Annonsørinnhold

FÅ PLASS TIL BILEN: Ryddeekspert Synnøve Skarbø hjelper deg med å få orden i garasjen.Vis mer Vis mer

Ryddeekspert Synnøve Skarbø: Slik får du orden i garasjen og boden

Høsten er tid for å få system i tingene dine, og Synnøve viser deg hvordan.

Du kjenner deg sikkert igjen: Ting du ikke vet hvor du skal ha blir dytta inn i boden eller garasjen, og plutselig er det så fullt der inne at du verken vet hva som er der eller hvor den ene tingen du trenger er.

Heldigvis har ryddeekspert Synnøve Skarbø løsningen på problemet. Hun viser deg hvordan du bør organisere tingene dine, og hva du bør passe ekstra godt på i ryddeprosessen.

Slik får du orden i garasjen

Garasjen er et typisk sted der mange ymse gjenstander ender opp, og fort blir det til at man ikke får plass til den ene tingen som faktisk bør være der inne – nemlig bilen. Ifølge Synnøve bør det første steget være å tømme hele garasjen fullstendig, sortere alt, og gå gjennom det hele med et kritisk blikk. Sannsynligvis trenger ikke alle tingene å ligge i garasjen.

«Tenk gjennom: Må virkelig alt dette tilbake i garasjen? Svaret på det er mest sannsynlig nei.» Synnøve Skarbø

Det mest praktiske er ifølge Synnøve å bruke et hyllesystem. Bruk hyller i stål som er velegnet for garasje og bod. Hyllene er robuste og stabile, og tåler 175 kilo per hylleplan. Tenk på hyllene som en butikk – du skal ha full oversikt over alt, og det skal ikke være for trangt mellom tingene. Det du bruker oftest bør stå lettest tilgjengelig, slik at du slipper bane deg vei gjennom masse annet for å få tak i det du trenger.

SOM EN BUTIKK: Et hyllesystem i garasjen gir deg oversikt over tingene dine.
SOM EN BUTIKK: Et hyllesystem i garasjen gir deg oversikt over tingene dine. Vis mer

Synnøve har også et supertips for å få frigjort gulvplass. Heng mest mulig opp på kroker på veggene, som for eksempel sykler og bildekk, og bruk gjerne også plassen under taket dersom du har det, for eksempel til ski og kjelker. Til mindre ting som ski, staver og hageslangen, er redskapskroker perfekt, mens til sykler og bildekk er svingbare holdere et godt valg.

«Ikke stapp garasjen din så full at du ikke får plass til ting som garantert kommer til å dukke opp etter hvert.» Synnøve Skarbø

Hageutstyr kan også med fordel henges opp på veggen. Til utstyr med skaft, som spader, river og feiekoster er toolflex-holdere supersmarte. Disse gjør det enkelt å ta ut det du skal ha når du trenger det.

Få orden på detaljene i garasjen og boden

Synnøve har også flere gode tips til hvordan man kan organisere de mindre tingene som ofte havner i garasjen, boden eller sportsboden.

FÅ ORDEN PÅ SMÅTINGENE: Synnøve har mange gode tips til hvordan du får styr på småtingene i garasjen og boden. Vis mer

For å samle alt av småting på ett sted, som teip, kabler og annet smått, lønner det seg å bruke et smart bokssystem. Men ikke bare kast alt mulig oppi samme boksen – Synnøve anbefaler å legge samme type ting i samme boks, slik at det blir mer oversiktlig.

«Ikke praktiser hummer og kanari-pakking.» Synnøve Skarbø

Bruker du gjennomsiktige bokser er det superenkelt å se hva som ligger i hvilken boks. Hvis ikke, bør boksene merkes slik at du slipper åpne dem for å se hva som ligger oppi hver gang.

IKKE HUMMER OG KANARI: Legg ting av samme type i samme boks, så blir det mer oversiktlig.
IKKE HUMMER OG KANARI: Legg ting av samme type i samme boks, så blir det mer oversiktlig. Vis mer

Spikre, skruer og andre festemidler bør tas ut av boksene sine og legges i et sortimentsskap slik at alt ligger på ett sted. Synnøve anbefaler også å henge verktøyet ditt opp på en verktøytavle – det lager du enkelt selv med en treplate og noen spiker. Verktøytavla kan henges på veggen i garasjen eller boden. Husk bare å henge verktøyet tilbake på plass når du er ferdig med å bruke det, så unngår du at ting blir liggende og slenge.

«Du er ikke nødt til å henge sykkelhjelmene til spott og spe inne i gangen.» Synnøve Skarbø

Sykkelhjelmer trenger heller ikke henge inne i gangen der de tar plass og ser skjemmende ut – heng dem heller i garasjen eller boden.

Til slutt anbefaler Synnøve å notere i en notatbok eller på PC-en hvor du har lagt hva, slik at du slipper å rote rundt for å finne akkurat den tingen du trenger.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson