30% på over 100 restauranter og 10% på hoteller. Kredittkortet har opptil 50 rentefrie dager.

Renteeksempel: eff.rente 17,12%, kr. 15.000 o/12 mnd, totalt kr. 16.323.39.

Santander Flexi Visa: gir deg mulighet til å velge en kategori du vil ha bonus i hver måned. Du kan velge blant kategorier som: klær og sko, sportsutstyr, bensin, flyreise og elektronikk. Velger man å få rabatt på bensin kan man selv velge hvor man skal fylle og få 4% rabatt. I tillegg får man rabatter på restauranter, hundrevis av butikker, hoteller, velvære, aktiviteter, kulturopplevelser og mye mer. Santander Flexi Visa har også kickback som gir penger tilbake i over 200 populære nettbutikker som: CDON.com, Zalando, Hotels.com, Tretti, Nelly, Bokkilden, Lensway, Vero Moda, Ellos, La Redoute, Lekmer, Adlibris, Boozt, Apollo og Cubus. Kredittkortet har opptil 50 rentefrie dager.

Renteeksempel: eff.rente 24,6%, 35.000 o/12 mnd, totalt 39.349.

VELG RIKITG: Det er ikke alle kredittkort som er ment for deg. Nøkkelen ligger i å velge riktig kort. 
VELG RIKITG: Det er ikke alle kredittkort som er ment for deg. Nøkkelen ligger i å velge riktig kort.  Vis mer

365Direkte MasterCard: gir 85 øre i rabatt per liter drivstoff fylt hos Esso og 2 % på alle andre bensinstasjoner i hele verden. I tillegg får man rabatt på leiebil, reiseforsikring og strøm. Gjennom bruk av dette kortet får du tilgang til fordelsprogrammet Danske Bank Reward, som inneholder rabatter i flere nettbutikker innen ulike kategorier, fysiske butikker og på reise, restauranter og leiebil. Kredittkortet har opptil 45 rentefrie dager.

Renteeksempel: eff.rente 25,21%, kr. 15.000 o/12 mnd, totalt kr. 16.907.

Komplett Bank: gir bonus på alle betalinger du foretar deg inntil 100 000 kroner. Du får en bonus på 1% på alle varekjøp, 2% på kjøp over internett og 3% i nettbutikkene Komplett.no og Blush.no. I tillegg får du ID-tyveriforsikring, reise- og avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring og betalingsforsikring. Bonusen du opptjener kan tas ut når som helst. Kredittkortet har opptil 50 rentefrie dager.

Renteeksempel: eff.rente 24,20%, kr. 15.000kr o/12mnd. Totalt kr. 16.837.

Ikano Visa: har både månedsrabatter og faste rabatter. Kortet gir deg fast rabatt på drivstoff,

dagligvarer og leiebil. Månedsrabattene gir deg rabatt innen en ny bransje hver måned, alt fra bil og tilbehør til reise og interiør. Ikano Visa har i tillegg en fordelsportal hvor du kan spare penger på spisesteder, nettbutikker, ferie, bredbånd og telefoni. I tillegg til gode rabatter har kortet reise- og avbestillingsforsikring, tankefeil-forsikring og mulighet for å utsette betalingen i inntil 9 måneder. Kredittkortet har opptil 50 rentefrie dager.

Renteeksempel: eff.rente 21,92%, kr. 15.000 o/12 mnd, totalt kr. 16.673.

Ya Bank: foruten gratis reise- og avbestillingsforsikring ved kjøp av 50% av reisetransporten har Ya Bank ulike rabatter i kategoriene: dagligvare, sport og fritid, elektronikk, restaurant, blomster og kino. Kategorien du ønsker rabatt i bestemmes på forhånd, så med dette kortet kan du velge å få rabatt i den kategorien du handler mest. Rabatten kan for eksempel være 3% på alle dagligvarekjøp over en periode. Alle rabatter kan benyttes sammen med tjenester som kickback.no, Trumf og Æ fra Rema 1000. Kredittkortet har opptil 50 rentefrie dager.

Renteeksempel: eff.rente 22,9%, kr. 15.000 o/12 mnd, totalt kr. 16.744.

Shell MasterCard: fungerer som et bonus- og kredittkort i ett. I tillegg til gratis tankefeil-forsikring gir kortet 40 øre i rabatt per liter drivstoff i Trumf-bonus hos Shell, 10% rabatt på leiebil hos rentalcars.com og 1% i Trumf-bonus på alle kjøp som gjøres med kortet. Trumf-bonusen kan du ta ut som kontanter på Trumf.no. Kredittkortet har opptil 50 rentefrie dager.

Renteeksempel: eff.rente 26,39%, kr. 15.000 o/12 mnd. Totalt kr. 16.990.

SPARE PENGER: Å velge et riktig kredittkort kan hjelpe deg å spare masse penger på varer du faktisk trenger. 
SPARE PENGER: Å velge et riktig kredittkort kan hjelpe deg å spare masse penger på varer du faktisk trenger.  Vis mer

Reiser du mye, er på utkikk etter bolig eller er glad i utelivet?

Da kan det være verdt å sjekke ut fordelene med disse kredittkortene.

Gebyrfri Visa Santander: er kortet for deg som reiser mye. Kredittkortet er 100% gebyrfritt både hjemme og i utlandet og gir deg gratis reiseforsikring og egenandelsdekning ved leie av bil om leiebilavtalen betales med kortet. Da kan du trygt takke nei til utleiers tilleggsforsikringer og bruke pengene du sparer på noe gøy i ferien. Kredittkortet gir også cashback hos en rekke nettbutikker i fordelsportalen til Santander. Man får blant annet rabatter på Hotels.com, Comfort hotels, Expedia, Apollo, Easycar.com og mange flere nettbutikker innen reise og andre kategorier. Kredittkortet har opptil 50 rentefrie dager.

Renteeksempel: eff.rente 23,41%, kr. 15.000 o/12 mnd, totalt kr. 16.780.

VIP Credit Card: Er et kredittkort som gir mange fordeler for den som liker shopping, skjønnhet og livsstil. Kortet er gratis å bruke, gir gratis reiseforsikring, avbestillingsforsikring og gjeldsulykkesforsikring. Ved bruk av kortet får man fri inngang på utesteder, rabatter på restauranter, reiser, hotell, spa, leiebil, limousine, skjønnhet, mote, legebesøk og flere kategorier. VIP Credit Card har også månedskampanjer hvor man selv velger hvilken kategori man ønsker rabatt i, velg blant: dagligvare, nettbutikker, reise, restaurant, sportsbutikk, elektronikk og flere. Rabattene kan kombineres med og kommer i tillegg til fordelsprogrammene i dagligvarebutikkene og andre rabatter. Kredittkortet har opptil 50 rentefrie dager.

Renteeksempel: eff.rente 22,90%, kr. 15.000 o/12 mnd. Totalt kr. 16.744.

Boligbyggelags medlemskort: er et kreditt- og medlemskort i boligbyggelag tilknyttet Boligbyggelagenes medlemsfordeler. Fordelsprogrammet gir bonus hos blant annet: Tilbords, Flügger, Intersport, Dekk1 og Modena. Medlemmer som betaler med kredittkortet får også ekstra bonus hos disse samt i en rekke nettbutikker som blant annet: Hotels.com, Boozt.com, Expedia, Room21 og CDON. Bonusen du opptjener kan du enkelt overføre tilbake til din egen bankkonto. Inkludert i kredittkortet er også reise- og avbestillingsforsikring, samt en god uhellsforsikring. Kredittkortet har opptil 45 rentefrie dager.

Renteeksempel: eff.rente 25,37%, kr. 15.000 o/12 mnd. Totalt kr. 16.466.

Manchester United Visa- santander: er kortet for Manchester United fansen, enkelt og greit. Her får man 10% rabatt på medlemskap i supporterklubben, mulighet til å kjøpe standard hjemmekampbilletter på Old Trafford, tilbud og rabatter på Old Trafford, gratis reiseforsikring og kickback i fordelsprogrammet til Santander som innebærer rabatter i over 200 populære nettbutikker. Kredittkortet har opptil 50 rentefrie dager.

Renteeksempel: eff.rente 24,6%, kr. 35.000 o/12 mnd. Totalt kr. 39.349.

Se alltid på renter, avgifter og gebyrer før du bestiller kredittkort

Selv om alle disse kortene har gode fordeler på hver sine områder er det viktig å lese seg godt opp på hvordan renter og tilbakebetaling fungerer hos de ulike kortutsenderne. Noen kredittkort har årsavgifter og administrasjonsgebyrer i tillegg til renter, og disse kan være ganske høye. Rabatter er ikke lengre fordeler hvor man sparer penger dersom man ikke har tatt med alle renter, avgifter og gebyrer som kan komme i tillegg inn i det totale regnestykket.

Er du glad i tilbud og rabatter kan du alltids også se etter rabattkuponger på Dagbladet og KK sine sider for tilbud, salg og rabattkoder. Du kan spare mye ved å handle på nettet.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media