ANNONSØRINNHOLD

Ryddeekspert Synnøve Skarbø: Slik gjør du flyttingen enklere

Ryddeguru Synnøve Skarbø viser deg hvordan du pakker flyttelasset ditt uten stress og kaos.

– Flytting er en gylden anledning til å få orden på livet ditt. For nå har du virkelig sjansen til å rydde opp i alle tingene dine, og få en ny start – på et nytt sted, sier ryddeekspert Synnøve Skarbø.

Akkurat nå er det sommerferie, men til høsten er det mange av oss som skal finne nye hjem. Ikke minst alle de som skal begynne på høyere utdanning. Den store flyttejobben står med andre ord for tur!

Og det er rett og slett ikke banankasser nok i Norge til alle som flytter i løpet av sommeren eller tidlig på høsten. Her har du Synnøve Skarbøs beste tips til hva du trenger for at flytteprosessen går mest mulig smidig.

Få det ned i kasser og bokser

Pappesker er lette å stable, både mens du er i gang med å tømme huset eller leiligheten, på vei i flyttebilen – eller på baksetet ditt. Du får dem både i 3-pakk som er små, og 5-pakk som er større.

– Merk eskene tydelig med hva de inneholder. Husk å skrive på siden, så det er lett å lese hva de inneholder når du stabler dem, sier Synnøve Skarbø.

PAPPSMART: Få plass til alle tingene dine - med disse flytteeskene med bærehåndtak.
PAPPSMART: Få plass til alle tingene dine - med disse flytteeskene med bærehåndtak. Vis mer

Uansett hvor mange du trenger, har de bærehåndtak og ekstraforsterket bunn, alle sammen.

STABELVENNLIGE: Smart Store Home-systemboksene finnes i et utall varianter.
STABELVENNLIGE: Smart Store Home-systemboksene finnes i et utall varianter. Vis mer

Og du – husk å kvitt deg med alt du ikke trenger.

– Det eneste som får være med deg videre, er ting du virkelig trenger, eller ting du er glad i, sier Skarbø.

Om pappesker ikke virker stive nok for tingene dine, kan du vurdere å bruke stablehjørner for å stabilisere dem. Eller du kan rett og slett ta steget opp til Smart Store Home-systemboksene. De finnes fra de helt små størrelsene som har plass til 1 liter og 2 liter, opp til de store kassene som rommer hele 61 liter. Og omtrent alle mulige varianter derimellom. At de i tillegg er næringsmiddelgodkjente, gjør de jo ikke mindre praktiske. Mange av dem er også utstyrt med en kjekk sneppertlås.

Så risikerer du ikke at innholdet plutselig befinner seg et helt annet sted.

– Ting du trenger de første ukene etter flyttinga er det smart å ha i en koffert. Så slipper du å være avhengig av å ha pakket ut for å kunne leve et normalt liv, sier Skarbø.

Uansett hva du bærer i – og hvordan du har tenkt deg å stable: Husk å pass på tingene som skal ned i kassene eller boksene. Om du skal pakke ned den store kunstsamlinga, er det smart å gå for silkepapir som passer på de skjøre bildene. Har du noen til overs når du er ferdig med flyttinga, kan du pakke inn blomster i papiret! Pakkefilt kan også brukes til ting som skal beskyttes mot riper, slag og ufrivillige sammenstøt med dørkarmer. Om du står med en skrøpelig figur eller skulptur er den litt mer solide bølgepappen på rull en god løsning. Den er også resirkulerbar.

BOBLEPLAST: Bobleplast er perfekt som støtdempende emballasje.
BOBLEPLAST: Bobleplast er perfekt som støtdempende emballasje. Vis mer

Når serviset og kjøkkenutstyret skal pakkes, bruker du bobleplast. Og skal du pakke ned større, skjøre ting, kan du gå for den bredere varianten. Og du – husk å surre igjen pappeskene med brun eller gjennomsiktig pakketeip. Den får du til og med i en økologisk variant. Med teipdispenseren blir du kjapt proff på å lukke eskene!

– Det er lurt å etablere en egen boks med ting du trenger til selve nedpakkinga, sånn som teip, papp, aviser og bobleplast, sier Synnøve Skarbø.

Pass på ryggen når du flytter

Det er ikke bare mentalt at det kan være en påkjenning å flytte. Mange tenker ikke over hvor uvant bæring og stabling kan være for ryggen. Eller hvor tungt det faktisk er å bære yndlingsstolen ned fjorten etasjer til den ventende stasjonsvogna.

FLYTTEHJELP: Del flyttehjelperen i to - og flytt de tyngste tingene!
FLYTTEHJELP: Del flyttehjelperen i to - og flytt de tyngste tingene! Vis mer

Når du skal flytte de største tingene, kan du skli denne smarte flyttehjelperen – eller møbelpaletten, som den også kalles – innunder. Og den passer både til sofaer, stappfulle esker – og hvitevarer.

KJEKT FOR RYGGEN: Praktisk, sammenleggbar tralle som tar liten plass når den er sammenslått.
KJEKT FOR RYGGEN: Praktisk, sammenleggbar tralle som tar liten plass når den er sammenslått. Vis mer

Om du gjerne vil ha et håndtak å styre med samtidig, i tillegg til å ta vare på ryggen, bør du ty til en sammenleggbar flyttetralle som tar seg av hele 120 kilo nyttevekt. Den er superpraktisk som tar liten plass når den er sammenslått. Og er du bare lei av å slite ut overarmene på alle de pappeskene som skal opp og ned, har du en kjekk bæresele – som avlaster armene med hele 75 prosent.

Den er et godt argument overfor familiemedlemmer eller venner som skal hjelpe til.

Ikke plass til alle klærne? Jo da!

Du har kanskje spart det du har mest av til sist – klærne. Og hvordan i all verden skal du få plass til alt innholdet i kommodene, skapene og vasketøyskurvene? Fortvil ikke: Synnøve Skarbø har løsningen!

– Du trenger en søppelpose og en enkel gummistrikk. Så tar du fem-sju kleshengere ut av skapet, trer posen over dem – og så fester du gummistrikken øverst til slutt!

Vakuumposen er hakket mer effektivt:

KLÆR INN: Fyll posen med det du skal ...
KLÆR INN: Fyll posen med det du skal ... Vis mer
LUFT UT: ... Og sug lufta ut! Smart!
LUFT UT: ... Og sug lufta ut! Smart! Vis mer

Putt det du vil ta med deg ned i posen, stikk støvsugertuten ned i posen – og la den suge ut all luft.

Vakuumposene beskytter tøyet ditt mot fukt, støv og lukt. Og så gjør de klesbyrden magisk mye mindre. Har du ekstra mange klær, fås den også i to-pakk. Orker du ikke støvsugerbråket, kan du få en du kan rulle lufta ut av også.

– Når du har orden på flyttelasset, er det enklere å få alt i orden, sier Skarbø.

Da er det vel bare å gå i gang med pakkingen?

Obs – noen av produktene finner du bare på clasohlson.no.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.