Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

LETT Å HOLDE PEN: Hvis du maler huset med Butinox Furura Selvrensende får du mindre smuss å skrubbe vekk.
LETT Å HOLDE PEN: Hvis du maler huset med Butinox Furura Selvrensende får du mindre smuss å skrubbe vekk. Vis mer

Selvrensende maling - la regnet vaske veggen din

Du lurer kanskje på hvordan selvrensende maling egentlig fungerer? Bruker du selvrensende maling neste gang du skal male blir det enklere for deg å holde husveggen ren.

I motsetning til vanlig eksteriørmaling danner nyheten Butinox Futura Selvrensende en hydrofil malingsfilm som gjør at svertesopp og annen skitt har vanskeligere for å feste seg.

Husveggen blir med andre ord mer smuss- og skittavvisende i forhold til sot, asfaltstøv og annet skitt som normalt må skrubbes bort.

Skitten regner bort

Butinox Futura Selvrensende-malingen gjør også at eventuell skitt og smuss enklere kan skylles av med vann eller et regnskyll. Den hydrofile malingsfilmen gjør at vannet fra en regnskur får bedre kontakt med underlaget.

TEKNISK SERVICESJEF: Thor Ingar Røneid
TEKNISK SERVICESJEF: Thor Ingar Røneid Vis mer
image: Selvrensende maling - la regnet vaske veggen din

Regndråpene legger seg større og jevnere på veggen og vasker med seg mer skitten på vei ned husveggen. Det blir rett og slett enklere for deg å holde husveggen ren.

Mal huset 20% raskere

De fleste ønsker å bruke minst mulig av fritiden på å male huset. Butinox Futura Selvrensende har såkalt Smart Flow Technology som gjør at malingen er revolusjonerende rask og enkel å påføre. Malingen har mindre motstand, noe som gjør at det føles silkemyk å påføre.

I tillegg sørger Smart Flow-teknologien for å ta mer maling opp i penselen, slik at hvert dypp gir et lengre penselstrøk. Faktisk er forskjellen på hele 20 prosent. Det betyr færre turer i bøtta før veggen er ferdigmalt, og et raskere resultat.

image: Selvrensende maling - la regnet vaske veggen din

Se hvordan malingen er testet i Malingens Mester.

Velg moderne høykvalitetsmaling

Malingens oppgave er å beskytte treverket mot påkjenning fra sol, regn og vind. Det å ta vare på huset sitt er den mest opplagte grunnen til å male. Derfor er det lurt å velge en maling som holder lenge når behovet for å beskytte din største investering melder seg.

Produktene fra Butinox Futura gir meget god værbestandighet og lang holdbarhet. I tillegg er dette produktene fra Butinox som gir suverent best holdbarhet på farge- og glans. Det gjør at huset ser nymalt og vakkert ut svært lenge. Faktisk gir Butinox Futura 12 års skriftlig garanti på farge og glans.

12 ÅRS GARANTI: Med 12 års garanti på farge og glans, er det lenge mellom hver gang du trenger å male – og mellom sjansene til å lære bort hvordan jobben skal gjøres.
12 ÅRS GARANTI: Med 12 års garanti på farge og glans, er det lenge mellom hver gang du trenger å male – og mellom sjansene til å lære bort hvordan jobben skal gjøres. Vis mer

Moderne maling oppå gammel oljemaling

Ja, det går helt fint å bruke Butinox Futura-produktene over gammel oljemaling eller oljedekkbeis. Pass likevel på at veggene er grundig vasket med Kraftvask og at all gammel løs maling er fjernet. Har du skrapt ned til bart treverk, må du grunne disse områdene før du påfører ny maling.

Før det er helt klar til å male, skal du dusje på Sopp- og Algedreper. Klikk her for å få informasjon om fremgangsmåte.

FARGEKARTET: Nyt godt av den store paletten når du skal velge fargen ditt hus fortjener.
FARGEKARTET: Nyt godt av den store paletten når du skal velge fargen ditt hus fortjener. Vis mer
SER NYERE UT: Nymalte vegger sørger for et penere hus.
SER NYERE UT: Nymalte vegger sørger for et penere hus. Vis mer

Valg av farge

Selv om man maler hovedsakelig for å beskytte treverket så handler det også om at huset skal se pent ut. Et nymalt hus virker nyere og ser mer tidsriktig ut, nesten uansett arkitektur og farge.

Om du ønsker en ny farge på huset så anbefaler Butinox å starte med deres fargevelger. Den kan hjelpe deg å få en indikasjon på hvilken hovedfarge og staffasjefarger du ønsker på huset. Se også Butinox Futura Fargeguide for fargeinspirasjon og tips om hvilke grunnmur- og detaljfarger som passer til hver enkelt hovedfarge.

MATT ELLER BLANK? Bruker du et matt malingsalternativ gir du huste et elegant utseende.
MATT ELLER BLANK? Bruker du et matt malingsalternativ gir du huste et elegant utseende. Vis mer

Omgivelsene spiller inn

Husets beliggenhet, stil, alder, nabohus og omgivelser har alle betydning. De siste årene er vært preget av ulike gråtoner. Stadig mer populært er mørk eller helt sort farge på huset.

Arkitekter elsker de matte, mørke flatene, sammen med lysere farger på detaljer. Hvitt og lyse farger fremhever og forstørrer, og passer godt i åpne landskap. Brunt derimot, harmonerer med naturen og passer godt til hus som ligger i skogsterreng.

Matt eller halvblank glans?

Med Butinox Futura får du alle våre farger i et elegant, helmatt utseende, eller et stilrent, klassisk og halvblankt utseende. Vårt matte alternativ, Butinox Futura Soft Look er en moderne maling gir huset et helmatt (glans 03), tidsriktig og elegant utseende. Selv om du ønsker å beholde fargen du har på huset i dag, vil huset få en helt ny look.

image: Selvrensende maling - la regnet vaske veggen din
image: Selvrensende maling - la regnet vaske veggen din

Butinox Futura Soft Look har ingen glansrefleksjoner, og flaten vil alltid fremstå jevn, matt og vakker. Spesielt mørke farger vil fremstå med en diskré og vakker eleganse. I årets fargeguide har vi foreslått 6 vakre farger som kler helmatte Butinox Futura Soft Look ekstra godt.

Detaljfarger er som krydder til maten

Så snart hovedfargen er valgt så starter jobben med å finne riktig farge på detaljer. Med detaljer menes ofte dører, vinduer, listverk, vindusomramming, rekkverk osv. Valg av detaljfarge kan sammenlignes med krydder til maten. Blir det for mye så kan matretten bli ødelagt.

BALANSE: Det er viktig å være bevisst på hoved- og detaljfarger på huset.
BALANSE: Det er viktig å være bevisst på hoved- og detaljfarger på huset. Vis mer

Kunsten er balansere hovedfarge og detaljfarger i passe mengde, på rett sted. Mange velger å beholde vindskier og takutspring i samme farge som veggen. Det kan gi en mykere overgang mellom tak og vegg. Spesielt med sort tak kan hvite vindskier bli en hard kontrast.

Valg av maling til dør og vinduer

Listverket og vindusomrammingene er en del av husets detaljer som krever litt ekstra omsorg. Vinduer og dører har høvlede overflater som gjør at valg av maling er avgjørende. Da anbefales det å bruke en spesialmaling som er spesialtilpasset disse overflatene.

image: Selvrensende maling - la regnet vaske veggen din
image: Selvrensende maling - la regnet vaske veggen din

Butinox Futura Dør og Vindus Maling er en dekkende utendørs maling som er spesielt egnet til høvlet treverk som for eksempel vinduer, dører, staffasjer, hagemøbler, gjerder og andre detaljer utendørs.

Ikke glem grunnmuren

Male grunnmuren også når du først er i gang. Tenk helhetlig, slik at også fargen på grunnmuren passer med hovedfargen. De fleste hus er penest med en mørkere grunnmur. Den gir huset tyngde og ankrer det til grunnen.

Butinox Futura Grunnmur er utviklet for bruk på sokkeletasjer og grunnmur, og gir en silkematt overflate som er lett å rengjøre. Det er lurt å male vinduene i grunnmuren i samme farge som muren. Kontraster i grunnmuren vil få det til å se ut som huset står på klosser eller påler.

Finn din nærmeste forhandler

Din nærmeste forhandler finner du her. Dersom det er noe du lurer på kan du enten spørre i butikk eller ta kontakt med ekspertene på teknisk service hos Scanox , som står bak Butinox.

Lykke til med malerjobben!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media