Annonsørinnhold

Seks tips til en gøyal sommer!

Skal du og familien også ha hjemmeferie i år? Her er våre beste tips til store og små.

SOMMERKLART: God mat på grillen, noe svalende i glasset - og massevis av leker for store og små!
SOMMERKLART: God mat på grillen, noe svalende i glasset - og massevis av leker for store og små! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sydenferien glipper kanskje for de fleste av oss. Men det betyr ikke at sommeren behøver å bli kjedelig! Det er flust av ting å finne på hjemme også, både inne og utendørs. Eller skulle vi si til lands og til vanns?

Her får du seks knalltips til en morsom hjemmesommer med uteleker og badeleker!

1) What SUP?

Det er absolutt ikke noe som binder store og små sammen som noe helt nytt å oppdage sammen. De siste årene har SUP-brett blitt voldsomt populære. Det er ikke så rart, det er van(n)vittig gøy!

SUP-ERT: Stand-Up Paddle-brett er kjempegøy. Og med et oppblåsbart et, er det lett å bære med.
SUP-ERT: Stand-Up Paddle-brett er kjempegøy. Og med et oppblåsbart et, er det lett å bære med. Vis mer

Og du - slipp å drasse med et relativt tungt SUP-brett, gå for et som er oppblåsbart. Det er mye lettere å ta med seg, og veier mindre. Likevel er det hardt og fast, og så stabilt i vannskorpa som et SUP-brett må være.

Om du heller vil ha et gult, oppblåsbart SUP-brett, får du det også. Med begge to følger det justerbar padleåre, pumpe og en kjekk veske til å frakte brettene i.

Er det litt langt til vannet - forvandler du lett bilen til SUP-brett-taxi med dette bilstativet. Enkelt i bruk, monteres helt uten bruk av verktøy - og kan låses trygt og sikkert.

Er du i utforskningsmodus i skjærgården i sommer, kan du forvandle SUP-brettet til en kajakk med et avtagbart kajakksete. Med en ekstra kajakkåre (som også fungerer som SUP-åre), kommer du fram til akkurat den holmen du har siktet deg inn på. Kjekt å ha er også en bærerem, så du lett kommer fram.

KAJAKKFORVANDLING: Gjør om SUP-brettet til en kajakk med et avtagbart sete.
KAJAKKFORVANDLING: Gjør om SUP-brettet til en kajakk med et avtagbart sete. Vis mer

Skal småtassene prøve seg, er det et must å huske redningsvest. Det er ikke dumt å ha en egen vannsportsflytevest til voksne nybegynnere, heller! Den sitter godt ... også hvis det går vilt for seg!

2) Gjør vanningen til en fest!

Hvem har vel ikke drømt om en gigantisk vannspreder formet som enhjøring? Eller vent litt, som en diger dinosaur! Jo da, bare koble haveslangen til, og se den 1,9 meter høye dinosauren komme til live.

Ikke bare holder de plenen vannet, de kjøler også ned ivrige barn.

ENESTÅENDE: Med en kjempe-enhjørning som vannspreder blir det vel ikke bedre?
ENESTÅENDE: Med en kjempe-enhjørning som vannspreder blir det vel ikke bedre? Vis mer

For de litt mindre gjør dette badebassenget med innebygd fontene garantert susen. Kjapp å koble til haveslangen - timevis med spruting og plasking i den andre enden.

3) Forvandle stranda til lekesone

Du trenger ikke haveslange for å komme i nærkontakt med vannet i sommer. Ta med deg lekene på stranda, og få timevis med moro.

Finnes det noe bedre på en glovarm sommerdag på stranda, enn å flyte bedagelig rundt på en kjempeispinne? Eller på en stor, gul flytende ananasmadrass i badebassenget?

ISTID: Det er ikke bare ekte is som frister når det er varmt. Prøv med en ispinneflytemadrass!
ISTID: Det er ikke bare ekte is som frister når det er varmt. Prøv med en ispinneflytemadrass! Vis mer

Er det noen landkrabber som prøver å snike seg unna saltvannet, treffer du dem lett med denne vannkanonen som kan sprute syv meter. Skal motstanderne bli skikkelig våte, er det denne rå vannblasteren som gjelder. Med to innstillinger - enten én stråle eller absolutt hele tanken på én gang - kan du være sikker på å dynke "fienden" godt og grundig!

4) Invitér familien på hageturnering!

En våt formiddag på stranda etterfølges best av en hyggelig ettermiddag i hagen eller parken. Hva med å invitere til dyst i en real klassiker?

HAGEFEST: Inviter venner og familie, server noe godt - og arranger en vennlig turnering!
HAGEFEST: Inviter venner og familie, server noe godt - og arranger en vennlig turnering! Vis mer

Krokket som vi kjenner det, har faktisk eksistert siden 1300-tallet! Det er det en grunn til, det er spennende og gøy. Invitér unge og gamle, små og store til en familie- eller venneturnering og se hvem som først kommer hele veien tilbake til stolpen.

Skal det annen lut til, prøv å utfordre familien eller kompisene til en omgang hagebowling. Settet fungerer selvfølgelig like bra i parken, og kan også tas med på tur. Skal familien på bilferie, går det jo an å spille bowling i en rastepause!

Skal det litt mer taktikkeri til, kan dere bryne dere på utendørsyatzy. Det er kult og en smule annerledes å spille yatzy med store treterninger! For familiens små er ringspill en ypperlig inngangsbillett, og for de som er litt større er kubb midt i blinken!

SMÅTASSVENNLIG: Barnebadmintonsett og klassisk ringspill er selvskrevne favoritter for barna.
SMÅTASSVENNLIG: Barnebadmintonsett og klassisk ringspill er selvskrevne favoritter for barna. Vis mer

Er det vindstille, er dette badmintonsettet for barn optimalt. Med korte skaft og stor trefflate, er sjarmfaktoren høy og moroa like stor.

5) Hopp på sykkelen!

Det kan være deilig å få brent av litt energi etter en runde yatzy med mormor. Hopp på en kickbike! Kickbike kalles det når man bruker en sparkesykkel til å gjøre triks. Og hvis du har planer om å gjøre det på annet underlag enn asfalt, må du sørge for å bruke en med lufthjul!

Til de minste kickbikesyklistene finnes det en variant med tre hjul, som kan være fint for å øve motorikken. Den finnes i blå og rosa.

SPARKESYKKEL: Gjør triks eller sus avgårde på eventyr med balanse- og sparkesykler!
SPARKESYKKEL: Gjør triks eller sus avgårde på eventyr med balanse- og sparkesykler! Vis mer

Om sparkesykling ikke helt er saken, finnes det balansesykler, med styrebegrensning som gjør det littegranne vanskeligere å falle. Den finnes i både rosa og svart variant.

For de som ikke vil trikse på sparkesykkel ennå, kan du ha såpebobler i bakhånd. Bare sørg for å huske refillen, for slike bokser blir overraskende fort tomme!

6) Uten vann og drikke, duger vannhundene ikke!

Det er viktig å sørge for å huske nok mat og drikke i varmen. Og vet du, uansett hvor dere er, er det plass nok til å ta med denne geniale, bærbare gassgrillen.

MINIGRILL: Smart, gassdrevet og bærbar. En garantert suksess i sommervarmen!
MINIGRILL: Smart, gassdrevet og bærbar. En garantert suksess i sommervarmen! Vis mer

Enkel, portabel og rask å få varm nok til både pølser, mais og annet godt til sultne småtasser. Og de som har litt større sandalnumre, selvfølgelig!

Tenk på den som en engangsgrill, bare mye bedre og med mindre griseri og besvær. At den også høster ros hos anmeldere, gjør jo ikke noe!

God sommer!