ANNONSØRINNHOLD

RYDDEEKSPERT: Synnøve Skarbø har orden i sakene, og viser deg hvordan det gjøres.Vis merVis mer Vis mer

Ryddeeksperten: Slik blir det orden på kjøkkenet

Synnøve Skarbø viser hvordan.

Det er fort gjort at det blir rotete på kjøkkenet – redskaper skal inn og ut av skuffer og skap, og plutselig ligger alt framme på benken.

I denne artikkelen viser ryddeekspert Synnøve Skarbø deg hvordan du får orden i sakene på kjøkkenet.

Kast det du ikke bruker

Det første du bør gjøre er å gå nøye gjennom skuffer og skap og kaste alt du aldri bruker. Vær kritisk! Er du i tvil, kan du alltids sette ting i boden. Har du ikke savnet det innen et halvt år, kan det kastes.

RENT MED MIKROFIBER: Mikrofiberklutene fra Clas Ohlson er Svanemerkede.
RENT MED MIKROFIBER: Mikrofiberklutene fra Clas Ohlson er Svanemerkede. Vis mer

Etter at du har ryddet skuffer og skap, er det fint å gå over med mikrofiberklut og eventuelt litt rengjøringsspray dersom det trengs. (Psst! Både mikrofiberklutene og rengjøringssprayene til Clas Ohlson er miljømerket med Svanemerket.)

Alle tingene på kjøkkenet skal ha fast plass, slik at du vet hvor du finner dem. Det eneste som skal stå framme på benken, er de tingene du bruker hele tiden. Sett også ting tilbake på plass med en gang du har brukt dem!

Unngå rot i skuffene

For å få orden i skuffene er skuffeinnlegg helt geniale. Sorter redskaper etter kategori, og legg bakepapir, plastfolie og fryseposer i en egen skuff på rekke og rad. Det lønner seg også å lagre plastbokser med lokket på. Da slipper du å lete etter riktig lokk hver gang.

Full orden med plastbokser

STABLE I HØYDEN: Boksene kan stables i høyden slik at du sparer enda mer plass.
STABLE I HØYDEN: Boksene kan stables i høyden slik at du sparer enda mer plass. Vis mer

For å unngå at tørrvarer drysser i skuffer og skap, kan du helle dem over på en lufttett plastboks eller en glasskrukke med trelokk. Sett en teipbit med best før-dato på undersiden av boksen, så har du full oversikt.

Tørrmat kan sorteres i forskjellige bokser og gruppes sammen etter type. Da finner du alltid fram til det du trenger. Plastboksene er dessuten ekstra plassbesparende da de kan stables i høyden.

Og for å gjøre frokosten mer effektiv, kan du legge alt pålegget i en egen plastboks. Da slipper du flere turer inn og ut av kjøleskapet.

Ferske urter

Det blir noe ganske annet når man lager mat med ferske urter framfor tørre. Men ferdigurter kjøpt i butikk kommer ofte i plastposer som ikke er så fine, og i tillegg visner ofte urtene før man får brukt dem.

Men det finnes en enkel løsning: Flytt urtene over i egne urtekrukker. Ta urtene ut av ferdigpottene, og fyll på med miljøvennlig torvfri plantejord i urtekrukkene. Dette både ser lekkert ut på kjøkkenet, og gjør at urtene holder lenger.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson