ANNONSØRINNHOLD

SLIPPER Å ØKE SKRIFTSTØRRELSEN: Digitale medier bruker ofte små skriftstørrelser. Med de nye multifokale linsene får Roald med seg alt fra internasjonale nyheter til lokalt agurknytt uten å måtte justere fonten.
SLIPPER Å ØKE SKRIFTSTØRRELSEN: Digitale medier bruker ofte små skriftstørrelser. Med de nye multifokale linsene får Roald med seg alt fra internasjonale nyheter til lokalt agurknytt uten å måtte justere fonten.Vis mer

Roald kvittet seg med lesebrillene og nyter hvert sekund

Multifokale linser – som skapt for aktive, «voksne» gutter.

- Jeg har brukt kontaktlinser i nesten 40 år, forteller Roald med et skeivt smil.

- Og takket være de nye multifokale linsene har jeg tenkt å gjøre det i 40 år til. Minst.

Perfekt oppfinnelse

Roald fikk sitt første linsepar i starten av 20-årene, og opplevde det som en skikkelig gave.

- Jeg begynte med briller i midten av tenårene. Var ikke veldig nærsynt i begynnelsen, men så dårlig på kino og foran TV-en. Da jeg fikk mitt første linsepar var myke kontaktlinser nettopp kommet.

- For en aktiv fyr var dette en perfekt oppfinnelse, det var fantastisk å slippe briller når jeg drev med sport. Jeg spilte fotball, løp, gikk på ski – og alle idrettene jeg elsket ble enda mer moro med linser.

Les mer om Biotrue® ONEday fra Bausch&Lomb her

15 år uten briller

Roalds bruk av linser økte i takt med utviklingen av nye typer, og i de siste 15 årene har brillene stort sett ligget på hylla.

- I starten var det jo litt styr med linser, men etter hvert som de nye utgavene kom på markedet ble det mindre bruk av rensevæsker, saltvann og slikt. Nå bruker jeg multifokale linser og opplever ingen problemer i det hele tatt.

- Før i verden var briller det eneste alternativet du hadde hvis synet måtte korrigeres. I dag har briller blitt et uttrykk for personlighet og egen stil – og min stil fungerer stort sett best uten briller – særlig når jeg er aktiv.

Slappe øye-muskler

I likhet med svært mange andre, opplevde Roald at alderslangsyntheten kom snikende, og den var umulig å beseire på egenhånd.

- Jeg merket det faktisk aller mest om morgenen, forteller han.

- Det var som om øye-musklene hadde blitt slappe i løpet av natten, bokstavene i avisen ble plagsomt små. Jeg skjønte jo hvilken vei det bar, og skaffet meg et par lesebriller. De ble jeg aldri helt godvenner med. Jeg som var vant til linser, synes rett og slett det var litt styrete med lesebrillene i tillegg til linsene når jeg skulle lese liten skrift og sånn.

Nyter hvert sekund

Løsningen på Roalds nyervervede synsplager het multifokale kontaktlinser, og han er åpenbart ikke i stand til å snakke om dem uten å bli ivrig.

- Jeg har brukt dem i 4-5 år, og nyter hvert sekund. Med disse linsene er overgangen mellom avstandene helt sømløse, alt er klart – både på avstand og ikke minst ting på nært hold, som SMS-er og små prislapper.

- Jeg fatter ikke hvordan de får det til, det fungerer rett og slett utrolig bra.

Les mer om Biotrue® ONEday fra Bausch&Lomb her

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.