Annonsørinnhold

Så lav rente har du faktisk krav på

Det har aldri vært viktigere å sørge for at man har en god rente og gode vilkår i banken. Dette kan tross alt spare deg mange tusen hver måned. Fortsett å lese for å finne ut hvordan du enkelt kan forhandle med banken for lavere rente på dine lån.

Det er naturlig at gleden brer seg over deg, når du innser hvor mye du kan spare med to enkle grep for lavere rente.
Det er naturlig at gleden brer seg over deg, når du innser hvor mye du kan spare med to enkle grep for lavere rente. Vis mer

Tiden med rekordlav rente er dessverre over. Norges bank satt opp styringsrenten til 2,75 % i desember og melder at den skal settes opp ytterligere i løpet av 2023. Det har derfor aldri vært viktigere å forhandle seg til gode vilkår og renter på lånene dine. Dette kan gjøre at du sparer mange tusen i måneden.

Ta en gratis kredittsjekk og se hvor lav rente du bør kreve av banken

Hvordan vite om du har dårligere rentevilkår enn du har krav på

Alle norske banker og låneinstitusjoner vurderer kundenes kredittrisiko ved å gjennomføre en kredittsjekk. Scoren du får ved kredittsjekken, er helt avgjørende for din privatøkonomien. Den påvirker ikke bare om du får lån i seg selv, men også hvor gode eller dårlige betingelser du får, som for eksempel hvilken rente du får.

Sjekk din kredittscore gratis her

Kredittscoren er derfor en essensiell del av forhandlingene med banken. Hos Derfero får du ikke bare full innsikt i kredittscoren og kredittdataene dine, men du får også oversikt over hvilken rente du bør ha på alle ulike typer lån. Defero sørger nemlig for å samle inn informasjon om rentemarkedet og matcher dette med din nåværende kredittscore.

Her ser du et eksempelbilde av Deferos rentepanel. Renteoversikten er basert på de 25 prosent laveste rentene oppgitt per scoregruppe.
Her ser du et eksempelbilde av Deferos rentepanel. Renteoversikten er basert på de 25 prosent laveste rentene oppgitt per scoregruppe. Vis mer

Dette sier kundene

Dette kan også Kristian Lysaker bekrefte. Han er en av Deferos 500 000 kunder, og sier som så: "I forhandlinger med min bank henviste jeg til Defero.no sin estimerte prosent på boliglån, og da reduserte de nivået uten ytterligere forhandlinger.".

Siw Nittedal sier at hun også fikk forhandlet fram en lavere boliglånsrente og redusert den med hele 1 %. Dette resulterte i at hun sparte en høy sum i løpet av året.

Reduser utgiftene dine per måned betraktelig

De største utgiftspostene til de fleste privat personer er boliglån og lån generelt. For å redusere disse utgiftene, så er det derfor viktig å ta en titt på rentene man har på lånene sine. Ved svært enkle grep, som å bruke kredittscoren din i renteforhandlinger med banken, kan du også spare massevis hver måned.

Foreta en rask kredittsjekk og se om du har krav på lavere rente

Husk å refinansier mindre lån

Om du har mange lån, som for eksempel forbrukslån eller fra kredittkort, kan det også lønne seg å refinansiere lånet, slik at alt blir samlet på et sted. Uno Finans snakker med banken for deg og finner det billigste tilbudet blant 21 ulike banker. Dette gjør at du enkelt kan velge det tilbudet med best vilkår og rente.

Søk refinansiering gratis her

Dette betyr kredittscoren din

Hos Defero får du en forståelig og god oversikt over kredittscoren din, gjelden din og forventet rentenivå.
Hos Defero får du en forståelig og god oversikt over kredittscoren din, gjelden din og forventet rentenivå. Vis mer

Kredittscoren din vil være et sted mellom 1 til 100. Jo høyere kredittscore, jo mer sannsynlig er det at du får lån, samt at du har krav på gode rentebetingelser og andre vilkår.

  • 71-100: «Veldig lav risiko»: Anbefaler at kunden blir godkjent
  • 51-70: «Lav risiko»: Anbefaler at kunden blir godkjent
  • 30-50: «Moderat risiko»: Anbefaler at kunden blir godkjent, men en manuell vurdering bør gjøres
  • 21-29: «Høy Risiko»: Anbefaler ytterligere manuell sjekk av kunden
  • 1-20: «Veldig høy risiko»: Anbefaler avslag

Oppsummert så er det to enkle steg for å få lavere rente:

1. Ta en kredittsjekk for å finne din kredittscore og ditt forventet rentenivå

2. Bruk informasjonen du får av Defero til å forhandle lavere rente på lånene dine

Begynn din reise til lavere rente her

Defero er et genialt verktøy også på sikt. Nå som det er meldt flere rentehevninger i år, så er det viktig å ha kontroll over om banken din setter opp renta mer enn det markedsutviklingen og privatøkonomien din skulle tilsi. Dette kan du enkelt følge med på hos Defero.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer