Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Derfor bør du refinansiere lån

Refinansiere lån

Å refinansiere lån kan gi deg fordeler som bedre økonomisk oversikt og lavere totale kostnader.

Check Det er helt uforpliktende
Check Det koster deg ingenting
Check Du får det beste tilbudet

Få tilbud på lån

1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet
1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

2 053 kr

7,9% nom.
9,31% eff.
kr 24 122 kost.
kr 124 122 tot.
Middels rente

2 301 kr

12,9% nom.
14,83% eff.
kr 38 962 kost.
kr 138 962 tot.
Høy rente

2 674 kr

19,9% nom.
9% eff.
kr 61 380 kost.
kr 161 380 tot.

Bankene vil vanligvis innvilge lån med opptil 5 års nedbetalingstid, og opptil 15 år dersom du refinansierer.

Med et refinansieringslån kan du ta kontroll over økonomien din igjen, og få all gjeld samlet på kun én faktura. Høres dette ut som noe for deg? Les videre for å lære mer om hvordan refinansiering kan være lønnsomt for deg.

Å refinansiere lån kan gi deg fordeler som bedre økonomisk oversikt og lavere totale kostnader. Les mer for å lære mer!
Å refinansiere lån kan gi deg fordeler som bedre økonomisk oversikt og lavere totale kostnader. Les mer for å lære mer! Vis mer

Hva er refinansiering?

Refinansiering betyr at du tar opp et nytt lån for å betale ut eksisterende lån, kredittlån og gjeld. Dette gir mange økonomiske fordeler som lavere rente og færre gebyrer, og kan motivere deg til å betale ut gjelden din raskere.

Når du refinansierer, samler du all gjeld under ett lån. Dette gir deg lavere månedskostnader, færre gebyrer, lavere rente og en bedre nedbetalingsplan.

Du kan søke om et refinansieringslån med eller uten sikkerhet hos de fleste banker og långivere, eller du kan bake gjelden inn i boliglånet.

Les mer: Refinansiering

Hvorfor refinansiere lån?

Et refinansieringslån er et lån som brukes til å samle all gjeld under ett lån. Dette gir deg fordeler som bedre rentebetingelser, en kortere nedbetalingsplan og lavere totale kostnader.

Refinansiering kan gi deg den motivasjonen du behøver for å bli gjeldfri tidligere enn forventet, samt gi deg bedre kontroll over økonomien.

Ved å samle gjelden blir du kvitt unødvendige gebyrer og høye renter. Du vil kun ha et lån og én faktura å forholde deg til, noe som også vil gi deg en bedre økonomisk oversikt.

Få kontroll på økonomien

Du kan spare mye på å refinansiere dyr gjeld.
Du kan spare mye på å refinansiere dyr gjeld. Vis mer

Å refinansiere lån og kreditter kan gi mange økonomiske fordeler, og blant dem er bedre kontroll over eget budsjett. Mange sliter med å følge et budsjett fordi de gjerne har for mange ulike regninger og utgiftsposter å forholde seg til.

Ved å samle alle dine lån, får du kun en faktura i måneden å tenke på. Det betyr at hvis du tidligere hadde en handlekonto, et kredittkort og et forbrukslån å betale på, vil du med et refinansieringslån kun ha dette lånet å tenke på.

I tillegg kommer refinansieringslånet med en nedbetalingstid på maks fem år (med noen unntak). Dette innebærer at du potensielt sett kan være gjeldfri innen da, samt ha spart tusenlapper.

Å refinansiere lån gir deg mange fordeler

Refinansiering av gjeld gir deg ikke bare bedre oversikt over økonomien, men du kan også spare penger.

Når du søker om refinansiering, vil du få tilbud om en lavere nominell rente enn ved smålån og kredittlån. Dette skyldes blant annet at det er banken eller långiveren selv som betaler ut gjelden og bestemmer lånerenten. Dette gir både deg og banken bedre kontroll.

I tillegg vil du oppleve fordeler som:

  • Lavere effektiv rente og bedre rentebetingelser
  • Færre gebyrer
  • Betalingsmotivasjon
  • En oversiktlig nedbetalingsplan
  • All gjeld samlet på én faktura

Sammenlign lånetilbud

Ønsker du å refinansiere lån for å spare mest mulig, kan det være smart å sammenligne lånetilbud fra flere banker og långivere. Det finnes flere trygge og seriøse tjenester som hjelper deg med nettopp dette.

Søker du refinansieringslån via en finansagent, vil de videreformidle din lånesøknad til alle sine samarbeidspartnere. De vil deretter presentere det beste lånetilbudet for deg.

Disse tjenestene er helt kostnadsfrie og uforpliktende å benytte seg av. I tillegg vil du alltid få betenkningstid, noe som betyr at det beste tilbudet står åpent en kort stund etter du har mottatt det.

Vi sammenligner disse bankene for deg