Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Refinansiere gjeld

Lurer du på hvordan man refinansierer gjeld? Det er lettere enn du tror. I samarbeid med finansagenten Axo Finans får du svar på alt du lurer på: Hva refinansiering innebærer, hvordan du søker om refinansiering og hva som skjer etter at du har søkt.

Det er ikke vanskelig å refinansiere gjeld. Reduser lånekostnadene dine og få bedre oversikt over økonomien i dag.
Det er ikke vanskelig å refinansiere gjeld. Reduser lånekostnadene dine og få bedre oversikt over økonomien i dag. Vis mer

Hva betyr refinansiering?

Refinansiering innebærer at man tar opp et nytt lån, for å betale ut et gammelt lån. Målet med refinansieringen er å oppnå bedre betingelser på lånet, slik at man kan redusere de månedlige kostnadene. Dette kan for eksempel gjøres ved å få en lavere rente, færre gebyrer eller en gunstigere nedbetalingstid.

Å refinansiere gjeld innebærer at du tar opp et nytt lån, som brukes til å betale ned all eksisterende gjeld i sin helhet. I praksis betyr det at man erstatter gammel gjeld med ny gjeld.

Samle lån

Sitter du på flere dyre smålån og usikret gjeld, vil det å refinansiere gjeld være spesielt gunstig. Her snakker vi typisk om forbruksgjeld som lån uten sikkerhet, kredittkort eller andre smålån.

Har du flere forbrukslån, har du også mange nedbetalingsplaner å holde styr på. Det kan fort hope seg opp med fakturaer og forsinkelsesgebyrer. Ved å samle alle lånene i et større refinansieringslån, er det mye enklere å opprettholde kontroll på økonomien.

Derfor bør du refinansiere gjeld

I de aller fleste tilfeller sparer du mye penger i måneden på å refinansiere gjeld. Ved å refinansiere kan du redusere utgiftene knyttet til lånet, slik at du enten sparer penger eller bli kvitt gjelden raskere - som oftest en god kombinasjon. I tillegg får du bedre oversikt over økonomien - spesielt hvis du har flere smålån å forholde deg til.

Dersom du allerede har lån uten sikkerhet eller tilsvarende forbruksgjeld, er det en god idé å refinansiere. Du kan enten refinansiere gjelden i et nytt lån uten sikkerhet, eller refinansiere med sikkerhet i fast eiendom.

Kan jeg tape på å refinansiere?

Refinansiering av gjeld gjennomføres bare hvis man oppnår bedre betingelser enn hva man har på sitt nåværende lån. Du har derfor ingenting å tape på å refinansiere gjeld - får du ikke et tilbud som er bedre enn ditt eksisterende lån, er det bare å takke nei.

Derimot er noen tilbud bedre enn andre. Derfor er det viktig å sammenligne ulike tilbud på refinansieringslån før man takker ja til noe. Dette kan du få profesjonell hjelp til av en finansagent som Axo Finans.

Axo Finans

Axo Finans sammenligner ulike tilbud på lån og refinansiering på vegne av kunden, med mål om å finne det aller beste tilbudet på markedet. Dette er mulig ved å videreformidle den samme lånesøknaden til flere banker og långivere.

Bankene vet at de konkurrerer med hverandre om å få den samme kunden, og strekker seg derfor ekstra langt for å tilby et godt lån. Som følge av dette får man gjerne bedre tilbud via en finansagent, enn hva man oppnår på egenhånd.

Hvordan refinansierer man gjeld via Axo Finans?

Det er ikke vanskelig å søke om refinansiering. Slik gjør du det:

  • Har du flere forbrukslån? Få en oversikt over hvor mye du skylder, slik at du vet hvor stort refinansieringslån du skal søke om.
  • Fyll den totale summen inn i den elektroniske søknaden på axofinans.no, og huk av for “refinansiering”.
  • Velg ønsket nedbetalingstid og fyll ut resten av søknaden.

Du trenger bare å fylle ut én søknad - Axo Finans tar seg av resten:

  • Den samme søknaden videresendes til 20 banker.
  • Axo Finans sammenligner tilbudene som kommer i retur, og ser spesielt på rentenivå, gebyrer, nedbetalingstid, lånesum og andre forhold som kan påvirke kostnaden.
  • Axo Finans presenterer det beste tilbudet for deg.

Etter at du har fått presentert et tilbud, er det opp til deg om du ønsker å takke ja eller nei. Å søke refinansiering av gjeld via Axo Finans er uforpliktende og kostnadsfritt - Axo Finans får betalt fra bankene og långiverne som de samarbeider med.

Dette skjer hvis du takker ja

Dersom du takker ja til tilbudet om refinansieringslån, er det banken eller långiveren som tar seg av jobben med å løse ut dine gamle lån. Alt du trenger å gjøre er å skrive under på lånepapirene, så tar banken seg av resten. Dermed er det bare å vente på din nye faktura i posten.

Dette skjer hvis du takker nei

Hvis du ikke er fornøyd med tilbudet, takker du ganske enkelt nei. Du kan sende inn en ny søknad ved en senere anledning dersom livssituasjonen din forandrer seg. Har du for eksempel mulighet til å søke refinansiering sammen med en medlåntaker, vil dere normalt sett få tilbud om et bedre lån.

Søk refinansiering av gjeld gjennom Axo Finans - og få tilbud om et av markedets beste lån!

Gjennom Axo Finans kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet i bolig. Nedbetalingstiden er fleksibel, fra 1 til 15 år. Lånerenten er individuell og presenteres sammen med lånetilbudet. Nominell rente fra 7,90% til 19,90%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, totalt: 140256.

Vi sammenligner disse bankene for deg