Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

FØR OG ETTER: Denne garasjen var en anelse rotete, men med et par enkle grep ble det fint og ryddig.
FØR OG ETTER: Denne garasjen var en anelse rotete, men med et par enkle grep ble det fint og ryddig. Vis mer

Rot i garasjen? Fortvil ikke, her er de smarte løsningene

Med et par enkle grep blir det orden i kaoset.

Bruker du garasjen som lagringsplass? Det er du ikke alene om.

Garasjen kan fint brukes til å lagre større ting du ikke vil ha stående inne, men det er jo fint å få plass til bilen også.

• Vi har hjemlevering med både Porterbuddy og Bring.

Utnytt veggarealet

Det aller første du bør gjøre er å se gjennom alt du har i garasjen med et kritisk blikk. Mye kan helt sikkert kastes, selges eller gis bort.

Etter at du har luket ut alt du ikke trenger, er noe av det viktigste du kan gjøre å utnytte veggplassen i stedet for å sette alt mulig rett på gulvet. Det finnes flere smarte løsninger for å få ting vekk fra gulvet og opp i høyden, så her gjelder det å kartlegge akkurat dine behov.

UTNYTT VEGGPLASSEN: Ski, staver og annet utstyr trenger ikke stå på gulvet.
UTNYTT VEGGPLASSEN: Ski, staver og annet utstyr trenger ikke stå på gulvet. Vis mer

Her får du en kjapp oversikt over hva slags kroker og hengere som passer til hva.

Svingbare holdere: Perfekt for å henge opp for eksempel sykler eller bildekk. Du får faktisk plass til hele tre sykler på disse! Bildekkene kan pakkes inn i en presenning, så slipper du skitt på både deg selv og veggen.

SPAR PLASS: Med svingbare holdere får du hele tre sykler opp fra gulvet.
SPAR PLASS: Med svingbare holdere får du hele tre sykler opp fra gulvet. Vis mer

Redskapskroker: Disse finnes i flere former og fasonger, så her kan du mikse og matche etter hva du behøver. Skal du henge opp hageslangen er en enkel krok perfekt, og kombinerer du flere kroker får du løftet både snowboard, ski og staver opp fra gulvet. Du kan også bruke en universalkrok med dobbel krok – perfekt til å henge opp for eksempel gardintrappen.

TILPASS ETTER BEHOV: Med redskapskroker kan du lagre ski og staver smart.
TILPASS ETTER BEHOV: Med redskapskroker kan du lagre ski og staver smart. Vis mer

Dørhenger: Denne henges over dørbladet og utnytter dørarealet effektivt – perfekt for deg med begrenset plass. Her kan du henge arbeidsklær, sykkelhjelmer eller hva det måtte være.

UTNYTT PLASSEN: En dørhenger gjør at du får maks utbytte av dørarealet.
UTNYTT PLASSEN: En dørhenger gjør at du får maks utbytte av dørarealet. Vis mer

Toolflex-holdere: Disse holderne fungerer til alle typer redskaper med skaft, som river, feiekoster og spader.

SMARTE HOLDERE: Få redskaper med skaft vekk fra gulvet med smarte toolflex-holdere.
SMARTE HOLDERE: Få redskaper med skaft vekk fra gulvet med smarte toolflex-holdere. Vis mer

For å henge opp krokene gjør en skikkelig drill og skarpe skruer jobben enklere. I tillegg kan det være greit å ha målebånd og vaterpass i bakhånd, slik at alt blir hengt opp rett og i riktig avstand.

LETTERE: En skikkelig drill og skarpe skruer gjør jobben mange hakk lettere.
LETTERE: En skikkelig drill og skarpe skruer gjør jobben mange hakk lettere. Vis mer

Life hack: Perfekt parkering hver gang

Dersom du har en mindre garasje eller veldig stor bil, kan det være utfordrende å vite akkurat hvor langt inn du skal kjøre bilen. Heldigvis finnes det en veldig enkel life hack som gjør at du parkerer perfekt hver gang.

TRANGT?: Alt du trenger for perfekt parkering er en øyeskrue, en snor og en liten gjenstand.
TRANGT?: Alt du trenger for perfekt parkering er en øyeskrue, en snor og en liten gjenstand. Vis mer

Det eneste du trenger å gjøre er å parkere bilen akkurat der du vil ha den (få gjerne noen til å hjelpe deg med å vinke slik at du ikke butter borti noe!). Deretter skrur du en øyeskrue inn i taket over frontruta, og måler opp en snor i riktig lengde som du henger en liten gjenstand i.

TRANGT?: Alt du trenger for perfekt parkering er en øyeskrue, en snor og en liten gjenstand.
TRANGT?: Alt du trenger for perfekt parkering er en øyeskrue, en snor og en liten gjenstand. Vis mer

Snoren skal være akkurat så lang at gjenstanden treffer frontruta når du har kjørt langt nok inn i garasjen. Vi hengte et refleksdyr i enden av vår snor, men her kan du egentlig bruke hva som helst – men gjerne noe mykt, slik at du ikke riper frontruta. Og vips! Perfekt parkering, hver gang.

Har du ikke garasje, men fast parkeringsplass utendørs? Da kan du legge en planke eller stokk på bakken, akkurat der bilen skal stå parkert. På den måten butter hjulene borti planken når du parkerer, og du vet at du står perfekt parkert hver gang.

Organiser i høyden

For annet stort og smått som ikke kan henges opp, er hyller tingen. En solid stålreol tåler mye og gjør at du fortsatt får utnyttet plassen i høyden. Men ikke legg alt løst rett på hylla! Da blir det både rotete og uoversiktlig, pluss at tingene risikerer å bli støvete og skitne.

RYDDIG: En solid stålreol passer perfekt til lagring i garasjen. Foto: Siv Runi Gammelsæter / @osloleiligheten
RYDDIG: En solid stålreol passer perfekt til lagring i garasjen. Foto: Siv Runi Gammelsæter / @osloleiligheten Vis mer

Med SmartStore-bokser får du sortert og organisert tingene dine slik at det blir lett å finne fram senere. Sportsutstyr i én boks, verktøy og rengjøringsutstyr i en annen, og malerutstyr i en tredje – sorterer du etter type, har du alltid kontroll på hva som befinner seg hvor.

SORTER ETTER TYPE: Legg ting av samme type i samme boks, så vet du alltid hva som befinner seg hvor. Foto: Siv Runi Gammelsæter / @osloleiligheten
SORTER ETTER TYPE: Legg ting av samme type i samme boks, så vet du alltid hva som befinner seg hvor. Foto: Siv Runi Gammelsæter / @osloleiligheten Vis mer

Ting du bruker ofte bør være lettere tilgjengelig – det du ikke bruker så ofte kan stables nederst i boksene og bakerst i hylla. Husk at det lønner seg å legge tyngre ting nederst og lettere ting øverst.

For små ting som skruer, spiker, smådeler og mindre verktøy, er et praktisk og stabilt kabinett med plukkbakker en smart løsning. Det gir deg god oversikt på småsaker som vanligvis har en tendens til å flyte rundt..

SMÅSAKER: Et kabinett med småskuffer gir deg god oversikt på små duppeditter. Foto: Siv Runi Gammelsæter / @osloleiligheten
SMÅSAKER: Et kabinett med småskuffer gir deg god oversikt på små duppeditter. Foto: Siv Runi Gammelsæter / @osloleiligheten Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson