Annonsørinnhold

Ryddeguruens supertriks for å få orden i klær og sko

– Dette trikset er bortimot magisk!

RYDD SMART: Synnøve Skarbø viser hvordan. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det første de fleste av oss gjør når vi kommer hjem er å ta av skoene, og så la dem stå i gangen. Når flere enn én person gjør det, betyr det enten at du har fått besøk – noe som er hyggelig – eller at du har fått det rotete i gangen. Det er ikke hyggelig.

– Jeg har hatt store problemer med å finne en skohylle som passer. Enten er den for liten, eller så er den for stor. Og måltilpassede skohyller blir liksom litt «overkill», sier Synnøve Skarbø. Hun er forfatter av boka «Synnøves system», eller «ryddeboka», som den er blitt kjent som.

Skohyller er rett og slett et must. Synnøve Skarbø

– Den regulerbare skohylla var løsningen for meg. Da ble bredden perfekt!

RYDDIG: Med en regulerbar skohylle er det slutt på rotet i gangen.
RYDDIG: Med en regulerbar skohylle er det slutt på rotet i gangen. Vis mer

Endelig orden i skokaoset

– Skohyller er rett og slett et must, da kan du lagre sko i høyden. Sånne klassiske skoskap er brukbare hvis du har du har dårlig plass, men de rommer ikke så mange par og er egentlig best egnet til barnesko. Så hvis du har en rikholdig skosamling, er det lurt å sjekke ut andre alternativer. Hvorfor ikke bruke et vanlig skap eller en bokhylle til sko, undres Synnøve, som også har en løsning på en av støvlettentusiastenes evige problemer.

Fire geniale skotips

  • La kun de skoene du bruker til daglig stå parkert i gangen. De andre kan du oppbevare på soverommet eller et annet egnet sted.
  • En hengende skohylle inne i et skap er en genial måte å få plass til mange par sko på.
  • Spar på pene og solide skoesker, de kan brukes til å lagre, ja, nettopp, sko i. Eller noe annet.
  • Gjennomsiktige skoesker i hard plast er en dekorativ måte å lagre sko på. Da slipper du også å huske hvilke sko som ligger i hvilken eske.

– Kan du tenke deg noe mer irriterende enn en damestøvlett som legger seg nedover de andre skoene? Det skaper plagsom uorden i rekkene. Løsningen? Stapp tomme brus- og vannflasker nedi skaftet. Da står de som en rad med tinnsoldater, smiler Synnøve.

Genial plassparing med støvsugeren

Av alle husholdningsapparater er støvsugeren blant de aller kjedeligste. Bare å si ordet utløser pliktfølelse, dårlig samvittighet og minner om diskusjoner om hvem som skal gjøre det, støvsuge altså. Men for «rydde-dronning» og ryddebok-forfatter Synnøve Skarbø har støvsugeren både fått et nytt bruksområde – og blitt hennes beste venn.

MAGISK VAKUUM: Støvsugeren kan brukes til så mangt. Vis mer

– Dette er rett og slett et fantastisk triks! Bortimot magisk, forteller hun henrykt.

Produktet Synnøve er så engasjert i er en såkalt vakuumpose.

Det var som å se lyset da jeg oppdaget dette trikset. Synnøve Skarbø

Den fungerer sånn at du putter tingene du skal ha stuet bort inni den, kobler til støvsugeren, og suger ut all luften. Og vips, det du skal stue bort tar mye mindre plass.

SPAR PLASS: Luftige ting, som dyner og puter, kan enkelt lagres i en vakuumpose.
SPAR PLASS: Luftige ting, som dyner og puter, kan enkelt lagres i en vakuumpose. Vis mer

Posen passer til alle mulige støvsugere, men desto sterkere den er, jo mer luft klarer den å suge ut. Lager du etiketter til hver pose med hva de inneholder, finner du enkelt igjen det du trenger senere. Posene oppbevarer du enkelt i smarte plastbokser.

SMART MERKING: Merk posene med hva de inneholder, så unngår du å gå i surr.
SMART MERKING: Merk posene med hva de inneholder, så unngår du å gå i surr. Vis mer

– Jeg har begrenset med bodplass, og oppi én sånn pose fikk jeg plass til to store dyner og puter på en fjerdedel av plassen det ellers ville tatt.

– Til såkalte «off season»-produkter er dette en revolusjon. Jeg har en diger boblejakke som tar opp masse oppbevaringsplass. Det var som å se lyset da jeg oppdaget dette trikset, sier den engasjerte forfatteren og programlederen.

SMART LAGRING: De komprimerte posene lagrer du enkelt i gjennomsiktige plastbokser.
SMART LAGRING: De komprimerte posene lagrer du enkelt i gjennomsiktige plastbokser. Vis mer

– Jeg kommer til å bruke den til alle klær jeg vil pakke bort, men kanskje ikke for alltid. For små barneklær, gardiner, haveputer om vinteren og vinterklær om sommeren. Det morsomste er å pakke det opp igjen. Jeg får nesten følelsen av det er en tidsmaskin, ler Synnøve, som imidlertid har ett plagg hun ikke har turt å prøve å ha i vakuumposen.

– Jeg har vurdert å putte bunaden i, for den tar så stor plass, men jeg frykter at «bunadpolitiket» da vil arrestere meg, for bunaden har jeg alltid hørt at skal henge luftig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer