Annonsørinnhold

Renten stiger. Nå bør du refinansiere!

Det er sommer og sol, men det henger mørke økonomiske skyer over verdensøkonomien. Renten stiger, det samme gjør prisen på dagligvarer, bensin og strøm. Inflasjonen er høyere enn på mange, mange år. Men har du et minutt til overs, kan du kanskje spare 50 000 kr.

Renten stiger. Nå bør du refinansiere!

Gjennom to år har det nærmest vært umulig å dra på ferie, takket være corona. Derfor vibrerer det litt ekstra i reisefoten til mange solhungrige nordmenn, men sommeren blir tøffere enn forventet, sier Dag Roe, daglig leder i Scoopr.

Han presiserer at man bør tenke seg om, om man fortsatt betaler ned på ferielånet fra sommerferien 2021. Da bør man finne rimeligere alternativer, eller også sjekke om man kan spare litt på å refinansiere lånet, sier han.

Renten stiger. Nå bør du refinansiere!

Roe er daglig leder i Scoopr som står bak en automatisk tjeneste som ved hjelp av BankID sjekker om du har god eller dårlig rente på dine kredittkort og forbrukslån.

- I gjennomsnitt spare en kunde rundt 50 000 kr på å refinansiere usikret gjeld gjennom vår tjeneste. Jeg tror enda flere hadde prøvd tjenesten hvis de var klar over det, sier Dag Roe, i Scoopr, og forteller at at flere tusen har prøvd tjenesten deres siden renteøkningen 23. juni.

Sjekk selv; kan du få en bedre rente ved å refinansiere?

Gir lavere rente med automatisk rentesjekk

Automatisk rentesjekk, innhenting av data, enklere søknader og 19 banker gir kundene til Scoopr langt lavere rente enn de har fra før.

- Vi er en fasilitator eller guide i jungelen av muligheter, sier Roe og forteller at de har en kundetilfredshet på hele 92%.

Og strategien ser ut til å fungere bra. 150 000 kunder har allerede prøvd tjenesten og tilbakemeldingene er svært gode.

- Tjenesten vi har utviklet kan utgjøre en stor forskjell i hverdagsøkonomien til folk. Vi ser at 75% av de som får innvilget lån, får tilbud om lavere rente enn de har i dag og mange sparer flere tusen i måneden. Det betyr mye for økonomien avslutter en engasjert Roe.

Har du betalingsanmerkning, kan det fortsatt være penger å spare

I følge tall fra E24 (2020) har 250.000 nordmenn betalingsanmerkning. Lindorff bekrefter dette tallet og forteller at det øker.

Til tross for en anmerkning er det fullt mulig å refinansiere hvis du eier bolig. Du kan få et nytt boliglån, hvor utestående forbruksgjeld og ubetalte krav blir lagt inn i det nye lånet. Da kan anmerkningene slettes med en gang, og økonomien din blir friskmeldt.

Renten stiger. Nå bør du refinansiere!

Sjekk om du kan refinansiere med bolig

En betalingsanmerkning er et varsel om at man har en faktura som har forfalt og ikke er betalt, til tross for at det er satt i gang initiativ for å få inn pengene.

- Et inkassovarsel er mao. ikke en betalingsanmerkning, da du fortsatt har mulighet til å rydde opp, sier Roe, og presiserer at anmerkningen slettes etter fire år eller så fort pengene er innbetalt i sin helhet.

Renteeksempel for usikret gjeld

Hver bank har sin prismodell. Prisene varierer mellom bankene og fra kunde til kunde. Priseksempel 240.000 over 5 år. Effektiv rente 10,51%. kostnad 66.199,- Total kostnad 306.199

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer