Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Så lett selger du bil på nett

Egentlig skulle han ikke selge bilen. Småbarnsfaren Andreas Munch (32) klikket seg inn på Nettbil.no av ren nysgjerrighet. Tre dager seinere var Audi-en solgt – og pengene sto på kontoen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg leste en artikkel om Nettbil i Dagens Næringsliv, tror jeg det var. Da ble jeg nysgjerrig og gikk inn og leste på hjemmesiden deres. Jeg hadde ikke planer om å selge bilen.

Småbarnsfaren Andreas Munch (32) humrer litt over seg selv.

– Du hadde ikke tenkt å selge?

– Nei, men jeg likte hvordan de fortalte om prosessen. Spesielt det at det ikke var noen forpliktelser etter at man har mottatt bud. Så jeg tenkte at ja, ja, jeg kunne vel teste det ut, da.

Gjør hele jobben

Nettbil.no er det lett å legge inn informasjon om bilen du vil selge. Du starter med å skrive inn registreringsnummeret. Da får du en gratis verdivurdering – og så leverer du bilen til et av NAF-sentrene som Nettbil samarbeider med.

De sjekker bilen, og så annonserer Nettbil bilen din for mer enn 150 konkurrerende forhandlere. Når budene tikker inn og du aksepterer et av dem, ordner Nettbil hele jobben med kontrakt og omregistrering. Uten at det koster deg én krone.

Da Andreas Munch solgte bilen sin i høst, var det første gang han solgte bil i sitt liv.

SOLGT! Andreas Munchs Audi.
SOLGT! Andreas Munchs Audi. Vis mer

– Ja, det var den første bilen min, så jeg hadde ikke prøvd å selge bil før. Men jeg hadde hørt historier om hvordan det pleier å foregå. At man får besøk av 10–12 mennesker som kommer og vil kikke og kanskje kjøpe. Og så er det kanskje uenigheter om ting etter at salget er gjennomført. Både tidsbruket og eventuelle problemer i etterkant var noe jeg for alt i verden ville unngå.

Trygt og enkelt alternativ

– Vi ønsker å gjøre det så enkelt og trygt som mulig å håndtere bruktbilsalg. Selv for dem som ikke kan noe om bil.

Anders Espelund er daglig leder og gründer av Nettbil. I Norge har det hovedsakelig vært to måter å selge bil på: Enten å selge bilen selv på nettsider som Finn.no. Eller å henvende seg hos en bilforhandler og få et bud på bilen fra dem.

Men Espelund påpeker at begge disse løsningene kan være tidkrevende. Nettbil er et trygt og ikke minst enklere alternativ.

– Hvis du ikke vil stå for å selge bilen din på Finn.no, kan du dra til en forhandler og få et bud på bilen. Men å konkurranseutsette budet, altså ved å dra innom flere forhandlere og høre hva de ville bydd, ville tatt utrolig lang tid. Når du bare orker å kjøre til én forhandler, vet du heller ikke om det er det beste budet du kan få.

Det er her Nettbil forandrer spillereglene. Når du legger inn bilen din hos Nettbil, lar de over 250 forhandlere konkurrere om akkurat din bil. Det betyr at du får et bud du vet er rimelig.

– Dere vil revolusjonere bilbransjen?

– He-he, det er kanskje litt store ord. Men vi ønsker å tilby et alternativ til dem som ikke vil selge bilen sin selv. Og som vil selge kjapt.

Slipp maset med å selge selv

Noe av det Andreas Munch satte mest pris på med Nettbil var nettopp at det gikk så raskt. Fra han første gang var inne og kikket på hjemmesiden til han hadde solgt bilen til en pris han var fornøyd med, tok det mindre enn ei arbeidsuke.

– Jeg vet ikke hvor lang tid en bil ligger ute på Finn.no, jeg. Men jeg synes jeg har hørt at det tar 50–60 dager. Min Audi var i tillegg en dieselbil, og de står jo ikke akkurat så høyt i kurs for tida. Jeg la inn informasjon om bilen en tirsdag. Dagen etter leverte jeg den hos Nettbil for NAF-test. Samme dag fikk jeg et bud, som jeg aksepterte med det samme. Og pengene hadde jeg på konto før jeg kom hjem fra jobb på fredag.

– Oi. Det er litt mindre enn 50–60 dager?

– Helt klart. Det er forskjellen på natt og dag, det. Tida var absolutt et av de viktigste argumentene for at jeg brukte Nettbil. Jeg tipper jeg brukte totalt 30 minutter på hele prosessen, fordelt over de nevnte dagene.

– Ett er at du sparte tid, men hva med prisen du fikk?

– Jeg fikk et innbyttetilbud fra en forhandler jeg kontaktet, og det var på 120 000 kroner. Det høyeste budet jeg fikk på Nettbil.no var på 160 000 kroner. Jeg kunne kanskje fått en 10–15 000 mer om jeg hadde solgt den selv, men da hadde det til gjengjeld vært mye mas med alle disse folka på døra.

– Hva var viktigst for deg, tidsbruken eller prisen?

– I første omgang var det tida. Men da jeg fikk budene og så hva jeg kunne få for bilen, var det jo ikke lenger noe spørsmål. Det beste var at Nettbil ordnet alt av papirarbeidet. Det eneste jeg skulle gjøre var å gi Nettbil nøklene til bilen og deretter signere kontrakten.

Moderne nettbilsalg

Nettbilsjef Anders Espelund skrev en masteroppgave om biler da han studerte. Han har lenge hatt som ambisjon å gjøre det moderne å selge bil. Det eneste som er skjedd med bransjen på årevis er at annonsene er flyttet til nettet. Det måtte gå an å få til en mer moderne løsning, tenkte han.

– Jeg har lyst til å skape noe som gjør hverdagen lettere for folk. Være med på å bygge noe. Og etter å ha snakket med en god del selgere fant vi ut at det folk vil ha, er muligheten til å selge bilen fort, på en trygg måte – og til en OK pris. Du får mer hvis du selger bilen din selv, men det krever faktisk en del både av tid og innsats. La oss si du legger ut en annonse på Finn og at den blir liggende to-tre måneder. I løpet av den tida må du fortsette å betale lån og forsikring – og du må håndtere folk som ringer og kanskje kommer bortom for å sparke i dekket. Hos Nettbil skal du bare kjøre bilen et sted, få et bud – og så er du ferdig.

– Hvem er den typiske Nettbil-brukeren?

– Egentlig er det alle som har en bil de ikke ønsker å selge selv. Vi har sett at det er en tendens til at selgerne enten er folk som ikke vil bruke tid på å selge bilen, som kanskje har mye jobb eller har en familie med alt det innebærer. Og så har du dem som har en bil som er verdt mellom 50 000 og 100 000 kroner. De er kanskje usikre på bilens tilstand og synes ikke tanken på at de sitter med to års reklamasjonsrett etterpå er så ålreit.

– Hva er det Nettbil kan tilby dem?

– At de ikke har noe ansvar etterpå. Når du selger bilen på Nettbil.no, går det aldri noe tilbake på deg etterpå. Solgt er solgt.

Overraskende lett prosess

Andreas Munch innrømmer at han ble veldig overrasket over hvor lett det var å selge bilen på Nettbil.no. For en småbarnsfar med hektiske dager på jobb, levering og henting i barnehagen hver dag – og et oppussingsprosjekt hjemme! – er tid en luksus.

– Hvis jeg skulle ha solgt bilen selv, ville jeg fortsatt hatt den samme bilen. Det er helt sant. Jeg hadde ikke hatt kapasitet til å stå for slitet med å selge den selv. Så nå snakker jeg varmt om Nettbil til alle jeg møter som skal selge bilen sin!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.